Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strašpytlík je malé, nešikovné kuřátko. Nikdo mu nevěří, že vidělo, jak spadl kus oblohy, a je celému městu pro smích. Co když má ale Strašpytlík přece jen pravdu? Co když to ve skutečnosti nebyl kus oblohy, ale předmět z dalekého vesmíru? Vyjde najevo, že to byl kus létajícího talíře, který mimozemšťanům odpadl z kosmické lodě. A mimozemšťané si nyní pro chybějící kus lodě přiletěli. Během návštěvy na Zemi tu ale zapomenou malého mimozemšťánka, se kterým se Strašpytlík seznámí... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (161)

wipeout 

všechny recenze uživatele

Pri takej silnej konkurencii animákov aká vládne v súčastnosti sa tento nepodarený synáčik animácie nemá šancu porovnávať so svojímy staršími a omnoho zábavnješími bratríčkami. Keby bol aj človek ochotný odpustiť hroznú animáciu tak by stále ešte anarzil na pevnú stenu nudy a stereotipu, kde všetky náapdy som už neikde videl. Ono asi je to daň za množstvo projektov, ktoré boli v tejto oblasti veĺmi úspešné a z toho vychádza snaha aj s menším rozpočtom a horším scenárom zarobiť financie. Ale taká ej už konkurenicia aspoň je si z čoho vyberať. 1,5* a veľké skalmanie aj ke´d nájde sa aj pár svetlých momentov. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Netušil som, že to môže byť až tak zlé! A naozaj. Ale veľká škoda, pretože samotný príbeh je konštruovaný skvelo, len minimálne využitie potenciálu. A to sa trestá. Minimálne je taktiž využitie charakterov postáv, takže človek sa vo filme zasmeje dokopy asi tri, štyrikrát, čo je na animák ozaj úbohé. Možno kruté, ale tak to je. 45%. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Jako není to úplný propadák, dětem se to bláznivé chaotické pobíhání a pištění asi bude líbit, je tam pár dobrých nápadů a odkazů, ale... právě to bláznivé pobíhání a pištění postaviček, které mi k srdci zrovna nepřirostly, je pro dospělého diváka docela špatně stravitelné. A největší hrůzou byl samozřejmě zpěv. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Velmi nedocenený animák. Mňa a moje potomstvo pobavil nespočetne veľakrát a prekvapivo ani tí najmenší diváci nemajú hokej z tej mimozemskej vložky a užívajú si ju nemenej ako ostatné príhody Kurovej partie. Postava malého smoliarskeho kurčaťa, ktoré sa stane hrdinom je neodolateľná a rozprávkovo pekne napísaná. Na protest proti 55% na databáze dávam 5*, inak za štyri. ()

vrch07256732 

všechny recenze uživatele

Tu je zaujímavá jedna vec: čím novšie komentáre, tým lepšie hodnotenie - z toho mi vychádza premisa že v porovnaní zo súčasnou tvorbou je tento anikák stále pecka. V dobe kinopremiéry resp. vydania DVD boli komenty zdžanlivé, viac menej kritické, t.j. v r. 2005 a pár rokov potom zrejme kinematografia vyprodukovala iné pecky ako tento film, no v porovnaní zo súčasnoasťou je tento animák je kvalitou príbehu ďalej ako súčasné podobné filmy. Videl vôbes niekto okrem Frozen2 nejaký vydarený aktuálny animák? ()

Galerie (76)

Zajímavosti (15)

  • Když sedí strašpytlík na střeše, je záběr zepředu a sedí blízko výstupku. Následně je záběr zezadu a strašpytlík je najednou na druhé straně. (Patrik256)
  • Strašpytlík byl po Dinosaurovi (2000) druhým počítačově animovaným filmem, který vznikl ve studiích Walta Disneyho. Chvíli patřil do tohoto studia také megaúspěšný Pixar, který se ale osamostatnil, a proto se i jeho domovské studio pustilo do výroby CGI filmů. (imro)
  • U Strašpytlíkova domu je Strašpytlík, Kačka, Mrňous a mimozemské mimino. Když se mimino vysmrká do kapesníku, Strašpytlík dá kapesník na trávu. V dalším záběru už kapesník neuvidíme. (Patrik256)

Reklama

Reklama