Reklama

Reklama

Tajemství nesmrtelných

  • USA Tuck Everlasting (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dospívající Winnie Fosterová, kterou tyranizuje její matka, hledá svobodu na toulkách v lesích. Spřátelí s Jessem Tuckem, který se nepodobá nikomu, s nímž se Winnie doposud setkala, a chlapec ji představí své milující rodině, která dívku přijme mezi sebe. A Winnie postupně zjišťuje, že Tuckovi skrývají mocné tajemství, které navždy změní její život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Především romantickým snímkem je Tajemství nesmrtelných i přes využití tématu věčného života, který ve spojením s láskou dostává nový rozměr. Adaptace knihy, o které jsem popravdě nikdy neslyšel je příjemným filmem s překvapivě zvučným obsazením. Mladičká a roztomilá Alexis Bledel každého potěší (v pár scénách je to tedy krásný andílek) a vedle ní třeba William Hurt, Sissy Spacek nebo Ben Kingsley. Herecky není, co vytknout, i když je trochu poznat, že všechny hvězdy jedou na trochu ubraný plyn. Celým filmem nenuceně prochází myšlenka věčného života a jeho významu, které dává pointa filmu netušený rozměr, který potěší snad všechny. Právě závěr mě velmi potěšil, protože byl poměrně netradiční. Co by jste dělali vy, kdyby jste mohli být nesmrtelní? ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Mladá Winnie Fosterová (Alexis Bledel) žije se svou despotickou matkou. Ta ji nikam nepouští, nic ji nepovoluje a chce z ní vychovat pravou dámu. Už proto Winnie touží po jakémkoliv dobrodružství. Jednoho dne uteče z domu, a v lese potkává záhadného mladíka Jesse (Jonathan Jackson), jak pije z lesního pramene.. Záhy je unesena jeho bratrem Milesem, a poznává celou rodinu Tuckových. Dozvídá se, že pramen v lese není ledasjaký, ale kouzelný. Jenže Winnie se zabouchne, do toho se zaplete chlápek, co chce pramen zpeněžnit ... Pohádka od Walta Disneye, která ničím nepřekvapí, ale pokud se na ni podívate s mladšími sourozenci, tak je asi potěší (a vám dají pokoj). Ve filmu se objevilo pár hereckých hvězd Ben Kingsley(ten bohatství chtivej chlápek), dále například Sissy Spacek a William Hurt jako staří Tuckerovi... Škoda nevyužitého námětu, ale je asi třeba počítat s tím, že jde o pohádku určenou mladším (a/nebo) nenáročným divákům .. ()

Reklama

jasiska 

všechny recenze uživatele

4 hviezdičky filmu nedám nie preto, lebo "je pre deti", ani nie preto, že by sa mi nepáčil námet, ale preto, lebo to bolo všetko príliš jednoduché, až prvoplánové. Deti behajú po lúke, kúpu sa a hneď sú celí zamilovní... Ani okolo toho tajomstva nebola správne tajomná atmosféra. Ani ten záporák vo mne nevyvolával dostatočný strach či nenávisť. Synáčkovia stihnú ujsť, ale rodičia nie a tak ich treba vyslobodiť - útek z väzenia bol tak slabý, že konec. Čiže to, čo filmu podľa mňa chýbalo bola hĺbka. Nie však myšlienky (tú nám rozprávačka naporcovala na striebornej tácni) ale pocitov, ktoré by mal vyvolávať. Ale uznávam, že záver to celkom slušne vyžehlil - normálne som si myslela, že takýto film musí skončiť zamilovaným happy endom a preto veľmi oceňujem, že tomu tak nebolo. ()

mata77 

všechny recenze uživatele

Tento rozprávkovo ladený príbeh sa snaží rozlúsknuť veľmi ťažkú otázku lákavej formy bytia, aj sa mu to chvíľami celkom dobre darí, na konci som ale pocítila sklamanie z akejsi nekompletnosti. Chýbali mi emócie, hĺbka príbehu a vzťahov. Aj napriek slabšiemu spracovaniu, pozitívne hodnotím výpravu, kameru a hudbu. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Díky rozkošně energické Alexis Bledel (a výborné hudbě) dobře funguje především romantické vzplanutí k věčně 17letému mládenci. Všechno ostatní už spíše povšechně, nevýrazně proplouvá, podobně jako Tuckovi životem; dokonce ani padouch jinak skvělého Bena Kingsleyho pramen nesmrtelnosti nerozčeří, nemá hloubku. Ale konec je hezký. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (6)

  • Filmový debut Alexis Bledel. (Rocky62)
  • Scott Bairstow (Miles Tuck) tak toužil po roli v tomto filmu, že se vzdal honoráře. (Rocky62)
  • Mezi filmem a původní knižní verzí je několik rozdílů. V literární předloze je Winnie (Alexis Bledel) 11 let, ve filmu pak 15. V knze se dožije pouhých 78 let, zatímco ve filmu zemřela v rovných 100 letech. V knize dále Winnie neopětuje city Jesseho Tucka (Jonathan Jackson) tak, jako ve filmu. (Aknah)

Reklama

Reklama