Reklama

Reklama

Tajemství nesmrtelných

  • USA Tuck Everlasting (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dospívající Winnie Fosterová, kterou tyranizuje její matka, hledá svobodu na toulkách v lesích. Spřátelí s Jessem Tuckem, který se nepodobá nikomu, s nímž se Winnie doposud setkala, a chlapec ji představí své milující rodině, která dívku přijme mezi sebe. A Winnie postupně zjišťuje, že Tuckovi skrývají mocné tajemství, které navždy změní její život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Film so zaujimavou myslienkou vecneho zivota pretaveny do nie prave najlepsieho scenara, za to vsak s preciznou kompoziciou zaberov, strihom, hudbou, vypravou, atmosferou a vybornou reziou Jaya Russella (Ja a moja prisera, Moj pes Skip). Zial napriek mnozstvu kladov radim toto dielo do kategorie na jedno pozretie. Avsak velmi prijemne pozretie. 70% ()

Marina111 

všechny recenze uživatele

Milučká a naozaj talentovaná Alexis Bledel po niekoľkoročnom úspešnom stvárňovaní intelektuálky Rory zrejme potrebovala zahrať čosi na úplne inú nôtu, a tak po modernom a vtipnom seriáli s naozaj inteligentným pozadím zvolila film, ktorý síce neoslní masy, no pre snílkov a romantikov bude akiste pohladením pre dušu. Podobne ako Alexin výkon. K zápletke sa veľmi vyjadrovať nebudem - povedzme si to rovno, nesmrteľnosť nie je veľmi objavnou témou, najmä nie, keď okolo nej chcete vystavať zápletku a ako bonbónik pridať i trochu filozofovania - ale i tak trvám na tom, že v rámci oddychu je tento film naozaj dobrou voľnou. Apropo, hudba Williama Rossa dodala celému filmu akýsi melancholický opar, ktorý sa na jednej strane k príbehu hodil, na druhej strane ma však už po pár scénach začal deprimovať ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Díky rozkošně energické Alexis Bledel (a výborné hudbě) dobře funguje především romantické vzplanutí k věčně 17letému mládenci. Všechno ostatní už spíše povšechně, nevýrazně proplouvá, podobně jako Tuckovi životem; dokonce ani padouch jinak skvělého Bena Kingsleyho pramen nesmrtelnosti nerozčeří, nemá hloubku. Ale konec je hezký. ()

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Pastva pro oči a krmivo pro romantické duše :D Souhlasím s tím, že je to přislazený a vyumělkovaný. Na druhou stranu, Tuck Everlasting příjemně a svižně plyne až do uspokojivého konce a věci, jenž jsou zde zcela zřejmé, do sebe zapadají s nadpozemskou lehkostí. Odpočinkový, mírumilovný fantasy příběh který sice neurazí ale po několikátém shlédnutí možná spíše omrzí. Záležitostí s podobnou tématikou a nábojem je totiž celá řada a mnoho jich je o dost lepších, tudíž je to celkem tuctový. I tak mě to ale velmi mile překvapilo a dokonale jsem se uvolnil! Dám tedy 4* za 74% ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Chcete vidět film o nesmrtelnosti ? Pusťte si Highlendera. Chcete zabít mládě libovolného živočicha v přírodě ? Pohlaďte si ho. Jediný, co bych na tom nezkritizoval, byla ta relativně romantická část, na tom se obecně nedá nikdy moc zkazit. Časem bude ze Země jeden veliký hřbitov a u každého stromu pomník :-) ()

Galerie (47)

Zajímavosti (6)

  • Filmový debut Alexis Bledel. (Rocky62)
  • Do role Jesseho Tucka byl zvažován Jared Padalecki, vzhledem k jiskření mezi ním a Alexis Bledelovou v seriálu Gilmorova děvčata (2000). Padalecki ale roli odmítl. (Rocky62)
  • Mezi filmem a původní knižní verzí je několik rozdílů. V literární předloze je Winnie (Alexis Bledel) 11 let, ve filmu pak 15. V knze se dožije pouhých 78 let, zatímco ve filmu zemřela v rovných 100 letech. V knize dále Winnie neopětuje city Jesseho Tucka (Jonathan Jackson) tak, jako ve filmu. (Aknah)

Reklama

Reklama