foto

Alexis Bledel

  • nar. 16.9.1981 (36 let)
    Houston, Texas, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Alexis Bledel se narodila 16. září 1982 v Houstnu, v Texasu. Když jí bylo osm let, rodiče ji přihlásili do místního divadla, kde učinkovala v inscenacích Čaroděj ze země Oz, Naše město a Aladin. Později šla na Lutheránskou střední školu Svatého Marka. Jako 16 ti letá dostala přihlášku na konkurz do modelingové agentury pořádající místní promenádní show. Všimli si jí větší společnosti a tím odstartovala její skutečná kariéra. Po maturitě na střední škole se zapsala na New Yorkskou univerzitu, kterou první rok dokončila jako herečka. Přes svoji agenturu se seznámila se současným manažerem, který ji začal posílat na přehlídky po celé Americe, kde pracovala a uplatňovala svůj talent.

Alexiina velká pauza v kariéře modelky přišla, když se v N.Y. přihlásila do konkurzu na TV seriál Gilmorova děvčata. Režisér ji ihned vyslal do L.A. kde o ní s úsměvem na tváři říkají: „ Všichni jsme se do ní zamilovali, je úžasná.“ Nikdy nehrála v žádném seriálu, a tak pro ni role v seriálu byla současně experimentem, kterým chtěla mládeži ukázat život teenagera bez alkoholu a drog. Pilotní film k seriálu byl natočen v Torontu a první epizodu obyvatelé Ameriky mohli shlédnout uz 5. října roku 2000. Když zrovna Alexis nepracuje, ráda čte, fotografuje, poslouchá muziku, chodí do kina a tráví čas s rodinou.

Tereza "Terrnica" Skalová

Herecká filmografie

Filmy

2018 The Letters
2015 Jenny se vdává
Outliving Emily
2014 Parts Per Billion
2013 Nezapomeň na lásku (TV film)
2012 Mosazná konvice
2011 Girl Walks Into a Bar
Violet & Daisy
2010 Kate Logan Affair, The
Konspirátor
2009 Absolventka
Pan Dokonalý
The Ballad of G.I. Joe
2008 Sesterstvo putovních kalhot 2
2006 Life Is Short
Tady Reed Fish
2005 Sesterstvo putovních kalhot
Sin City - město hříchu
2004 DysEnchanted
Moje velká indická svatba
2002 Tajemství nesmrtelných

TV seriály

2017 Příběh služebnice (TV seriál)
A Woman's Place (S01E06)
Faithful (S01E05)
Nedovol těm parchantům, aby tě zničili (S01E04)
další epizody (6)
2016 Gilmore Girls: A Year in the Life (TV seriál)
Fall (E04)
Summer (E03)
Spring (E02)
další epizody (4)
2015 Motiv (TV seriál)
Zapomnění (S03E03)
2013 Us & Them (TV seriál)
2012 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Přízrak (S05E13)
Temné stíny (S05E09)
Lady Lazarus (S05E08)
2009 Pohotovost (TV seriál)
Všechno jednou skončí (S15E22)
2007 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Šťastnou cestu (S07E22)
Dokud to neprolomíme (S07E21)
Lorelai, Lorelai (S07E20)
další epizody (12)
2006 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Na kordy (S07E10)
Pleťte, lidičky, pleťte! (S07E09)
Představuji vám Lorelai planetárium (S07E08)
další epizody (10)
2005 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Nová a vylepšená Lorelai (S06E01)
A House Is Not a Home (S05E22)
Blame Booze and Melville (S05E21)
další epizody (13)
2004 Gilmorova děvčata (TV seriál)
But Not as Cute as Pushkin (S05E10)
Emily Says Hello (S05E09)
The Party's Over (S05E08)
další epizody (23)
2003 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Velký zápas (S04E09)
Zhyň, blbče (S04E08)
Festival živých obrazů (S04E07)
další epizody (22)
2002 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Díkuvzdání (S03E09)
A hra začíná (S03E08)
Taneční maraton (S03E07)
další epizody (21)
2001 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Slavnostní večeře (S02E10)
Mladíček na útěku (S02E09)
Náš hotel (S02E08)
další epizody (21)
2000 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Odpuštění (S01E10)
Roryin ples (S01E09)
Láska, válka a sníh (S01E08)
další epizody (10)

TV pořady

2017 69. Emmy Awards (TV pořad)
2013 Ok! TV (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2009 Teen Choice Awards 2009, The (TV pořad)
2005 Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)
Teen Choice Awards 2005, The (TV pořad)
2004 Gilmore Girls Backstage Special (TV pořad)
2003 Teen Choice Awards 2003, The (TV pořad)
2002 The Teen Choice Awards 2002 (TV pořad)
1999 Total Request Live (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace