foto

Bill Nunn

  • nar. 20.10.1953
    Pittsburgh, Pennsylvania, USA
  • zem. 24.9.2016 (62 let)
    Pittsburgh, Pennsylvánie, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Bill Nunn se narodil 20. října roku 1953 v Pittsburghu v Pensylvánii. Jeho otec William G. Nunn, Jr. byl známý novinář a redaktor v Pittsburgh Courier a také hledač talentů pro NFL (Národní liga amerického fotbalu). Nunův dědeček byl prvním africkým hráčem amerického fotbalu na George Westinghousské střední škole. Bill po střední navštěvoval Morehouskou vysokou školu v Atlantě, Georgii.

Bill se poprvé objevil ve filmu Spike-a Leeho z roku 1988 BLÁZINEC VE ŠKOLE, a pravděpodobně nejlépe známý je v roli Radio Raheema ve filmu JEDNEJ SPRÁVNĚ a jako Nino Brownův slovně zdatný bodyguard ve filmu ŘÍŠE DROG z roku 1991.

V následujících letech se hrál v mnoha snímcích jako například MÝ LEPŠÍ BLUES Spike-a Leeho po boku Denzelea Washingtona, SESTRA V AKCI s Woopi Goldberg, nebo v roce 1995 v romantickém krimi-dramatu CO DĚLAT V DENVERU, KDYŽ ČLOVĚK NEŽIJE spolu s Andy Garciou a Williamem Fosythem. V roce 1998 pak ve filmu NEJLEPŠÍ HRÁČ opět s Denzelem Washingtonem a dále s krásnou Millou Jovovovich. Od roku 2002 se začal objevovat v trilogii filmů SUPERMAN a mezi poslední snímky, ve kterých ho můžeme vidět patří například HAFAN HASIČEM nebo ZATMĚNÍ SLUNCE.

Michael "MiCM" -

Herecká filmografie

Filmy

2009 Vzájemná výpomoc
2008 Little Bear and the Master
Zatmění slunce (TV film)
2007 Hafan hasičem
Randy and the Mob
Spider-Man 3
2006 Champions
2004 Spider-Man 2
2003 Porota
2002 Kudzu Christmas, The
Lidi, co znám
Spider-Man
2001 Suplent
2000 Přežít kriminál
Stolen from the Heart (TV film)
1999 Cena za zlomené srdce (TV film)
Foolish
Hungry Bachelors Club, The
Pomíjivá sláva (TV film)
Tic Code, The
1998 Léčka
Legenda o "1900"
Nejlepší hráč
Vražedný virus (TV film)
Vždy proti přesile (TV film)
1997 Ellen Foster (TV film)
Město šílenců
Quicksilver Highway (TV film)
Sběratel polibků
1996 Pan a paní Lovingovi (TV film)
Smrtící léčba
Střelený
1995 Candyman 2 : Sbohem masu
Co dělat v Denveru, když člověk nežije
Kanadská slanina
Krátká romance (TV film)
Skutečný zločin
Vlak plný peněz
1994 Ďábelská svůdkyně
Nebezpečné srdce (TV film)
Silent Witness: What a Child Saw (TV film)
1993 Blood Brothers
Nabitá zbraň 1
Zachraň mě!
1992 Sestra v akci
1991 Myslete na Henryho
Neškodná lež (TV film)
Říše drog
1990 Cadillac se slevou
Def by Temptation
Mý lepší blues
1989 Glory
Jednej správně
Littlest Victims, The (TV film)
1988 Blázinec ve škole
1981 Sharkyho mašina

TV seriály

2017 Master of None (TV seriál) - a.z.
Thanksgiving (S02E08) - a.z.
2014 Sirens (TV seriál)
2001 21. okrsek (TV seriál)
1997 Milénium (TV seriál)
Maranatha (S01E21)
1995 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
A Coupla Stiffs (S02E03)
1994 Traps (TV seriál)
1987 Vietnam War Story (TV seriál)

Dokumentární

1989 Making 'Do the Right Thing' (TV film)

TV pořady

2005 Merry F#%$in' Christmas (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace