Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Moreau je vynikající genetik posedlý šíleným experimentem. Když doktorovu ostrovní laboratoř navštěvuje diplomat OSN, odhaluje tu fantastické, ale brutální pokusy, pomocí kterých se doktor pokouší proměnit zvířecí formy života v bestie podobné člověku. Zatímco Moreau a jeho asistent míří zarputile za splněním svého barbarského cíle, samotné bestie se bouří a ohrožují nejen ostrov, ale doslova celé lidstvo! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (174)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se film ještě docela držel, i když jeho dialogy jsou už od prvopočátku vyloženě stupidní a kdykoli spolu mluví David Thewlis a Val Kilmer, nastává trapná chvilka, kde se střídá nuda s blbostí. Po chvilce se ale děj dostává do slepence blbinek a úchylností, kterých je zde vážně hromada. Celkově mi volba Thewlise jako hlavního hrdiny moc nesedla (nic proti němu, ale on se na to prostě nehodí). Navíc, ač se můžeme na postavu Dr. Moreaua dívat z několika úhlů (místy mi ho bylo docela líto, stejně jako těch bílých králíků), nemohl jsem se ubránit dojmu, že Marlon Brando se v té roli ztrapnil. Digitální efekty, ve snímku se jich sice moc neobjeví, ale když už, tak jsou úděsné. Dvě hvězdy za masky, hudbu a za to, že jsem tenhle film dokoukal až do konce, což není zas takový problém, jak někteří tvrdí. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

S tímto filmem jsem měl opravdu neskutečné problémy. Nejprve jsem se nemohl zdržet toho, abych šmahem odsuzoval scénář, herecké výkony i film, jako takový. Po dlouhém rozvažování si myslím, že se snad jedná o složitou a nesnadno pochopitelnou filozofickou vizi, která tentokrát těží z obecně známého příběhu úplně jiným způsobem, než se o to kdy pokusil kdokoli jiný. Doktor Moreau tu poprvé není jednoznačně zápornou a odsouzeníhodnou osobou, naopak se jedná o podivně naivně-samolibého idealistu, jenž se snaží splnit lidstvu dávný, i když do podvědomí zatlačený, sen. Jeho vztah ke svým výtvorům je takřka otcovský a snaží se je chránit a pomáhat jim ve všech ožehavých situacích, které jim jejich lidskost může přinést. S povděkem kvituji neustále přiblblý obličej Davida Thewlise, který svou neschopností, nerozhodností a podivností překonává všechna známá zobrazení své postavy. Nejzajímavější osobou je tu bezesporu velice zajímavě se vyvíjející Hyena, která se mění od ustrašené oběti, přes nadšeného bojovníka za práva zrůd a až po absolutistického despotu, vědomého si své moci i její tíže. Brando mě překvapil jako výborný klavírista, ale při hře na klavír se většinou nepohybují jen ruce interpreta, nýbrž i klávesy klaviatury. Nemůžu ale odpustit urážky největšího formátu na Schönbergovu hlavu. Z geniálního Arnolda Schönberga si žádná banda mutantů p...l dělat nebude! ()

Reklama

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Wellsův příběh je bizarní uz sam o sobě. Ovšem vznik filmu a jeho výsledek je, možná, ještě výš. Je dobře poznat, ze Kilmer se nesnášel s Brandem, proto jsou asi jen ve dvou scenach společně. Ale nesnášel se i s režisérem, coz by normálně znamenalo, ze dojde k přeobsazení. To by však nesmel být taková hvězda. Celkovy výsledek, ani tak neni znát, a vlastně to mam jako guilty pleasure. Thewlis je vsak ve sve roli velmi nevýrazný, coz filmu dost ubírá, zvlast, když zmínění dva herci přehrávají, lehce tak zapadne. Ze na něm delal doktor jeden ze svych testů je však poznat o mnoho let pozdeji, kdy se v Harry Potterovi meni na vlkodlaka 😂. ()

AlexDLarge 

všechny recenze uživatele

No, nevím, nevím. Atmosféra byla vcelku zajímavá, ale vidět Vala Kilmera, Rona Perlmana a především kmotra nás všech Marlona Branda pohromadě v tomhle béčku je velká škoda, protože se vám okamžitě začnou vybavovat nostalgické vzpomínky. Bohužel je to tak. Prach jsi a v prach se obrátíš... že jo, Marlone. ()

BoPo odpad!

všechny recenze uživatele

V časoch ZŠ môj najväčší omyl, ktorého som sa kedy dopustil vo videopožičovni. Marlon Brando pre mňa nebol nikto. Maximálne som si ho extrémnou náhodou mohol vybaviť ako otca Supermana. Val Kilmer bol Batman, takže tam zrejme vznikol ten hlavný popud vraziť VHS-ku do prehrávača. Nudné, divné, škaredé. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (28)

  • Keď Montgomery (Val Kilmer) trhá pri konci filmu stránky z knihy, má modré tričko. Avšak v hneď v ďalšom strihu ho má biele. (tXtX)
  • V začiatočnej scéne s člnom na mori je vidieť v odraze vody tieň mikrofónu. (tXtX)
  • Během filmování David Thewlis spadl s koně a zlomil si nohu. (FilmFan24)

Reklama

Reklama