Reklama

Reklama

Ryba jménem Wanda

  • Velká Británie A Fish Called Wanda (více)
Trailer

Čtveřice lupičů – koktavý milovník zvířat Ken Pile, krásná Wanda, její údajný bratr Otto, který je ale ve skutečnosti její tajný milenec, a Georges, její oficiální milenec, spřádají plány na přepadení banky, kde jsou v sejfu uloženy drahé šperky a diamanty. Když loupež uskuteční, odhodí masky a ujíždějí do opuštěného skladu, kde chtějí lup schovat. Georgese si ale už předtím na ulici všimla stará dáma se třemi psy, která ho zahlédne znovu v odjíždějícím autě. Když lup uschovají, naoko se rozcházejí. Wanda s Ottou se za rohem zase sejdou, podezřívavý Georges se ale vrátí na místo a kameny přemístí ... Wanda s Ottou, kteří chtějí lup jen pro sebe, mezitím anonymně nahlásí na policii, že loupež provedl Georges Thomason a dají policistům jeho adresu. Georges je zadržen ... Když jedou Wanda s Ottou pro lup, v trezoru ho už nenajdou! Wanda spěchá na policii za Georgesem, chce z něj něco vytáhnout. Při odchodu si před budovou všimne jeho obhájce Archieho Leache, kterému Georges jistě řekne, kam lup schoval. Rozhodne se tedy ho svést a ihned s tím začne ... Ve vazbě navštěvuje Georgese i Ken, jemuž zadržený svěří malý klíček, neřekne ale, k čemu je a kde je lup schován. Ken ho ukryje do krabičky na dno akvária, kde má svou oblíbenou rybku jménem Wanda. Přistihne ho ale přitom Wanda, která při nejbližší příležitosti klíček sebere. Ví, že se Kenovi nezdá její vztah s údajným bratrem, proto Otto zahraje gaye a snaží se zděšeného Kena svést. Na policii pozná stará dáma s pejsky Georgese a identifikuje ho ... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (273)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Post-pythonovský humor už není tak třeskutý, ale přesto když vidíte Michaela Palina coby ,,drsného zabijáka" líčit na bezbrannou stařenku, čemuž za oběť postupně padají stařenčini psi, neubráníte se smíchu. To samé platí o momentech, v nichž John Cleese recituje rusky. Zvláště když je u toho úplně nahý. Mimochodem většinu skečů slavné britské komediální skupiny si mezi sebe rozdělily dvě party, z níž jádrem té jedné byla právě dvojice John Cleese - Michael Palin, skeče spolu nejen vymýšleli, ale pak v nich spolu většinou i hráli. Není tedy divu, že jim autorské partnerství vydrželo i po rozpadu seskupení. John Cleese ve scénáři exponuje opravdu prazvláštní směs postav, která bývá výsadou žánru bláznivé (crazy) komedie, jejichž vzájemná interakce zakládá zdroj humoru, oproti pythonovské tvorbě pak trochu schází čistě situační komika, gagů bych opravdu čekal od umělecké páteře Monty Pythonova létajícího cirkusu mnohem a mnohem více, realita je ale spíše již v klasické mainstreamové komedii 80. let... ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) To je strašné, nikdo nemládne. Ale roztomilí jsou lidé pořád stejně, tak aspoň něco. A tenhle film je zhruba takový. Roztomilý. Prostě šla bych s ním na zmrzlinu, hodně se na něj usmívala, pěkně si to odpoledne užila, ale potom bych šla umírat touhou kvůli citově chladným, krutým, egoistickým vrstevníkům. A budou to oni, koho si budu pamatovat, ne nějakýho zmrzliňáka. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Scénář plný komplikovaných intrik a podrazů je sice režijně ukočírován v přehledném i vtipném stylu zároveň, přesně podle původního záměru. Jenomže to už se nedá bohužel říci o tempu, jenž hlavně zpočátku silně zaostává. Naštěstí fantastická herecká sestava pozvedává shozenou laťku na její původní místo a tak je téměř až čistým filmovým požitkem užívat si geniálního Kevina Klinea, jemuž Oscar náleží plným právem. Na druhé straně však John Cleese bez svého typického kníru nezaostává ani o kousek. Příjemná lupičská podívaná, jenž je právem hrdá na svou propracovanost a stylovost, která v hlavě nějakou tu chvíli zůstane. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Naprosto neodolatelná komedie plná britského humoru, "italského" antišarmu a demence, lásky ke zvířatům a cizím jazykům, a ještě ke všemu s velmi, velmi, velmi povedenou a přesně odměřenou dávkou zvratovosti zápletky. Geniální nejen díky hereckému výkonu Jamie Lee na zábradlí půjčeného bytu;) Proč to tedy není za pět? No, řekněme že Fierce Creatures mám o kousek raději. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Počáteční provázání s příběhem a seznamování se všemi svéráznými aktéry možná mírně skřípe, ovšem od nepovedené návštěvy Johna Cleeseho se už jedná o jednu z nejlepších špionážních komedií vůbec. Zvraty přichází v pravou chvíli, gagy se takřka nikdy nemíjí účinkem a herci jsou skutečnou a drahocennou ozdobou. Ať už sex-appealem sršící Jamie Lee Curtis, roztomile poblázněný Cleese nebo naprosto výtečný Kevin Kline, který mi od smíchu vůbec nedával vydechnout (a to ani nemusel promluvit). Velká klasika, kterou by měli dávat v televizi už nadosmrti minimálně jednou do roka. :) 85% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (27)

  • Ryby, které Kevin Kline ve filmu sní, jsou vyrobeny z želatiny. Kline prohlašuje, že se nabídl sníst opravdové, živé ryby, ale filmaři mu to nedovolili. (Morien)
  • Otto (Kevin Kline) si v úvodu čte knihu "Beyond Good and Evil", kterou v roce 1886 publikoval Friedrich Nietzsche. (Terva)
  • Natáčelo se v Londýně v lokacích Bermondsey, Myddlesex, Wandsworth, Clekenwell, Paddington nebo Oxford. (Terva)

Reklama

Reklama