foto

Jana Hubinská

  • nar. 7.6.1964 (51 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vystudovala herectví na VŠMU v Bratislavě. V letech 1985 až 1988 hrála v Divadle Ružinov. Už v době studií hostovala mj. na Malé scéně Slovenského národního divadla. V dalších letech se představila mj. na scéně DGTJ, ale především v divadle Astorka Korzo. V divadle West si zahrála Edith Piaf ve Feldekově Smrti v růžovém. Objevila se také v několika muzikálech, má za sebou řadu rolí ve filmu a v televizi, mj. slovenské televizní seriály Invest Story, Horská služba. Hrála v několika zahraničních filmech – Exit 2 (Rakousko), Zima (Holandsko) nebo Caribik (Itálie). Pro seriál a film Zdivočelá země si ji vybral režisér Hynek Bočan do role Ilonky. V roce 2002 vytvořila roli matky ve filmovém debutu Benjamina Tučka Děvčátko, za niž získala Českého lva za nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli. V roce 2003 ji obsadila režisérka Michaela Pavlátová do role Márii ve filmu Nevěrné hry. V poslední době ztvárnila role ve filmech Experti (2006), Chyťte doktora (2007).

Zdroj: BontonFilm

Herecká filmografie

2015 Doktor Martin (TV seriál)
Labyrint (TV seriál)
Epizoda 7 (E07)
Epizoda 5 (E05)
2014 Jazzus
MY 2
2013 Chlapi neplačú (TV seriál)
Kolonáda (TV seriál)
Revival
2010 Cesty domů (TV seriál)
2009 Dôverní nepriatelia (TV film)
Proč bychom se netopili (TV seriál)
Rádio (TV seriál)
Ženy mého muže
2008 Děti noci
2007 Chyťte doktora
2006 Experti
2005 Příběhy obyčejného šílenství
Rodinné tajomstvá (TV seriál)
Tunel smrti (TV film)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
2003 Nevěrné hry
Pupendo
Strážce duší (TV seriál)
2002 Děvčátko
2001 Žabák (TV film)
1999 Mučivé tajomstvo (TV film)
1998 Peniaze alebo život (TV film)
1997 Princezna a chuďas (TV film)
Zdivočelá země (TV seriál)
Zdivočelá země
1995 Auf dünnem Eis (TV film)
Mikuláš Mráz
Škriatok (TV seriál)
1993 Fontána pre Zuzanu 2
1990 Vianočna spomienka (TV film)
1989 Divoká srdce
Príbuzní ľudia (TV film)
Ulice bez mena
1987 Sukňa lenže zelená (TV film)
1986 Modrá zelená zóna (TV film)

Dokumentární

2013 13. komnata Jany Hubinské (TV film)

TV pořady

2014 Český lev 2013 (TV pořad)
Souboj národů (TV pořad)
2013 Milujem Slovensko (TV pořad)
2012 Živě na jedničce (TV pořad)
2007 Zmenáreň (TV pořad)
2006 Portrét (TV pořad)
2002 Večer plný secesie (TV pořad)
2001 Osem a pol (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace