Reklama

Reklama

Breakheartský průsmyk

  • USA Breakheart Pass (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Armádní pevnost v divočině plné Indiánů a desperádů zachvátila epidemie. Na pomoc je vypraven transport s náhradní posádkou, pastorem, léky a rakvemi pro mrtvé. Vojenským vlakem jedou také ctižádostivý guvernér a jeho snoubenka, dcera velitele pevnosti. A pak je tu ještě jeden pasažér, o jeho společnost však nikdo moc nestojí: bývalý profesor na medicíně John Deakin, hledaný pro podezření z řady těžkých zločinů. Šerif ho dopadl a jedinou možnost, jak zatčeného dopravit do pravomoci úřadů, představuje právě onen zvláštní vlak. Hned od začátku cesty pronásledují transport podivné nehody, nevysvětlitelné události a smrt... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (103)

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

Příjemně překvapivá a úspěšná snaha natočit western trochu jinak. Spíš než western mi to připomínalo jednoduchou bondovku, nebo špionážní film, ony nelogičnosti, ve kterých se tady leckteří pro ČSFD typičtí jedinci (jak se píše jinde, klasičtí intoši křížení s vohnouty) tak patlají nezkazí dojem z filmu (byly-li tam vůbec), který jsem viděl třikrát a pokaždé mě potěšil stejně. Už jenom díky vždy skvělému Ch. Bronsonovi a řadě dalších herců na čele s jeho "civilní " manželkou Jill Irelandovou. Napětí a tajemno vydrží až do konce, kdo chce všude hledat logiku, ať si skládá Rubikovu kostku nebo vyplňuje sudoku. Za mě plných 85%... ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Knihy Alistaira MacLeana ze sedmdesátých let minulého století jsou kvalitou o řád níž než ty ze šedesátých. Breakheart Pass ale patří k těm lepším, i když je to jen taková krátká jednohubka (necelých dvě stě stran), kterou slupnete za jeden večer. O to víc zamrzí, že i když se scénář po většinu času drží věrně knihy, dojem kazí příšerně odfláknuté finále, protože filmaři neměli peníze na postavení pevnosti. Holt je to jen levné béčko, které ovšem potěší Bronsonem, Goldsmithovou hudbou, a špičkovou bitkou na střeše jedoucího vlaku mezi Bronsonem a legendárním americkým boxerem Archie Moorem. Už jen kvůli ní stojí film za vidění. ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

Filmy s vláčkama jsou vždycky super a když je k tomu v balení ještě Charles Bronson, tak to je teprve panečku podívaná. Film je zajímavej a napínavej. Jen ten konec mi přišel, že tomu nejvíc uškodil. Prostředí ve kterém se odehrává závěrečná bitva není moc lahodné místo pro oko diváka. Spíš to vypadalo, jako by to točili někde za stodolou na poli. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ už máte dosť krásnej americkej prérie a až príliš sa potíte ri pohľadoch na vyschnutú trávu a suché pery špinavých a isto smradľavých kovbojov, tak Breakheartský priesmyk je film pre vás. Ide skôr o krimi v štýle Vražda v Orient expresse, pričom sa ale postupne dostávame ku klasickej masovej prestrelke, ktorej sa zúčastnia Indiáni zobrazení ako tupé zvieratá. Všimnite si scénu dialógu v kupé medzi Bronsonom a blondýnkou (nie pohľad-protipohľad), kedy v okne vidíme zadnú projekciu krajiny idúcu v jednom smere a v rámci záberu (bez strihu) o pár sekúnd zase opačne a o chvíľu zase opačne. Kedysi sa v Hollywoode s takýmito prkotinami proste nesrali. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Aj keď spočiatku trvá, kým sa film rozhýbe a odkryjú sa všetky podstatné karty, ale potom je o príjemný filmový zážitok postarané. Na western nie celkom typická mysteriózna atmosféra, vkusná akcia a aj napätie, ktoré je miestami servírované. Bronson ako takmer vždy skvelý hl. hrdina, aj keď by sa do jeho role hodil niekto mladší. Dobre mu sekundujú Crenna s Johnsonom. Dobre vystavaná zápletka a dejové zvraty sa starajú o to, aby nebola nuda, aj keď niektoré veci by si pýtali dotiahnuť, resp. prepracovať. Napríklad indiáni boli takí nemastní-neslaní. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Vo filme možno vidieť aj bojovú scénu vo vlaku medzi Charlesom Bronsonom a bývalým boxerským šampiónom v ťažkej váhe Archiem Mooreom. (m.a.t.o.)
  • Když Deakin (Charles Bronson) ohledává mrtvolu doktora, tak doktor nemá na krku šátek. V záběru o chvíli později v kupé už má mrtvola doktora okolo krku šátek (kravatu). (montywalsh)
  • Dej filmu sa odohráva v Nevade, no v skutočnosti sa natáčalo v Idahu. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama