Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Poté co přežila útok Godzilly na San Francisco Cate šokuje další skandální tajemství. Obklopená řadou hrozeb se vydává na dobrodružné pátrání po celém světě za pravdou o své rodině a tajuplné organizaci zvané Monarch. (Apple TV+)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (77)

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Dvě dějové linie, které spolu souvisí a odkazují na sebe. Ta v 50 letech není špatná a je alespoň trochu zajímavá. Ta v roce 2015 je příšerná, a to hlavně díky japonskému castingu. Herci nesympatičtí a role napsané na pěst. Jediné pozitivum je Kurt Russell, který nad všemi vyčnívá, stejně jako Godzilla. Nedokoukal jsem to celý, protože to prostě nešlo. ()

LND 

všechny recenze uživatele

Monarch má něco, co většině moderních seriálů chybí, a to je jakási dotaženost. Moc se mi líbí, že to není plně cliffhanger-driven, ale vyhrocené scény mívají patřičnou dohru. Ačkoli by druhá polovina zasloužila trošku zkrátit, není to nic hrozného. Co hrozné je, je postava Kiersey Clemons. Naopak dějová linka z minulosti a příslušní herci jsou výteční. A na závěr můj názor k tomu, že příšery mají minimální screen time: Jsem rád. Až budu chtít vidět, jak Godzilla rozmlátí město, můžu si znovu pustit kterýkoliv z již viděných filmů. Jak praví klasik: Jestli je to o něčom, tak má to bejt o lidech. ()

Reklama

Israha 

všechny recenze uživatele

Zbytečně moc dílů. Ten trend, kdy streamovací služba objedná určitý počet dílů, a neřeší se, jestli na dané ploše pak bude obsah série dostatečně nosný, mi už chvílemi začíná lézt krkem. Otravná, nudná a zdržující zápletka o dvou rozmazlených zetkařích a jejich kámošce (které navíc jejich herci stvárnili kulantně řečeno nedokonale), co hledají taťku, a když ho najdou, tak zjistí, že ho vlastně nechcou znát, je tam kvůli tomu vyloženě navíc a co je ještě více k vzteku, je prostor, který je jí věnován na úkor například scén z 50. let. Kdyby se osekala stopáž na polovinu a bylo to jen o Monarchu jako organizaci a o postavách Billa, Keiko a Leeho, bylo by to jedině ku prospěchu. A ani bych se pak nezlobil, že titáni měli velmi limitovaný screentime, protože tenhle seriál o tom, jak monstra ničí města a trhají se na kusy, ani primárně být neměl. Škoda, no...druhou sérii, pokud vznikne, budu sledovat jen z povinnosti. ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

První seriál v MonsterVerse si dal za úkol představit historii a fungování tajemné organizace Monarch, a minimálně u toho prvního dělá velmi dobrou práci. Linka z minulosti pojednávající o začátcích Monarchu nejenže nabízí zajímavé nové poznatky a buduje mytologii. Také ukazuje úskalí které skýtá tak kolosální objev a vytvoření vládní organizace, o které ale vláda nesmí vědět zas tak moc. Dalším plusem jsou sympatické postavy, kterým vévodí charismatická dvojice Wyatt Russell a Mari Yamamoto. To se bohužel nedá říct o druhé časové lince v současnosti, která je o dost méně zajímavá. "Současný" Monarch se v ní dočkal oproti filmům značné degradace, a jediná postava která za něco stojí a táhne děj kupředu je Kurt Russell, tedy starší verze stejné postavy z minulosti. Postavy Anny Sawai (Cate) a Kiersey Clemons (May) jsou otravné a seriál se jim věnuje až moc, což ubližuje především tempu jednotlivých dílů. Je sice hezké, že se nám tvůrci snaží nabídnout pohled na katastrofické monster eventy z pohledu lidí a jejich osobní příběhy, ale tady je to zkrátka nezajímavé, a kromě asi dvou mental breakdownů to absolutně nijak seriálu neslouží a neovlivňuje to vztahy postav. Rodinný trojúhelník a linka s hledáním otce bohužel rychle přestane být zajímavá a sloužit jako pojítko obou časových linek. Osobně moc nechápu stížnosti na počet monster. Myslím že jich je v seriálu dostatek, a hlavně o nich seriál být nikdy neměl, i když k Monarchu patří. Kvalita efektů je pak kolísavá, ale to asi nelze úplně seriálu vytýkat. Obecně jde o seriál především pro fanoušky MonsterVerse jako já, kteří k němu budou i přes všechny chyby shovívavější, Kdyby děj seriálu sledoval čistě jen historickou cestu organizace, udělali by tvůrci daleko lépe. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Apple TV na tomto seriálu stavěla svojí grafiku posledních několik měsíců. Asi si mysleli, že blockbusterovým námětem dokáží zaujmout masy. Jenže to by ten blockbusterový námět museli taky dobře natočit. A to už se úplně tak nepovedlo. Přitom lék je jednoznačný. Kdyby příběh byl víc o vyprávění historie Monarchu a o příšerách z jiné dimenze, bylo by to zábavnější. Jenže někdy v polovině seriálu jsou díly, kde se hodně mluví, řeší se přesně ty témata (LGBT), která v amerických příbězích slyšet nechcete, byť nám je tam Američani pořád vnucují a do toho, když už se nějaká příšera objeví, vypadá naprosto příšerně. Na dnešní poměry. Je tedy vlastně úplně jedno, že tu tvůrci hezky vymysleli spojení Kurta Russella a jeho syna Wyatta, když všechno ostatní tu šlo do kytek. Škoda. Mohlo to být vědomě zábavné akční béčko, ale takhle je to jenom nuda a opruz. Těch pár dílů to těžko zachrání, byť poslední díl byl hezký. Jenže na poslední díl se nehraje. Sám se spíš divím, že jsem tu do konce vůbec dojel. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (15)

  • Monstrum z této epizody dostalo název „Frost Vark Titan“ a jde o titána, jehož vzhled byl inspirován luskouny a krtkem hvězdonosým. Jeho unikátní schopností je rapidní snížení teploty za pomoci svých ústních výrůstků, kdy dokáže nechat cokoliv ve vteřině zmrznout na kost. (NiWi)
  • Výkonný producent a showrunner Matt Fraction prozradil, že hmyzoidní monstra z této epizody byly vytvořené záměrně, aby lidem připomněli, že ne všechny monstra musí být přes 100 metrů vysoká. (NiWi)

Reklama

Reklama