Reklama

Reklama

Suchý anglický humor na drsném severu... Neúplné složení ze seskupení Monty Python vypráví příběh Vikinga, který se od svého lidu odlišuje a díky tomu se může stát velkým vůdcem. Erik (Tim Robbins) chce změnit svůj lid a panující poměry, a tak se skupina válečníků vydává na dlouhou a nebezpečnou cestu, aby získala roh, který by zbavil jejich zemi stále přítomných mračen a dovolil jim žít pod slunečnou oblohou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,932,642Tržby Celosvetovo $-║ Celé to je tak suché ako celý Anglický humor, až sa mi z huby prášilo pri tom, jednak to vyznie ako malo rozpočtová televízna produkcia, kde ani na odevoch vikingoch si moc záležať nedali, dej plytký, humor až moc na silu robení, chýbala tam ľahkosť a pre mňa tým pádom vyznel ako bezúčelový - nulový. Po pretrpenej prvej polovičke filmu som to musel vzdať. /10%/ ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Po nechutne preceňovanom Monthy Pythonovi a svätom grále som sa zariekol že s týmto kultovým zoskupením nechcem mať jakživ nič spoločné. V konečnom dôsledku som rád, že som im dal druhú šancu. Trápne fóry nezmizli úplne, no Viking Erik má v hlavnej úlohe charizmatického Robbinsa, chytľavú hudbu a lineárny dej. Technická stránka filmu pôsobí prekvapivo dobre- výprava a kostýmy sú uchádzajúce, triky na dobu vzniku dostačujúce a vizuálna stránka najmä v závere vcelku vydarená. Má to spád aj primeranú dávku hrdinstva a dobrodružstva takže sa nemôžem sťažovať. Narozdiel od grálu som toto prežil bez psychickej ujmy. 65% ()

Reklama

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Los hybridos. Seriozní mýtický vikingský příběh na který jsou naroubovány monthypythonovské vtípky nebo naopak? Boat movie o putování do Valhally, Tim Robbins v jedné ze svých prvních rolí, pár gagů patřících do MP extratřídy. Za všechny lze jmenovat sekvenci s neviditelným pláštěm - ta je skutečně berserk... ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Film, který viděn na velkém plátně, což se mi naštěstí povedlo, je velkofilmem v pythonovském slova smyslu. V televizi to tak nevyzní, ale jde o pohádku plnou barev a nápadů pro dospělé, možná i pár dětí. Je to opravdu epos, to se musí vidět, bavil jsem se náramně. Je třeba ovšem počítat s tím, že výprava a zejména efekty jsou postaršího data, není to holt Avatar... ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Moc moc sympatický a milý filmek. Tim Robbins je už tehdy neodolatelný, stejně jako John Cleese, některé režisérské vychytávky (návštěva Asgaardu) a montypythonovské vtípky. Narozdíl od ostatních pythonovských filmů tady příběh nepokulhává, ale naopak křepce cválá kupředu, je zajímavý a překvapivě dává smysl. Zkrátka moc moc sympatický a příjemný filmek. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Po premiéře filmu Terry Jones požádal producenty, zda by mohl pro britský trh původní více než stominutovou verzi zkrátit. Dostal sice zelenou, ale zároveň i velmi krátký čas na celou akci, takže stejně nebyl ve výsledku spokojený. Teprve v roce 2006, když se vyráběla speciální edice filmu pro dvd, sestříhal Terry Jones snímek na stopáž, jež mu vyhovovala, na 76 minut. (Rodriguez)
  • Autorem hudby je "sedmý Python", zpěvák, skladatel a spisovatel Neil Innes, který spolupracoval jak na seriálu Monty Pythonův létající cirkus (od r. 1969), tak i na dalších projektech. Zejména se pak proslavil jako autor skladeb skupiny Rutles, v níž ztvárňoval Rona Nastyho. (Dr. Hawkeye)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno