Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strašpytlík je malé, nešikovné kuřátko. Nikdo mu nevěří, že vidělo, jak spadl kus oblohy, a je celému městu pro smích. Co když má ale Strašpytlík přece jen pravdu? Co když to ve skutečnosti nebyl kus oblohy, ale předmět z dalekého vesmíru? Vyjde najevo, že to byl kus létajícího talíře, který mimozemšťanům odpadl z kosmické lodě. A mimozemšťané si nyní pro chybějící kus lodě přiletěli. Během návštěvy na Zemi tu ale zapomenou malého mimozemšťánka, se kterým se Strašpytlík seznámí... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (161)

miCHALupka 

všechny recenze uživatele

Z tohoto kresleného filmu jsem docela nadšen, protože splnil má očekávání na jedničku. Začíná to docela zajímavým a neokoukaným intrem. Velice zajímavý hrdina (kuře), kterému vůbec nic nevychází a jeho otec, se kterým si nerozumí. Potom je tu ještě tlusté prase, ulítlá ryba, která si hraje se vším a kachna, která má představovat ženu. Tento biják se ve své druhé polovině přehoupne ve zběsilou jízdu. Objevují se zde docela zajímavé songy, které toto dobrodružství zcela úspěšně doplňují. Hodnocení: 87% ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Nehezká počítačová 3D animace (v roce 2005 asi vohromě kůl) z reklamy na cereálie (nebo z těch pořadů, které dnes vysílají dětské kanály batolatům o půlnoci, aby na ně něco blikalo), trapné písničky a nezajímavé halsové herectví. Nepochopil jsem, proč jsou obyvatelé města zvířata (to neni chyba filmu), asi aby se nalákali děcka do kina... a proč taky ne, dyť se takhle mizerně napsaný příběh mohl odehrávat kdekoli. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Jako není to úplný propadák, dětem se to bláznivé chaotické pobíhání a pištění asi bude líbit, je tam pár dobrých nápadů a odkazů, ale... právě to bláznivé pobíhání a pištění postaviček, které mi k srdci zrovna nepřirostly, je pro dospělého diváka docela špatně stravitelné. A největší hrůzou byl samozřejmě zpěv. ()

Spielbergo 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální hlášky, mířené ve většině spíše dospělému publiku ("Já jsem hrozná svině..."). Mimochodem nenechte se zdejšími komentáři a hodnocením odradit (opravdu mi přijde moc přesvedčivé, když někdo napíše, že to "není pro dospělí lidi"). Po počáteční skepsi jsem se začal děsně bavit a nakonec se z filmu vyklubalo velmi příjemné překvapení. Paradoxně jediné, co mi nakonec na filmu Strašpytlík extrémně vadilo, byl Strašpytlík sám. Nicméně i tak vynikající záležitost, zde bohužel opět, jako podobně skvěle ulítlé kusy, tupou masou nedoceněna. Ó jak jsem šťasten, že mám tak odlišný vkus... ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

Pri takej silnej konkurencii animákov aká vládne v súčastnosti sa tento nepodarený synáčik animácie nemá šancu porovnávať so svojímy staršími a omnoho zábavnješími bratríčkami. Keby bol aj človek ochotný odpustiť hroznú animáciu tak by stále ešte anarzil na pevnú stenu nudy a stereotipu, kde všetky náapdy som už neikde videl. Ono asi je to daň za množstvo projektov, ktoré boli v tejto oblasti veĺmi úspešné a z toho vychádza snaha aj s menším rozpočtom a horším scenárom zarobiť financie. Ale taká ej už konkurenicia aspoň je si z čoho vyberať. 1,5* a veľké skalmanie aj ke´d nájde sa aj pár svetlých momentov. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (15)

  • Jeden čas bylo ve vývoji pokračování, jehož pracovní název byl „Chciken Little 2: The Ugly Duckling Story“ a jehož výrobu mělo obstarat Disneytoon Studios, které se zaměřovalo převážně na tvorbu levných filmů určených pro video. Poté, co se stal kreativním ředitelem Walt Disney John Lasseter, však bylo pokračování zrušeno. (fiLLthe3DD)
  • Když sedí strašpytlík na střeše, je záběr zepředu a sedí blízko výstupku. Následně je záběr zezadu a strašpytlík je najednou na druhé straně. (Patrik256)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno