Reklama

Reklama

Suchý anglický humor na drsném severu... Neúplné složení ze seskupení Monty Python vypráví příběh Vikinga, který se od svého lidu odlišuje a díky tomu se může stát velkým vůdcem. Erik (Tim Robbins) chce změnit svůj lid a panující poměry, a tak se skupina válečníků vydává na dlouhou a nebezpečnou cestu, aby získala roh, který by zbavil jejich zemi stále přítomných mračen a dovolil jim žít pod slunečnou oblohou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

Helo 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mi neskutečně sednul. Fantasy příběh o skupince Vikingů, kteří se vydávají hledat Asgard aby požádali bohy o odstranění Fenriho, který sežral slunce? Navíc prošpikovaný Monty Pythonovským humorem? Zní to bláznivě, ale dohromady to dává skutečně povedené dílo. Kdo má rád vikingy, musí vidět. Kdo má rád Monty Pythony, musí vidět. A kdo má rád obojí... no to je snad jasný, ne? :) ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

příjemná dobrodružná pohádka s pár ryze Pythonovskými momenty (i když jich dle komentářů není tolik, kolik by mělo) mě na hodinu a půl usadila do křesla a jelikož jsem vůči ní neměl valná očekávání, mile mě překvapila kouzelnou atmosférou, připitomělými charaktery (v dobrém slova smyslu), nařáchlým Timem Robbinsem (ta úřednická sušenka ze Shawshanku!:), přitepleným Jonesem, podlým Cleesem a hlavně nádhernou princeznou Aud. Rozhodně to stojí za vidění! ()

Reklama

ZoltanCZ 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Ano, je to sice trochu guláš, ale hlavně taky zábavný, pohodový, odpočinkový fantasy komediálně montypythonovský film. Klasičtí Pythoni jsou sice daleko lepší, ale nevím jestli se to dá nějak moc srovnávat, Erik the Viking je trochu jiný. Není to kulometná ráže Pythonovských gagů, Erik má nádech legendy a příběh má i místy vážnější notu, okořeněnou několika smrtícími vtipy. 7/10 ()

hell_boy 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru snad nejlepší Pythoni a to proto, že se nesnaží být vtipní nepřetržitě a tak najdete i scény, při kterých to vypadá, že sledujete klasický dobrodružný film (hlavně díky skvělému Robbinsovi)...a pak přijde nějaká "totální uzemňovačka" jako je píseň ostrovních lidí nebo hadr neviditelnosti, které vás složí na zem smíchy. Jednoznačně 5* a pro mě jasný pokořitel grálu a dokonce i Briana. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Začarovaný kruh : Když cílem výpravy je drancování a důvodem drancování je další výprava - tak se takhle budeme motat stále dokolečka......... Už jen prvopočátek Erikovi cesty naznačuje, jaký to bude zmatek. Třeba scéna okolo 23 minuty a dohady kdo vedle koho bude sedět. CITÁT - Bohové, buďte všichni v klidu......... Erikova strategie na moři je zavede až k Branám světa. CITÁT - Nedoufal jsem, že vůbec někdy uvidím slunce........ Jejich krvavý souboj z drakem je trikově sice na velice nízké úrovni, ale je to srandomasakr. CITÁT - Drž hubu, a zabírej, vole !!!........ Hudební psychovystoupení v 46 minutě je šílené a rve uši. Teda čekal jsem komedii plnou gegů, ale ono to bylo převážně vážné a někdy i dramatické. I impozantní bitva na moři je plná přátelství a smutku i krve a radosti. Odměna za vítězství je hudba ! Hromový roh je zajímavé dílo a uvidíte jak si s ním Erik poradí. Je tu ještě totiž kovář a ten má trochu jiný plán. CITÁT - Pořád vidím hvězdičky........ Příchod a události ve Valhalle je také spíš drama ze špetkou humoru. CITÁT - Kdybys nebyl mrtvej, tak tě zabiju !!........ Skupinka mrtvých válečníků je velice dobře namaskovaná - zvlášť ten rozpůlenej. Největší a nejlepší postava příběhu je nevěřící věřící Harald ( Freddie Jones ) CITÁT - Neexistuje žádný kraj světa a neexistujou draci.......... Tento film nečerpá z dětské knížky "Sága o Vikingovi Erikovi", kterou napsal Terry Jones i když tedy doufá, že se zvedne prodej. Hudba - Neil Innes. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Autorem hudby je "sedmý Python", zpěvák, skladatel a spisovatel Neil Innes, který spolupracoval jak na seriálu Monty Pythonův létající cirkus (od r. 1969), tak i na dalších projektech. Zejména se pak proslavil jako autor skladeb skupiny Rutles, v níž ztvárňoval Rona Nastyho. (Dr. Hawkeye)
  • Jedním z výtvarníků filmu byl i Alan Lee, ilustrátor knih J. R. R. Tolkiena a později i jeden z hlavních výtvarných poradců filmové trilogie Pán prstenů a obou dílů filmu Hobit. (Dr. Hawkeye)
  • Po premiéře filmu Terry Jones požádal producenty, zda by mohl pro britský trh původní více než stominutovou verzi zkrátit. Dostal sice zelenou, ale zároveň i velmi krátký čas na celou akci, takže stejně nebyl ve výsledku spokojený. Teprve v roce 2006, když se vyráběla speciální edice filmu pro dvd, sestříhal Terry Jones snímek na stopáž, jež mu vyhovovala, na 76 minut. (Rodriguez)

Reklama

Reklama