Reklama

Reklama

Karlík a továrna na čokoládu

  • USA Charlie and the Chocolate Factory (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Karlík Bucket žije se svými rodiči a prarodiči v polorozpadlém domku. Jsou chudí, ale milují se a nedali by jeden na druhého dopustit. Nedaleko se nachází obří továrna na čokoládu, kde kdysi Karlíkův děda pracoval a poznal osobně samotného majitele Willyho Wonku. Karlík, který miluje čokoládu má sen se do továrny jednou podívat, ale to se zdá celkem nemožné až do té doby, kdy Willy Wonka vyhlásí soutěž, jejíž pět dětských vítězů z celého světa bude moct strávit jeden den v továrně. Stačí jen v jedné z čokolád najít zlatý kupon... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 310)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tim Burton ma opäť dostal. Tohto jeho projektu som sa trochu obával. Jednoduchá pointa výchovného príbehu sa mi zdala nezaujímavá. Avšak! Burton to celé pojal svojským snovým spôsobom. Tie prostredia, tí hrdinovia, bizarne výstredný Willy Wonka, podivní malí Umpalumpovia, fantasy továreň, čokoládové vodopády, lietajúci sklenený výťah, uletené pesničky so zvláštnymi choreogarafiami, veverice,... skvelý farebný filmový trip. ***** ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tahle Burtonovka se mi moc nelíbila, také je dost atypická. Burtonův styl je ponurý, což tenhle film není. Smekám ale před Deppem, který vystřihl podivína jedna radost. I když čokoládu miluju, provedení továrny na čokoládu bylo až moc na efekt, na tenhle film až moc nereálné. Štvaly mne také písničky těch pidimužíků.... ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Burton je stále ve formě, prostředí továrny je fantastické a postavy jsou skvělé - ani ne tak slušňák Karlík, ale zbylí čtyři výherci, a samozřejmě Willy Wonka, prvotřídní psychopat. Až na písničky Umpa-Lumpů, které mi přišly poněkud otravné (bohužel jsem viděl jen dabovanou verzi), prvotřídní film pro celou rodinu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nechcem mať z dcéry čučoriedku.“ – „Veď z nej urobte kompót.“ Fantázii sa medze nekladú alebo znova nastal čas, aby sa stretli rozprávkári Tim Burton a Johnny Depp, dvaja muži, ktorí boli po väčšinu svojho života chlapcami. Vodopády čokolády, burácajúce muzikálové vystúpenia (založia vo vás iskru), Umpa-Lumpovia (Deep Roy!), zubár (Christopher Lee), mama (znesiteľná Helena Bonham Carter) a ponaučenie o sile rodiny. Zopár ústupkov voči knižnej predlohe (škriatkovia získali hororový nádych, deti nesprevádza žiadny dospelý) bolo k veci a Johnny Depp je ako "pán Bonbón" fenomenálny. Bavilo ma to oveľa viac, ako (inak pekná a príjemne krátka) Dahlova knižka (vyšla aj v slovenčine s reklamou na Orion priamo na obale wtf). Kino Považan NMnV 2005 ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Už se ti někdy stalo, že sis vzal kousek čokolády a ten ti zachutnal natolik, že jsi během následujících pěti minut spořádal celou tabulku a jedl bys dál? Oblízal klidně i ten alobal? Pak se nediv, protože nejsi jediný, komu se to stalo. Stalo se to mně, stalo se to tobě a stalo se to i hrdinům této netradiční fantasy. Čokoláda vyvolává totiž u člověka touhu sníst jí obrovské množství. Nejenom ona a nejenom u člověka. Dozvěděl jsem se, že za to může neuropeptid enkefalin, opioid, který je uložen v mozku a míše, přesněji v zadních míšních rozích a v šedé hmotě mozkové, a to v blízkosti tzv. Silviova kanálku(!). To jsem totiž dosud netušil. V mozku pak generuje příkazy v podobě náhlých impulsů typu "Nacpi se, Johnny" a "Sežer toho víc". Jsem přesvědčen o tom, že neuropeptid vyvolává u všech obratlovců naprosto nekontrolovatelnou touhu po těchto čokoládovitých druzích poživatin. Navíc víme, že neuropeptid nutí podobným způsobem obézní lidi, aby se i jinak přežírali, a drogově závislé, aby si šlehali víc a víc. Takže hrdinové z tohoto filmu nejsou za kašpary, kterým se dostane spravedlivého trestu za jejich nenažranost a hlavně obžerství, jsou to jen oběti vlastních chemických procesů. Takže ve filmu je docela špatně naloženo s šablonami dobra a zla. Monopolista Wonka, ač archetyp úspěšného poctivého podnikatele, by se měl chytit za rypák. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (83)

  • Podľa slov režiséra bol Oompa-Loompa (Deep Roy) navrhnutý ako robot, ktorý len pracuje, pracuje a pracuje. (Greenpeacak)
  • Když Mike Telekuk (Jordan Fry) rozdupává sladkou dýni, tak ji rozbije jen na pár velkých kusů. Ale v dalším záběru je rozdupaná na desítky kousků. (holyterry)

Související novinky

Chalamet bude Willy Wonka

Chalamet bude Willy Wonka

25.05.2021

Hvězda filmů Dej mi své jméno a Duna Timothée Chalamet získal po předchozích spekulacích hlavní roli v nadcházejícím prequelovém filmu o Willy Wonkovi. Snímek od studia Warner Bros. pojmenovaný… (více)

Willy Wonka se dočká prequelu

Willy Wonka se dočká prequelu

20.01.2021

Studio Warner Bros. oznámilo chystaný prequel Karlíka a továrny na čokoládu jednoduše pojmenovaný Wonka na 17. března roku 2023. Bude se tak jednat o prequel vyprávějící origin postavy Willyho Wonky,… (více)

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

06.03.2020

Režisér Taika Waititi (Králíček Jojo, Thor: Ragnarok) napíše a natočí dva nové chystané animované seriály pro Netflix. Ty pak budou vycházet ze známého dětského díla spisovatele Roalda Dahla Karlík a… (více)

Willy Wonka shání obsazení

Willy Wonka shání obsazení

06.06.2018

Studio Warner Bros. by rádo další miliardový úspěch a jedním z projektů, který by této mety mohl potenciálně dosáhnout, je remake oblíbené muzikálové klasiky Pan Wonka a jeho čokoládovna. Ten se… (více)

Reklama

Reklama