Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zostane to medzi nami je příběhem tří lidí, kteří neumí žít ve dvojici, ale nemají odvahu žít sami. Hlavní postava Danica (Danica Jurčová) žije již delší dobu s úspěšným Michalem (Michal Dlouhý), který jí poskytuje vše kromě lásky. Smířená se vztahem, který je více přátelský než partnerský a má již být brzo završen svatbou, poznává náhodně charismatického Tomáše (Tomáš Hanák). Ten do jejího uspořádaného života přináší dosud nepoznané silné emoce. Danica, fascinovaná Tomášovými temnými tajemstvími, propadá vášni a emocím rodícího se vztahu, které ji postupně začnou natolik spoutávat, až se stanou nesnesitelnými. Zmatená Danica opět zatouží po Michalově chladné racionalitě a vrací se do náruče jistoty, kterou tak důvěrně zná. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

curfew77 

všechny recenze uživatele

Je to až k neuvěření, ale i s relativně hvězdným hereckým potenciálem, relativně moderním přístupem ke snímání, relativně atraktivním vizuálním prostředím a relativně zajímavou hudbou se dá ve střední Evropě natočit film, jehož scénář nutí postavy dělat a říkat nelogické a na sebe nenavazující nesmysly. Proč na takovýhle "příběh" kývli Hanák, Dlouhý, Brzobohatý (!) a koneckonců i (když ne třeba báječná herečka, tak aspoň velmi atraktivní) Danica Jurčová, nepochopím. A je strašná škoda, že někdo plýtvá výše vyjmenovaným potenciálem na tak nesmyslnou slátaninu, a Česko i Slovensko přitom dál čekají na obyčejný, reálný a přitom "sexy" natočený i napsaný film o lásce a vztazích. Hvězdička z piety k hercům, protože většina zúčastněných hrát umí. Tady ale opravdu není co. 10 %. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Další matný pokus o postihnutí dneška... K velké řadě jevů vcelku průkazný, snaživý a alternující časté „tiky“ v mezilidské komunikaci. Takový je nesporně Šindelkův film. Stejně tak nevyzrálý, přehnaně ambiciózní a mísící v jednom autorské vyznání s nejpodbízivější komercí (cool hudba, cool DJ, nervní střih), což si pro fungování žádá velkého realizátora, pokud nemá zůstat v rovině nepochopeného honění ega jakéhosi lokálního artisty. Dle většiny reakcí se přesně to stalo. Částečný úspěch vidím v tom, že film po formální stránce přesně naplňuje aspekty toho, co tak kritizuje. Aktuálně moderní pojetí (leč pevně usazené ve své době, podléhající času o to rychleji) má určitou schopnost přitáhnout mladé publikum, co zná hlavně americké filmy, a současnými tématy/traumaty protkaný děj zase střední generaci. Paradoxně právě děj strašně kazí zbytek. Připomíná mi ostré filozofování ještě mutujícího adolescenta, co káže celému světu o slovech, které mu doposavaď servíroval výhradně Večerníček. Lacinost odnáší všichni tři schopní protagonisté: charismatický Hanák (alias namachrovaný osudový DJ, co „o tom všem tady moc dobře ví“), krásná Jurčová (alias schizofrenní žena dneška, jak z plakátu, nevěrohodná přes slušně vykreslený pragmatismus) a schopný Dlouhý (alias stylizovaný prototyp úspěšného muže, jediný propracován, leč má málo prostoru). Většina scén se pokouší o minimálně dvojí význam, sebedůležitost je postupně celkem otravná a vede k ubití několika perfektních nápadů. Je mi celkem líto odvážných filmů, navrch takových, které mají srovnané v hlavě, co je špatně. Jenže schází rozložení jevů do fungujícího vyprávění a natočení od někoho, kdo nehodlá vystavět za každou cenu pomník originality a pobuřování. ()

Reklama

blazenka 

všechny recenze uživatele

Hrůza, která měla zůstat jen v mysli scénáristy a režiséra a ne se cpát do filmu. Danicu Jurčovou nemůžu ani vystát, což o to, pěkná baba to je, ale to je všechno. Michal Dlouhý se také moc herecky nerozvášnil a zbývá třetí do tanga - Tomáš Hanák. Ten byl příjemně ulítlý a zachránil film od označení odpad! Díky němu slabých 20%. ()

silent cut 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím... Obraz - v pohodě, hudba - prazvláštní, ale dejme tomu, příběh - jednoduchý, ale v jednoduchosti je síla... herci - dobří, charizmatičtí... tak co se to pos*alo? Dialogy šustící papírem a leckdy i něčím, co se papírem utírá... Hanákův dj je parodie, Danicu bych po druhém - třetím odchodu už přes práh nepustil a být Michalem, objednám si Zuzanu... Holt konzum... Bylo mi jich líto... Ne proto, co se jim děje, ale proto, že podepsali smlouvu na tenhle film... ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Keď už človek nevie čo s načatým nudným sobotným večerom, zapne telku a pozerá prvú vec, na ktorú natrafí. Tento ,,film" bol natoľko zlý, že mi dokonale zlepšil moju poklesnutú náladu a len som krútil hlavou a smial sa nad týmto všetkým. Na danú tému to vôbec nemalo žiadnu šťavu, navyše po 15-tych minútach som mal dojem, že ho sledujem už asi hodinu. Miestami ako tak za niečo stála kamera i v nej však bolo cítiť, že väčšina záberov je kompozične spravená veľmi nasilu. Nakrúcanie v Auparku už ani nemohlo byť sproklamované viacej a autor hudby si asi pri jej skladaní dával LSD. Scenár a réžiu ani spomínať nebudem, pretože ako Slovák nechcem natoľko urážať naše veci. Herecké obsadenie to už je poriadna zmeska, najviac potešia úlohy tých fasa ľudí ako Noga, Gučík a ďalší, po prípade to, že väčšina našich herečiek je tu vykreslených ako nejaké lacné ku*vy. Mnoho postáv ako napr. Studenková (haha zabudli ju tu napísať) a Paulovič je to absolútne zbytočných. Najlepší tak bol Varga v úlohe organistu na pohrebe. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Všechny hlavní postavy mají shodné křestní jméno s jejich hereckými představiteli. (Milan25)
  • Ve filmu jsou použita výtvarná díla autorů Pavola Macha, Štefana Beličky, Martina Dzurka a Petera Meszároše. (GASTON73)
  • Film byl natočen v Bratislavě. (Luky-7)

Reklama

Reklama