Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1758 se má dědičný princ Damián Karel Ludvík zasnoubit s pruskou princeznou Frederikou. Damián z toho ale není příliš nadšený a raději holduje lovu, flirtování s místními vesničankami a popíjením se svým nejlepším přítelem, alchymistou Matoušem. V současnosti se zase Eliška Mlynářová chystá na propagaci nejnovější řady svých proslulých marmelád. Vzhledem k tomu, že její firma Marmelišky příliš neprosperuje, jde o naprosto zásadní událost. Buď se povede firmu opět nakopnout, nebo ji bude muset Eliška prodat, jak ji často připomíná její partner Martin. Že spolu tyhle dvě události vůbec nesouvisejí? Tak to se pletete! Stačí, aby Matouš při jednom alchymistickém pokusu omylem vytvořil tinkturu k cestování časem. A pak už se tyhle dvě období začnou proplétat víc, než si dovedete představit! (TV Prima)

(více)

Recenze (218)

Ivoshek odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsilnější pocit z toho celého je stud. Příště by mohla Prima zkusit udělat seriál s opravdovým scenáristou a opravdovým herci. Zejména obě hlavní postavy jsou tragické, afektovaně přehrávající. Produkcí to vypadá jako pohádka z 80. let, natočená brněnským nebo ostravských studiem, jenže tehdy tam pořád ještě byli schopni dát pár lidí, co uměli hrát. Tohle bohužel není vtipný ani jako giulty pleasure. Je to prostě jenom strašně amatérský. Zajímavý je, že Dana Syslová, v zásadě průměrná herečka, tu působí jako zjevení, své kolegy tu převyšuje o dvě až tři ligy. ()

suzanne1997 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak i já nevyznavač televize jsem té všudypřítomné reklamní kampani podlehla a k prvnímu dílu v sobotu večer čistě ze zvědavosti usedla. A už po první minutě jsem se nestačila divit! Tohle veledílo začalo tak nějak divně, podezřele, interiéry působí jako nahrané, postavy jako by vystupovaly ze scén, osmnácté století nevypadá jako osmnácté století, spíš jako kdybych se teď zašla projít po zámecké zahradě, všechno mi přišlo až moc umělé, moderní a ty rozhovory ... No ať se na mě nikdo nezlobí, ale že by takto mluvili v 18. století? Kdyby alespoň vzali historismy, archaismy, knižní slova, trošku si s tím pohráli a něco by vyšlo, ale aby princ z 18. století mluvil moderní češtinou okořeněnou o pár historických slov ???  Tak to mi vyloženě trhalo uši. Seriál upoutá anotací, prý: "Romantický pohádkový příběh plný nádherných exteriérů, kostýmů a skvělého hereckého obsazení." Tak to bych tedy chtěla vědět, co je to skvělého hereckého obsazení? Těch pár herců? Škoda plýtvat slovy. A pohádkový příběh? To už i ty méně povedené vánoční pohádky na ČT jsou lepším vynaložením prostředků... Jsem ráda, že jsem to vydržela až do konce, ale příště už to asi oželím. V hlavním vysílacím čase v sobotu to podle mě dlouho nevydrží. ()

Reklama

Crocuta odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jo, shlédl jsem po té reklamní megamasírce alespoň jeden díl, abych mohl s klidným svědomím ohodnotit něco, čeho jsem se popravdě dopředu hrozil. Oprávněně, jak se dalo čekat. Emmino herectví působí asi stejně světově jako její nepřechýlené příjmení (a to ještě nehraje v rámci této bídy zdaleka nejhůř), scénář jako by vypadl z dílny TV Barrandov a celé to působí tak papundeklově lacině, až se vtírá myšlenka, že většina rozpočtu padla na reklamu (a že jí má "Eliška" i s "Damiánem" sakra zapotřebí!). Buď jak buď, můj život je přece jen příliš krátký na to, abych i sebemenší jeho část promrhal dalším sledováním podobných srágor. ()

borohub odpad!

všechny recenze uživatele

Za posledních x let jsem viděl (alespoň jeden díl) snad všeho, co prima vytvořila a musím říct, že Eliška a Damián je zatím to největší dno. On už jenom ten vypravěč působí strašně (už jenom z důvodu, že se to tam absolutně nehodí) a chvílemi jsem nevěděl jestli koukám na nějakou reality show, nebo seriál. Emma Smetana příšerná, trošku jsem čekal, že totálně smete jedničku Primy a sice Evu Burešovou, na druhou stranu když jsem jí viděl, tak si říkám "zlatá Evička". Ale přijde mi to jako promarněná příležitost, protože nápad docela zajímavý (a originální), zpracování ale strašné. ()

knihovna

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem z toho ani minutu, když nepočítám tu reklamní masírku, která tomu předcházela, takže hodnotit nebudu. Nicméně nedá mi, abych se nepodělil o postřeh z rozhovoru s paní Smetanou, který jsem teď poslouchal, a kde se jí ptali, zda je připravená i na negativní reakce. A ona se skromností sobě vlastní odpověděla, že jí zajímají jen kritiky od zkušených herců a umělců. Tak paní Smetano tohle není Sedmá pečeť od Bergmana, tohle měl nebo má být seriál pro obyčejné lidi, tady by vás právě reakce těchto diváků zajímat měli. Pokud ne, proč jste do toho lezla? ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama