Reklama

Reklama

Non Plus Ultras

Obsahy(1)

Scénář NON PLUS ULTRAS vychází ze skutečných událostí. Hlavní hrdinové žijí mezi námi, jen už se své oblíbené činnosti - fotbalovému chuligánství nevěnují s takovou vervou, jak tomu bylo v minulosti. Film je humorným pohledem na krátký časový výsek v životě dospělých chlapů, z nichž někteří zestárli předčasně a někteří naopak ještě nedospěli Tyčka, je jedno nedělní odpoledne před fotbalovým zápasem napaden dvěma sparťanskými fanoušky. Zachrání ho Bejčák, nepsaný vůdce několikačlenné party patřící k tvrdému sparťanskému jádru. Tyčka se ocitá v prostředí, které je pro. Osamělý muž středního věku, který později získá přezdívku něj nové a nezaujatě pozoruje partu stárnoucích fotbalových chuligánů. Každý tu má vlastní život, který se s tím fanouškovským více či méně prolíná. A není výjimkou, že v civilním životě mívají naši hrdinové tvář, v níž se odrážejí obyčejné sny, které zůstávají za branou stadionů. Během několika týdnů je život party konfrontován s řadou nečekaných událostí. Na návštěvu přijíždějí angličtí hooligans, kteří jsou pro některé členy party idolem, parta se vydá na dramatickou cestu na utkání s největším rivalem Sparty - Baníkem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (233)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Režisér zachraňuje hodně, ale fakt, že scénář není nic moc, zakrýt nedokáže. Jediná postava (skvěle zahraná Davidem Novotným) a spousta figurek, které jsou často zajímavé i dobře zahrané, občas ovšem i přesto pro celek zbytečné. Pár dobrých hlášek a dravý soundtrack film nespasí. Navíc je i zbytečně zdvojený komentář, zvláště když Tyčka Vladimíra Dlouhého dostane smysl až v samém závěru. Celkové skóre je tentokrát plichta, neboli 50%. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Hooligans po česku. Jako komedii bych to rozhodně neinzeroval, protože těch vtipných momentů je skutečně minimum. S fotbalem a fotbalovými ultras to má jen málo společného a prakticky je to film bez jednoznačného příběhu. Obsazení jinak dobré a hudba výborná! Nicméně se jedná o naprosto zbytečný film, který ovšem zabaví. Nenadchne, neurazí (alespoň né všechny). ()

Reklama

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Do jistého okamžiku jsem si říkal, že by tohle mohl být docela slušný průměr. Poté, co se na scéně objevili angličtí "raubís" nebo jak se to sakrapes píše, celý průměr byl slavnostně spláchnut do záchodu, z jehož obsahu se zřejmě inspiroval i scénárista, který si hláškami a přehnaným chováním (a přehráváním) anglikánců zatloukl hřebík do rakve filmu. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Čeští hooligans jsou většinou jen do dresů namátkou vybraného klubu převlečení náckové co si jdou na stadion zahajlovat a porvat se, protože ve své vesnici nemají dost cikánů kterým by v přesile natloukli. O těchto ubožácích film nevypráví, nýbrž si vymýšlí fiktivní organizovanou skupinu pravých, ačkoli neschopných českých non plus ultras, kterým na objednávku přijedou ti nejdrsnější fotbaloví rváči z Anglie. Ti jsou naopak myslím vylíčeni celkem přesně a to včetně závěrečného odhalení. Není to vůbec špatný film, je zábavný a občas vtipný, nicméně rozhodně nelze brát jako dílo s realistickou výpovědní hodnotou. Všem, které téma fotbalových výtržníků zajímá vřele doporučuji nepříliš známý film Inkognito. ()

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Tvrdé jádro sparťanského fanklubu, kterému velí charismatický vůdce Bejčák v podání DAVIDA NOVOTNÉHO mě mile překvapilo, hlavně tedy výkon již zmiňovaného Bejčáka ale i ostatních nových i profláklých hereckých tváří. Z nichž stačí když budu jmenovat pani Hlaváčovou , Oldřicha Kaisera a Jiřího Lábuse, který mě opravdu dostal svou image venkovského křupana a svojí hláškou "tak tohle až dolů je Václavák a v noci je to plný kurev a zlodějů" Konec filmu byl také docela překvapivý a fakt jsem ho nečekal a svým způsobem se mi líbil. CO je ovšem největší chybou tohoto filmu je jeho nicneříkající pointa, která je absolutně bez příběhu, místo příběhu vlastně vidíme jen zfilmované určité úseky života zcela odlišných lidí a osudů. Chybí pořádný příběh, pointa a hrbolatější dějová linie a film by byl dokonalý. Takto musím hodně ubrat ve svém hodnocení ač se mi film dost líbil hlavně tedy po stránce herecké proti ní nemám ani ň. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Při natáčení v Ostravě hráli jako kompars i profesionální thaiboxeři z Prahy. Mezi nimi i řada budoucích hvězd, například i Ondřej Spejbl Hutnik, nynější Mistr ČR. (don corleone)
  • Celý film měla původně vyprávět postava Tyčky, kterého hraje Vladimír Dlouhý. Až před střihem se rozhodl Sluka jinak a David Novotný namluvil postavu vypravěče. Proto některé pasáže nedávají moc smysl. (don corleone)

Reklama

Reklama