Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ofka skončila střední školu, teď pracuje v nonstopu, pachtí se se životem a neví co dál. Přes den dospává, žije až po setmění. Je to... dítě noci. V hlavních rolích filmu Michaely Pavlátové dominují Martha Issová a Jiří Mádl ocenění na loňském MFF Karlovy Vary.
Ofka (Martha Issová) propadla zvláštní letargii: zatímco většina jejích spolužáků ze střední školy pokračuje ve studiu, ona odmítá opustit šalebné pohodlí dětství, jež se však rychle začíná měnit v dusnou past. Prodává v nonstop obchůdku svého švagra Edy (David Novotný) a nechává kolem sebe poletovat střípky zmarněných osudů stálých i náhodných zákazníků i těch dávných kamarádů, kteří stejně jako ona skutečně žijí pouze v noci. Občas zaskočí za partičkou popíjející ve vltavském přístavu, potuluje se ulicemi s podivínským Ubrem (Jiří Mádl), který z popelnic fascinovaně loví odložené věci a beznadějně ji miluje, vyhýbá se Mírovi (Jan Dolanský), jenž ji naopak milovat přestal. Je jí však pořád jasnější, že jednoho dne se musí rozloučit s dětstvím, překročit hranice rodné čtvrti a začít něco dělat se svým životem… Na Oscara nominovaná režisérka Michaela Pavlátová ve svém druhém celovečerním projektu – intimním příběhu dívky uvázlé mezi dětstvím a dospělostí – vsadila na autentičnost a na zajímavé prostředí pražského Karlína. Ve filmu dále hrají Kristýna Nováková, Lenka Termerová, Václav Helšus, Igor Chmela, Simona Babčáková... Martha Issová a Jiří Mádl byli za herecké výkony ve filmu Děti noci oceněni na loňském MFF Karlovy Vary. Film o křehkém přátelství, lásce a naději byl natočen podle scénáře Ireny Hejdové, jenž v roce 2006 získal Cenu Sazky v rámci Českého lva. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (399)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

80 minut product placementu ve vyprávění o krávě, která právě dostala krámy, ve filmu, jenž se chce odlišovat od vlny českých teenagerovských filmů už svým úhlem pohledu, ale je stejně dramaticky nezvládnutý (ano, Suda...) a vypovídající o tom, že někteří si potřebují nutně zašukat. Esence chčípáčkovského českého filmu a lostomilého plyšáčkovství, tedy dvou věcí, které upřímně nenávidím na české polistopadové kinematografii, v rádobyuměleckém pseudoimpresionistickém filmu vystavěném na náhodách a klišé aneb další snímek potvrzující mi, že nejlepší současný český herec Jiří Mádl by měl brutálním způsobem zabít svého agenta, pokud nějakého má. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Pomalu plynoucí psychologický film, při jehož sledování jsem byla na stejné vlně. I když jsem na rozdíl od Ofky na vejšku šla, plně jsem se dokázala do jejích pocitů dostat. Issová i Mádl výborní (ať žije nová mladá česká herecká generace!), líbila se mi i Lenka Termerová (scéna v koupelně). Dialogy mi přišly autentické, neútěšné prostředí starých pražských čtvrtí a vltavského přístavu výborné. Tenhle film by se stejně tak mohl odehrávat kdekoliv jinde ve střední a východní Evropě - západní Ofka by se na to prostě vybodla a odjela by na rok do Austrálie :-) ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se rozhodoval, kolik dát hvězdiček. Nemá to děj, nemá to žádnou pointu, jednotlivý scény mi připadaly k sobě tak nějak divně poskládaný, jak kdyby byly ve špatnym pořadí a nebo něco mezi nima chybělo... Přesto v tom filmu asi "něco" je, protože za sebe nemůžu říct, že bych měl chuť to vypnout a ani se nebránim podívat se na to někdy znovu. Celkem chápu, že někdo na tom nenajde nic a dá odpad, stejně jako chápu, že někdo tam toho naopak najde hodně a dá 5 hvězd. Já jsem asi tak někde uprostřed. Chválim herce, atmosféru a vlastně i ten "konec", protože já čekal, že se bude konat nějakej kýčovitej happy end, kterej by tam byl jak pěst na oko. Jo a taky se mi líbila muzika. Nejvíc ten track, co hrál při scéně, kde Issová tancovala asi jako Chris Kattan v Noci v Roxbury. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

11. 11. 2008 - kino Vesmír - Náchod - 70% Toto není komentář - moje pomůcka pro komentáře... 1.96/573 43rd KVIFF 2008 - NEW HOLLYWOOD II. - Nový Hollywood II., AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - ???/??? 43rd KVIFF 2008 - NEW HOLLYWOOD II. - Nový Hollywood II., - 75%, AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - ???/??? 43rd KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2008 - NEW HOLLYWOOD II. - Nový Hollywood II., - 75%, AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - ???/??? 43rd KVIFF 2008 - NEW HOLLYWOOD II. - Nový Hollywood II., - 95%, AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - 1. místo - 1.08/200 28. 10. 2009 - Viděno 3/4 filmu - 35% Viděno 1x + 17. 9. 2009 - PŘEHODNOCENO - z * na odpad - 5% ZKOUŠKA ZVÝRAZNĚNÍ ZKOUŠKA KURZÍVY ZKOUŠKA PODTRŽENÍ ZKOUŠKA ODKAZU NÁZEV 12. 10. 2008 - kino Vesmír - Náchod - 60% 45th KVIFF 2010 - DOCUMENTARY FILMS - OUT OF COMPETITION - Dokumentární filmy - mimo soutěž (P / A / Č) - () 45th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2010 - DOCUMENTARY FILMS - OUT OF COMPETITION - Dokumentární filmy - mimo soutěž (P / A / Č) - 5. 7. 2010 - kino Thermal - Velký sál - Karlovy Vary - 20% kino Espace Dorleans - Karlovy Vary kino Lázně III - Karlovy Vary kino Městské divadlo - Karlovy Vary kino Drahomíra - Karlovy Vary kino Pupp - Karlovy Vary - SPOILER - 47th KVIFF 2012 - 2012: A MUSICAL ODYSSEY - 2012: Hudební odysea (P / A / Č) 47th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2012 -2012: A MUSICAL ODYSSEY - 2012: Hudební odysea (P / A / Č) - 7. 7. 2012 - kino Thermal - Velký sál - Karlovy Vary - 20% 48th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2013 ( / / ) - ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Je mi líto toho nízkého hodnocení všude kolem. Michaela Pavlátová dle mého názoru dala prostor mladým hercům Issové a Mádlovi, aby ukázali, že se s nimi případně může počítat. Issová to dokázala určitě, Mádla trochu strhává jeho pitomý úsměv (tady byl ovšem víc než hodící se), trochu pak zaostává jinak můj oblíbený Dolanský. Děti noci je příběh, který mě velmi zaujal a nemůžu než doporučit. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení trvalo od 30. října do 12. prosince, to zejména v pražských čtvrtích Karlín, Holešovice a Florenc. (Elisebah)

Související novinky

Český herecký úspěch v Karlových Varech

Český herecký úspěch v Karlových Varech

13.07.2008

Přestože si nejnovější režijní počin Michaely Pavlátové Děti noci samotný cenu neodnesl, hlavní herečtí představitelé filmu Martha Issová a Jiří Mádl doslova ovládli podium velkého sálu hotelu… (více)

Reklama

Reklama