Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Idylický život Grace Trevethanové se hroutí. Sebevražda manžela, po němž zbyla hromada dluhů, k tomu jeho bývalá milenka a představa, že by Grace měla přijít o svůj nádherný venkovský dům, to vše naši hrdinku donutí, aby se pustila do práce. S pomocí svého zahradníka Matthewa vymění Grace své milované orchideje za marihuanu. Dny i noci tráví ve skleníku, který se promění v jakousi tajnou laboratoř, a doufá, že se Bůh smiluje a dá dobrou úrodu. A vskutku, první ubalený joint z vlastní zahrádky by skolil i indiánského náčelníka. Grace se tedy vydává z bezpečí své vesničky do drsného podsvětí Notting Hillu, aby nalezla odběratele

V úspěšné britské komedii, která sklidila nadšený divácký aplaus už při svém předpremiérovém pražském uvedení na letošních Dnech evropského filmu, ztělesnila hlavní roli renomovaná Brenda Blethynová (známe ji např. z filmů Tajnosti a lži či Tichý hlas), dále hrají Tcheky Karyo (Brutální Nikita, Johanka z Arku) a Craig Ferguson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (238)

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film je o čerstvo ovdovenej žene (Brenda Blethyn), ktorá nečakane zdedila dlh po svojom zosnulom manželovi. Tak, že musí rýchlo zohnať veľa peňazí, aby sa dostala z problémov. Nakoniec spolu so svojím záhradníkom (Craig Ferguson) vymyslia plán, ako ju zbaviť dlhov a to premeniť jej skleník na výrobu marihuany. Tento film na prvý pohľad vyzerá dosť vážne, ale je to skôr odľahčená komédia. Je to boj ženy proti morálke a jej situácie. Herecký výkon Brendy Blethynovej je skvelý. Zobrazuje postavu tak, že nám na nej veľmi záleží. Diváci sa s jej nešťastnou situáciou ľahko spoja. Scenéria nasnímaná na pobrežných brehoch je úchvatná. Dedina, v ktorej sa príbeh odohráva, pôsobí pokojným a tradičným dojmom, vďaka čomu je príbeh o blízkej komunite presvedčivej. 7/10 ()

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi opravdu sedí svou náturou. Je o obyčejných lidech s obyčejnými zájmy, z obyčejného města, s kladným vztahem ke kytičkám. :oD Všimli jste si, že věčně zkouřenej hipík, co testuje kvalitu hulení, je náš starej známej Manny z Black Books? Tenhle film je jeden z mála, který můžu v jakémkoliv množství kdykoliv a kdekoliv. Peace hippies. ()

Reklama

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Anglické maloměsto se svou typickou nezaměnitelnou atmosférou a anglickým humorem, který mi ale přišel až moc suchý, protože těch vysloveně zábavných scén tu bylo pomálu..Ovšem nenudil jsem se (oproti zhlédnutí kdysi před léty) a po skončení filmu ve mně zůstal takový ten příjemný pocit (za to určitě může to městečko...) 6.5/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Typická anglická komédia so suchým avšak inteligentným anglickým humorom. Svižné a pozitívne. Na druhú stranu nemôžem si odpustiť jednu faktickú poznámku. Čaj z konopí nemá žiaden účinok, pretože THC je rozpustné v tukoch a nie vo vode (dôvod prečo sa pečú koláčiky), čiže to najlepšie by človek spláchol do záchoda. Scéna s "nahulenými" babkami po čajovej párty bola preto pritiahnutá za vlasy... všetko je však odpustené, bavil som sa veľmi dobre. Čo by človek nespravil pre svoju záchranu, však? Je veľkým šťastím mať okolo seba tak chápavých ľudí a priateľov akých mala hlavná hrdinka. To je na nezaplatenie. 70/100 ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Pátou hvězdičkou trochu přidávám, ale podle mne si ji film zaslouží pro výkon Brendy Blethyn v hlavní roli. Velice příjemná, mírně napínavá komedie o tom, že všechna stanovená pravidla je dobré dodržovat jen potud, pokud lidem slouží. Jestliže by se měla obrátit proti nim, pak je třeba je porušit, ať před takovým rozhodnutím stojí, dlužník, policicista, kněz nebo lékař, zkrátka každý, kdo se chce mít za hodného člověka. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Britská vláda dala filmovému štábu na natáčení speciální povolení pro použití 150 rostlin konopí. (Hromino)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno