Reklama

Reklama

Non Plus Ultras

Obsahy(1)

Scénář NON PLUS ULTRAS vychází ze skutečných událostí. Hlavní hrdinové žijí mezi námi, jen už se své oblíbené činnosti - fotbalovému chuligánství nevěnují s takovou vervou, jak tomu bylo v minulosti. Film je humorným pohledem na krátký časový výsek v životě dospělých chlapů, z nichž někteří zestárli předčasně a někteří naopak ještě nedospěli Tyčka, je jedno nedělní odpoledne před fotbalovým zápasem napaden dvěma sparťanskými fanoušky. Zachrání ho Bejčák, nepsaný vůdce několikačlenné party patřící k tvrdému sparťanskému jádru. Tyčka se ocitá v prostředí, které je pro. Osamělý muž středního věku, který později získá přezdívku něj nové a nezaujatě pozoruje partu stárnoucích fotbalových chuligánů. Každý tu má vlastní život, který se s tím fanouškovským více či méně prolíná. A není výjimkou, že v civilním životě mívají naši hrdinové tvář, v níž se odrážejí obyčejné sny, které zůstávají za branou stadionů. Během několika týdnů je život party konfrontován s řadou nečekaných událostí. Na návštěvu přijíždějí angličtí hooligans, kteří jsou pro některé členy party idolem, parta se vydá na dramatickou cestu na utkání s největším rivalem Sparty - Baníkem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (233)

Filmpub.cz (Petr Cífka)

"Málo zkušené trenérské duo Sluka - Popel nevybralo pro zápas dobrou taktiku. Obzvlášť v prvním poločase předváděli domácí mizerný fotbal plný chyb, nepřesných přihrávek a osobních soubojů uprostřed hřiště. Dvě šance sice vypracoval špílmachr Novotný, ale slabé střely anglických útočníků a záložníka…"

Filmweb.cz (Kamil Fila)

"Non Plus Ultras je tak vrcholně a otevřeně homofobní dílo, že mezi českými filmy obtížně nachází sobě rovné. Hysterický výrok To nejsou naši lidi! tu nikdo nezpochybní a už jenom proto není jeho vyznění tak komické, jak by asi tvůrci chtěli. Těch 30% je možná dovede k tomu, aby se nad sebou pořádně…" více

Kinema.sk (Michal Michalovič)

"Režisér Jakub Sluka si ako tému svojho celovečerného režijného debutu zvolil futbalové fandenie. Téma ponúka určite zaujímavé námety aj pohľady. Priestor 95 minút je skutočne dostatočný na to, aby mohla vzniknúť napríklad komorná dráma s malým počtom "hrdinov", ktorá by sa skôr ako okázalé bitky na…" více

Tiscali.cz (Stanislav Buzek)

"Po formální stránce precizně udělaný film (kvalitní širokoúhlá kamera, odpovídající výprava a kostýmy, dokreslující hudební mix) bezpochyby překročil pomyslnou hranici mezi filmovými pokusy a skutečnou prací. Jakub Sluka dokázal realizovat scénář (zhruba stejně zručně jako Gedeon v Návratu idiota)…"

Reklama

Reklama