foto

Marek Němec

  • nar. 24.4.1981 (36 let)
    Cheb, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Marek Němec se narodil v Chebu, kde také absolvoval střední průmyslovou školu stavební. Po maturitě se chystal na studium architektury, která ho vždy zajímala, ale ze zvědavosti zkusil přijímací zkoušky na DAMU, které bezproblémově vykonal a vystudoval katedru činoherního divadla.
 
Poté dostal nabídku na angažmá v Činoherním studiu v Ústí nad Labem, kde byl do roku 2010, a od té doby je na volné noze. Působí v divadelním spolku Kašpar. Kromě herectví ho zajímá i divadelní režie, v Činoherním studiu režíroval Utrpení mladého Werthera.
 
V divadle ztvárnil více jak třicet divadelních rolí, vidět jsme ho mohli například jako neurotického a agresivního mafiána Marca ve Famiglii, či ve vydařené roli filozofujícího podplukovníka ve hře Tři sestry.
 
V oblasti filmu nejprve spolupracoval se studenty FAMU, poprvé se před kamerou objevil ve snímku Jak ukrást Dagmaru. V roce 2013 má premiéru drama Jako nikdy, kde hraje Tomáše. V seriálu Zdivočelá země ho můžeme vidět v roli Radka Nerada, v kriminálce Expozitura vystupuje jako reportér Tomáš Winter. V televizi moderoval Ceny Alfréda Radoka, a podílí se i na tvorbě pro děti Studio kamarád - Kabaret z maringotky.
 
Vyučuje herectví na katedře činoherního divadla na DAMU. Ve volném čase rád jezdí na kole, čte a poslouchá klasickou hudbu.

Eva "anitae" U.

Herecká filmografie

Filmy

2017 Absence blízkosti
2016 Pravý rytíř (TV film)
2014 MY 2
2013 Jako nikdy
2010 Polední úděl (divadelní záznam)
2009 Protektor
2004 Non Plus Ultras
2003 Polaroidy (divadelní záznam)
2001 Jak ukrást Dagmaru
Náraz (studentský film)

TV seriály

2017 Labyrint (TV seriál)
Epizoda 4 (S02E04)
Epizoda 3 (S02E03)
Modrý kód (TV seriál)
Epizoda 20 (E20)
Epizoda 19 (E19)
Epizoda 18 (E18)
další epizody (20)
2016 Atentát (TV seriál)
Spravedlnost pro všechny (E18)
Síla myšlenky (E17)
Jetelín (TV seriál)
Malej Karlík (E12)
2015 Atentát (TV seriál)
Šifra (E10)
Chobotnička (E09)
Popel (E08)
další epizody (10)
Vraždy v kruhu (TV seriál)
Na nejvyšší úrovni (E12)
Budu v tvých vzpomínkách (E11)
Mrtvý v síti (E10)
další epizody (12)
2010 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Legionář (S02E03)
Zázraky života (TV seriál)
2009 Expozitura (TV seriál)
2007 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Potřebuješ zachránit? (S03E04)
Vzhůru na Tahiti! (S03E02)
Milostné dusno (S03E01)
Trapasy (TV seriál)
2006 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Už vám nevěřím (S02E22)
Oddechový čas (S02E21)
Konkurs na upírku (S02E20)
2004 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
1997 Zdivočelá země (TV seriál)

Dokumentární

2017 Dobru, pravdě, kráse (TV seriál)
2016 Karel Havlíček Borovský (TV film)
Nebojte se Internetu (TV seriál)

TV pořady

2015 Michalova doprava (TV pořad)
TýTý 2014 (TV pořad)
2013 Počítáme s vámi (TV pořad)
Tamtam (TV pořad)
2011 Náš (ne)povedený kabaret (TV pořad)
2006 Kabaret z maringotky (TV pořad)
1980 Studio Kamarád (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace