Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Moreau je vynikající genetik posedlý šíleným experimentem. Když doktorovu ostrovní laboratoř navštěvuje diplomat OSN, odhaluje tu fantastické, ale brutální pokusy, pomocí kterých se doktor pokouší proměnit zvířecí formy života v bestie podobné člověku. Zatímco Moreau a jeho asistent míří zarputile za splněním svého barbarského cíle, samotné bestie se bouří a ohrožují nejen ostrov, ale doslova celé lidstvo! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (174)

majo25 

všechny recenze uživatele

Trochu nedocenený sci-fi-hororový film, ako skoro všetky tu na csfd, ktoré sú remakeom, či trochu vybočujú z námetu knihy. Aj ked je Ostrov s Yorkom lepší, aj tento remake v modernejšom kabáte má čo ponúknuť. Masky dajme tomu ok, zato efekty sú velmi televízne (aj na rok 1996). Kilmer ako takmer vždy - velmi presvečivý, Brando zase slabší. Moderný príbeh - ok. Hodnotenie: 55% ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Za mě dost podhodnocený snímek, mě osobně zaujal víc jak ten původní. Výtečný masky a z té atmosféry jsem se tenkrát málem do gatí podělal. Vím jak jsem se moc těšil na vhs. Je možný, že to byla touha prožít kus života, taky na takovém tropickém ostrově jako byl tento. Magická atmosféra, nedoceněný skvost podivna. Marlon Brandon tehdejší Jor- El, nebyl vůbec špatnej jak se vykládá. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Neodvažoval bych se tvrdit, že Ostrov Dr. Moreau je dobrý film, na to má příliš problematický scénář, k uzoufání toporného představitele hlavní role v podobě Davida Trewlise a o výkonech dalších herců by se rovněž daly vést diskuze. Nicméně, když si pročítám ty jedovaté komentáře, které zhusta označují tenhle filmeček za nejhorší v jejich filmových zážitcích, pak si říkám, že měli buď neuvěřitelné štěstí nebo si své filmy pečlivě vybírají, protože já už viděl mnohem mnohem horší kousky. Problém je už v samotné literární předloze, která se dá filmově ztvárnit buď jen v podobě velmi, velmi volného přepisu nebo jako určité podobenství. Pokus o doslovný filmový přepis je předem odsouzený k nezdaru, protože literární předloha už je z hlediska žánru dávno překonaná a je to totéž jako x-tá adaptace King Konga nebo Godzilly. Filmu se nedá upřít určitá, byť někdy křečovitá snaha o upoutání pozornosti diváka, slušné masky a divoký půvab Fairuzy Balk. Celkový dojem: 40 %. ()

BoPo odpad!

všechny recenze uživatele

V časoch ZŠ môj najväčší omyl, ktorého som sa kedy dopustil vo videopožičovni. Marlon Brando pre mňa nebol nikto. Maximálne som si ho extrémnou náhodou mohol vybaviť ako otca Supermana. Val Kilmer bol Batman, takže tam zrejme vznikol ten hlavný popud vraziť VHS-ku do prehrávača. Nudné, divné, škaredé. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že až doposud jsem neviděl původní verzi, a tedy nemůžu srovnávat. Tady však lacinost bije od první chvíle do očí a každý náznak nápadu je nemilosrdně zadupán či přímo zničen necitlivou režií. Herci jsou zde asi tím nejhorším. Zvláště Marlon Brando. Nápad na remake byl jistě zajímavý, ale pokud takto vypadá i originál, tak ho nechci nikdy vidět. 20% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (28)

  • Val Kilmer bol počas nakrúcania neskutočne arogantný a agresívny. Do potýčky sa dostal s oboma režisérmi aj viacerými hercami. Nepáčil sa mu scenár a tesne predtým, ako padla prvá klapka, docielil to, aby bol predsa len upravený podľa jeho predstáv. (tXtX)
  • Film je již třetí filmovou interpretací původního románu. (Kmotr76)
  • Ron Perlman roli ve filmu přijal poté, co se dozvěděl, že bude hrát po boku svého idolu, Marlona Branda. (FilmFan24)

Reklama

Reklama