Reklama

Reklama

Odkaz budoucnosti aneb Podivuhodná dobrodružství rodiny Smolíkovy

(seriál)
  • Československo Smolíkovi (více)

Epizody(13)

Smolíkovi jsou obyčejná rodinka z maďarské Budapešti, která žije běžný život… Dokud se ovšem jejich geniálnímu synkovi nepodaří navázat kontakt se svým potomkem z 33. století! Tím se všechno mění. Zdánlivě banální problémy Smolíkových se komplikují o to víc, že jim z budoucnosti dorazí „na pomoc“ vynálezy, na které není v 70. letech 20. století lidstvo připraveno – a Smolíkovi už vůbec ne… Nepomáhá ani to, že se do jejich patálií často připlete zvědavý soused Halíř. A tak si Smolíkovi musí poradit s urychlovačem výroby, usměrňovačem času, létajícím talířem, nebo dokonce meteoromutomotorem. (TV Prima)

(více)

Recenze (171)

nudlis 

všechny recenze uživatele

Jak mi to přišlo super když jsem byl malej a těšil jsem se na každej díl, teď mi to přijde nudný, nevtipný a vadí mi absence hudby jako podkresu. Jediný, co mi vadilo tehdy i dnes, je odporně votravná stará Smolíková. Tu pizdu bych zavraždil po deseti minutách v její přítomnosti :-)) Takže finálně dvě hvězdy, ale spíš jen z nostalgie. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Drahi slovenski vlastenci a roduverni rodaci. Uz dlhodobo je slovenska porovnavacia baza Europa /vlastne vzdy bola/, a Madarsko je europska krajina. Preto hodnotim tento serial ako naprosty kult, ktory nema chybu a bavi ma aj po 40 rokoch. Proste Gejza, Aladar, pes Cvoky, macka Mafia a sused Zavis. Kult : 100 % ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Miazgovci" sú nenápadnou východoeurópskou, maďarskou, obdobou populárneho amerického animovaného seriálu "The Simpsons". Otec Gejza, matka Paula, pubertálna dcéra Kristína a bystrý syn Aladár. Ako malého chalana žijúceho v socialistickom československu ma Miazgovci vedeli vždy výborne pobaviť. Mal som rád ich vtipné príbehy a dobrodružstvá. V prvej sérii nadviazali spojenie do budúcnosti so svojim potomkom MZPRX, ktorý im posielal zásielky z tridsiateho storočia. *** ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Legendární animovaný seriál, který taktéž zanechal výraznou stopu během mého dětství. Podívat se na něj dá i teď, a i teď se dá při jeho sledování zažít dost zábavy. Pokud budeme srovnávat dnes, kdy se svobodná kultura v České republice plně usadila, nalezneme zde prvky typické pro Simpsonovy, a jak zmínil uživatel A.L.E.S., tak i Futuramu. Ovšem musím i sdělit, že další dvě série jsou lepší (i co se týče animace), nejoblíbenější je u mě ta druhá, kdy můj oblíbený charakter Ládínek létal do vesmíru. A též je důležité povědět si něco i o dabingu, který je povedený, ač pochází z Brna (naše studia nejsou mezi širokou veřejností moc oblíbená). ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Návyková znělka, extrémně povedené a zábavné dialogy, vynikající situační zápletky. Všechny tři série Smolíkových jsou opravdu kvalitní a mimořádně zábavné. A o těchto prvních to platí ještě mnohem víc. Rozhodně nejlepší série. Gábi je se svými výroky, které by se daly tesat, naprosto neodolatelná. Tahle věc je fakt geniální a po padesáti letech nezestárla ani o den. 100%. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (20)

  • Tento díl, který vybočuje svým tématem cestování na jinou planetu od tématu této série, zaznamenal v Maďarsku takovou odezvu, že tvůrci věnovali cestování do jiných světů celou další sérii, Podivuhodná dobrodružství Vladimíra Smolíka (od r. 1972). (sator)
  • Originální jméno rodiny zní Mézga, což v maďarštině doopravdy znamená „guma“. Nicméně jej lze použít i ve významu „pryskyřice“ (neboli lidově „smůla“). (vojtaruzek)

Reklama

Reklama