Reklama

Reklama

Breakheartský průsmyk

  • USA Breakheart Pass (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Armádní pevnost v divočině plné Indiánů a desperádů zachvátila epidemie. Na pomoc je vypraven transport s náhradní posádkou, pastorem, léky a rakvemi pro mrtvé. Vojenským vlakem jedou také ctižádostivý guvernér a jeho snoubenka, dcera velitele pevnosti. A pak je tu ještě jeden pasažér, o jeho společnost však nikdo moc nestojí: bývalý profesor na medicíně John Deakin, hledaný pro podezření z řady těžkých zločinů. Šerif ho dopadl a jedinou možnost, jak zatčeného dopravit do pravomoci úřadů, představuje právě onen zvláštní vlak. Hned od začátku cesty pronásledují transport podivné nehody, nevysvětlitelné události a smrt... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (103)

choze 

všechny recenze uživatele

Celé sedmdesátky Bronson střídal kriminálky s westerny a rok po prvním Přání smrti natočil tuhle "Hromadu vražd v Orient Expresu", která spojuje detektivku s westernem. Zápletka je dobrá, výprava a casting poskládaný z výrazných přihrávacích xichtů (Crenna, Durning, Lauter, Johnson) taky, ale chybí tomu silnější drajv, napětí i atmosféra a jede to tak nějak na půl plynu. Havárie vlaku pěkná. ()

dakarin 

všechny recenze uživatele

Bronson super, dobrý scénář i režie, typově dobře zvolení herci, velmi působivé exteriéry. Komu se tahle podívaná z roku 75 líbila, dovoluji si doporučit Nebezpečný útěk s Genem Hackmanem z roku 1990. Jinak akorád nevím, kolik tam měli těch unikátních dřevěných mostů - jestli nejezdili pořád po tom jednom braném z různých úhlů :-) Takže ok, palec nahoru ;-) ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ už máte dosť krásnej americkej prérie a až príliš sa potíte ri pohľadoch na vyschnutú trávu a suché pery špinavých a isto smradľavých kovbojov, tak Breakheartský priesmyk je film pre vás. Ide skôr o krimi v štýle Vražda v Orient expresse, pričom sa ale postupne dostávame ku klasickej masovej prestrelke, ktorej sa zúčastnia Indiáni zobrazení ako tupé zvieratá. Všimnite si scénu dialógu v kupé medzi Bronsonom a blondýnkou (nie pohľad-protipohľad), kedy v okne vidíme zadnú projekciu krajiny idúcu v jednom smere a v rámci záberu (bez strihu) o pár sekúnd zase opačne a o chvíľu zase opačne. Kedysi sa v Hollywoode s takýmito prkotinami proste nesrali. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Filmy s vláčkama jsou vždycky super a když je k tomu v balení ještě Charles Bronson, tak to je teprve panečku podívaná. Film je zajímavej a napínavej. Jen ten konec mi přišel, že tomu nejvíc uškodil. Prostředí ve kterém se odehrává závěrečná bitva není moc lahodné místo pro oko diváka. Spíš to vypadalo, jako by to točili někde za stodolou na poli. ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

Příjemně překvapivá a úspěšná snaha natočit western trochu jinak. Spíš než western mi to připomínalo jednoduchou bondovku, nebo špionážní film, ony nelogičnosti, ve kterých se tady leckteří pro ČSFD typičtí jedinci (jak se píše jinde, klasičtí intoši křížení s vohnouty) tak patlají nezkazí dojem z filmu (byly-li tam vůbec), který jsem viděl třikrát a pokaždé mě potěšil stejně. Už jenom díky vždy skvělému Ch. Bronsonovi a řadě dalších herců na čele s jeho "civilní " manželkou Jill Irelandovou. Napětí a tajemno vydrží až do konce, kdo chce všude hledat logiku, ať si skládá Rubikovu kostku nebo vyplňuje sudoku. Za mě plných 85%... ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Vo filme možno vidieť aj bojovú scénu vo vlaku medzi Charlesom Bronsonom a bývalým boxerským šampiónom v ťažkej váhe Archiem Mooreom. (m.a.t.o.)
  • Guvernér Fairchild (Richard Crenna) v závěru filmu naskakuje na indiánského koně se zelenou dekou, o chvíli později však sedí na koni s červenou dekou. (Lasskoun)
  • Parná lokomotíva, ktorá sa vo filme objavila, patrila spoločnosti Great Western Railway. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno