Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Moreau je vynikající genetik posedlý šíleným experimentem. Když doktorovu ostrovní laboratoř navštěvuje diplomat OSN, odhaluje tu fantastické, ale brutální pokusy, pomocí kterých se doktor pokouší proměnit zvířecí formy života v bestie podobné člověku. Zatímco Moreau a jeho asistent míří zarputile za splněním svého barbarského cíle, samotné bestie se bouří a ohrožují nejen ostrov, ale doslova celé lidstvo! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (174)

spikey1 

všechny recenze uživatele

Och, Marlon Brando, och Val Kilmer. Říkejte co chcete, ale tenhle film se zapsal do dějin, vysloužil si stovky parodií(v Simpsonových, v South Parku) a každý zná ten příběh. Ať už to nafilmovali jakkoliv je tady a pokud zrovna nic jiného zajímavějšího nedávají v televizi, dáte si dávku tohohle surového disturbing fláku:) ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Za mě dost podhodnocený snímek, mě osobně zaujal víc jak ten původní. Výtečný masky a z té atmosféry jsem se tenkrát málem do gatí podělal. Vím jak jsem se moc těšil na vhs. Je možný, že to byla touha prožít kus života, taky na takovém tropickém ostrově jako byl tento. Magická atmosféra, nedoceněný skvost podivna. Marlon Brandon tehdejší Jor- El, nebyl vůbec špatnej jak se vykládá. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Nevím čím to, ale pro mne to zas takový propadák nebyl. Herecké obsazení se pravda příliš nevyvedlo a hlavní hrdina mi byl spíše nesympatický. Taky dějová linie byla řekněme nevyladěná a špatně, až diametrálně rozvržená. Nezajímavé a nudné pasáže byly natahovány a ty svižnější neměly prostor. Gradace filmu byla vyloženě sfouknuta jako svíčka. Na druhou stranu masky byly velice zdařilé a Brando potěšil. Celkově je film řekněme průměrným béčkem, na které se dá koukat, i když mohl dopadnout daleko lépe. 45% ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Vidieť takýto úlet (inak povedané shit) a v ňom „Kmotra“ je tak absurdné ako keby Steven Seagal hral Rómea v Londýnskom divadle alebo Julia Roberts hrala brutálneho vyšinutého psychopata, ktorý nemilosrdne vraždí svoje obete motorovou pílou.Chápem to ako maximálnu recesiu, preto tá jedna hviezdička.Inak je to hrôza a des!!! ()

BoPo odpad!

všechny recenze uživatele

V časoch ZŠ môj najväčší omyl, ktorého som sa kedy dopustil vo videopožičovni. Marlon Brando pre mňa nebol nikto. Maximálne som si ho extrémnou náhodou mohol vybaviť ako otca Supermana. Val Kilmer bol Batman, takže tam zrejme vznikol ten hlavný popud vraziť VHS-ku do prehrávača. Nudné, divné, škaredé. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (28)

  • Pôvodný režisér filmu Richard Stanley sa po niekoľkých týždňoch po tom, ako ho štúdio vyhodilo, vrátil, no nikto o tom nevedel. Bol zamaskovaný ako jeden z mutantov doktora Moreaua. Tajne mu v tom pomohli členovia štábu a maskéri, ktorí za ním celú dobu stáli a podporovali jeho víziu. Scény, v ktorých je možné ho vidieť, neboli dodnes vystrihnuté a stále sa nachádzajú na oficiálnej verzii filmu. (tXtX)
  • Postavu Edwarda Douglasa mal pôvodne hrať Bruce Willis. Tesne pred natáčaním však musel od zmluvy odstúpiť, pretože sa začal jeho rozvod s herečkou Demi Moore a nemohol tak počas nasledujúcich šiestich mesiacov opustiť USA. Film sa natáčal v Austrálii. (tXtX)
  • Film byl natočen v roce 1996, což bylo sté výročí prvního vydání románu (tedy roku1896). (FilmFan24)

Reklama

Reklama