Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devětatřicetiletá zpěvačka Deloris zpívá v baru herny Nevada Club v Renu. Je milenkou majitele podniku, překupníka drog Vinceho LaRoccy. Jednoho dne se stane svědkyní vraždy. Hledá pomoc u policie a detektiv Souther ji jako korunní svědkyni v chystaném procesu s Vincem ukryje v karmelitském klášteře. Deloris zpočátku odmítne, ale když zjistí, že mafián na ni vypsal odměnu, svolí. Přísná matka představená souhlasí jen na naléhání biskupa a představí ji ostatním sestrám jako sestru Mary Clarence z kláštera v Renu. Od svého nástupu má však Deloris problémy nejen s matkou představenou, ale také s řeholním životem jeptišek. Nakonec ji matka představená přidělí k pěveckému sboru. Deloris se s vervou pustí do práce a za několik dní se objeví první výsledky. Sbor poprvé nezpívá falešně. Jak se úroveň sboru zlepšuje, přichází do kostela stále více lidí. A když Deloris přesvědčí ostatní, aby se věnovaly práci mimo klášter, jeho sláva roste. Přiláká však pozornost médií. Netrvá dlouho a Deloris se mihne na televizní obrazovce. Zanedlouho jí Vince se svými zabijáky vypátrá a unese zpět do Rena. Jeptišky to tak nenechají a vydají se jí na pomoc. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (238)

chrispe 

všechny recenze uživatele

Sestra v akci není špatná komedie. Nevím jestli nejsem ovlivněná trochou nostalgie, protože byla jedním z filmů, který u nás dřív jel skoro nepřetržitě, takže mám chuť trochu nadhodnotit. Ale jelikož mě včera nepřikovala k židli a nedonutila sedět a koukat, tak to asi tak horký nebude. Whoopi Goldberg je zábavná, písně fungují, trocha akce. Jednou za čas. Proč ne. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Whoopi, velký černý zadek, velký černý tvářičky, velký černý vlasy, trochu černej humor, černý kostým a závěrečný song I Will Follow Him...sledovatelné, ale ničím výjimečné. Teda krom faktu, že konečně někdo pochopil, že skupina jeptišek může být drsnější než komando marináků. A že zastřelit jeptišku je těžší jak zastřelit obyčejnou zpěvačku. ()

Reklama

Erichan 

všechny recenze uživatele

Taktiež jedna z mála dobrých komédií a popravde sa trošku škrabem za hlavu nad takým slabým hodnotením. Isto, hlavná cieľovka nie sú muži, ale že by naozaj toľko málo žien pozeralo filmy, alebo sa k nim vyjadrovalo? Pre baby určite super milá oddychová komédia bez zbytočnej presladenosti a so super soundtrackom a sesterstvom, s ktorým sa vedia stotožniť iba ženy :) A páni, nežiarlite, vy máte svoje bratstvá ;) Ale ináč, ak chcete stráviť filmový oddychový večer so svojou polovičkou, urobiť jej radosť a sami pri tom netrpieť, tak toto je veľmi dobrá voľba ;) ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Komedie, která zkrátka splňuje účel, přestože není žádným veledílem – je zábavná, má vtipný a neotřelý námět a především samozřejmě parádní hudební čísla, která ocení milovníci gospelu. Snad mi jen přišlo moc okaté, jak rychle se pěvecký sbor vyšvihl z falešně znějících nemehel do profi zpěvaček (především narážím na proměnu Marie Roberty z tiché myšky v sebevědomou a skvostně znějící pěvkyni). No, trochu se mi nad tím zvedá obočí, ale u podobného filmu je asi nutné brát tyto věci s rezervou. Každopádně pobavilo a zpěv byl chytlavý. ~(3,6)~ ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Když jsem film viděl poprvé, dá se konstatovat, že se mě moc líbil. Bylo mě málo a spousty snímků jsem měl před sebou. Po letech, při poslední projekci musím konstatovat, jakým průměrným výkonem příběh oplývá. Whoopi je výborná, nebo tedy aspoň velmi dobrá a ve filmu jsem našel pár hezkých okamžiků. Jak hudebních tak komediálních. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (26)

  • Keď Eddie (Bill Nunn) príde do kasína ku koncu filmu, otvorí dvere na aute. V odraze si môžete všimnúť filmový štáb. (martin1m2)
  • Postavu citlivej ryšavej sestry Mary Robert stvárnila Wendy Makkena, ale všetky jej piesne zaspievala vokalistka Andrea Robinsonová. (martin1m2)
  • Keď Deloris (Whoopi Goldberg) preberie zbor, požiada sestry, aby sa zoradili podľa hlasových schopností. Spýta sa, kde sú soprány. Zopár mníšok z opačných strán zboru zodvihne ruky. Požiada ich, aby všetky prešli do popredia na ľavú stranu, ale pozornému oku neujde, že z pravej strany sa presunie iba jediná mníška. (martin1m2)

Související novinky

Sestra v akci našla režiséra

Sestra v akci našla režiséra

03.10.2021

Hudební komedie Sestra v akci z roku 1992 se dočká dalšího pokračování. Takřka 30 let od vzniku prvního dílu se tak herečka a moderátorku pořadu The View Whoopi Goldberg vrátí do jeptiškovského… (více)

Reklama

Reklama