Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Poté co přežila útok Godzilly na San Francisco Cate šokuje další skandální tajemství. Obklopená řadou hrozeb se vydává na dobrodružné pátrání po celém světě za pravdou o své rodině a tajuplné organizaci zvané Monarch. (Apple TV+)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (77)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Tak jak se dalo čekat, tak trailery klasicky klamali tělem a vesměs všechny záběry a bitky monster jsme viděli už v nich a zbytek se jede klasická vztahovka, která je místy bohužel až nesnesitelná, a obzvláště první dva díly hodně hraničí s tím, že budete mít chuť s tím přestat. V druhé půlce se to naštěstí trochu rozjede. Tvůrci pochopitelně odškrtávají jedno béčkové klišé za druhým, ale aspoň to začíná vypadat, že pro celý ten svět bude mít seriál docela solidní význam, pokud teda tvůrci dokážou udržet myšlenku napříč díly. ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

První seriál v MonsterVerse si dal za úkol představit historii a fungování tajemné organizace Monarch, a minimálně u toho prvního dělá velmi dobrou práci. Linka z minulosti pojednávající o začátcích Monarchu nejenže nabízí zajímavé nové poznatky a buduje mytologii. Také ukazuje úskalí které skýtá tak kolosální objev a vytvoření vládní organizace, o které ale vláda nesmí vědět zas tak moc. Dalším plusem jsou sympatické postavy, kterým vévodí charismatická dvojice Wyatt Russell a Mari Yamamoto. To se bohužel nedá říct o druhé časové lince v současnosti, která je o dost méně zajímavá. "Současný" Monarch se v ní dočkal oproti filmům značné degradace, a jediná postava která za něco stojí a táhne děj kupředu je Kurt Russell, tedy starší verze stejné postavy z minulosti. Postavy Anny Sawai (Cate) a Kiersey Clemons (May) jsou otravné a seriál se jim věnuje až moc, což ubližuje především tempu jednotlivých dílů. Je sice hezké, že se nám tvůrci snaží nabídnout pohled na katastrofické monster eventy z pohledu lidí a jejich osobní příběhy, ale tady je to zkrátka nezajímavé, a kromě asi dvou mental breakdownů to absolutně nijak seriálu neslouží a neovlivňuje to vztahy postav. Rodinný trojúhelník a linka s hledáním otce bohužel rychle přestane být zajímavá a sloužit jako pojítko obou časových linek. Osobně moc nechápu stížnosti na počet monster. Myslím že jich je v seriálu dostatek, a hlavně o nich seriál být nikdy neměl, i když k Monarchu patří. Kvalita efektů je pak kolísavá, ale to asi nelze úplně seriálu vytýkat. Obecně jde o seriál především pro fanoušky MonsterVerse jako já, kteří k němu budou i přes všechny chyby shovívavější, Kdyby děj seriálu sledoval čistě jen historickou cestu organizace, udělali by tvůrci daleko lépe. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ukázkově špatný seriál. 1) parazituje na očekávání diváka (Godzilla a spol) a ve finále ukazuje úplně něco jiného (trabličky jedné rodinky). 2) způsob vyprávění je debilní. Neustále se skáče mezi liniemi času (klidně 10x za epizodu) a přitom se děj nikam neposune. 3) maximálně nechutný je casting. Ve chvíli kdy se objeví protivná postava (které je na obrazovce pořad) a minimálním dopadem na děj, je na 100% jasné že jde o kolonku ve woke tabulce. Viz. Barevná queer s bipolární poruchou. A to že jedna z hlavních postav musí být lesba a páry jsou výhradně diverzní je už jen třešinka na dortu. Podrobně u jednotlivých epizod. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Věřím že z toho nějaký šikula na netu udělá dvouhodinový sestřih který vystihne to nejpodstatnější a ten by mělo smysl vidět, sledovat celý seriál jinak je jen ztráta času. Na skutečná monstra dojde v každém dílu většinou jen tak v závěrečných pěti minutách. Těšil mě tam Kurt Russell, pro kterého je to dost možná poslední zásek ve velké trikové akci, baví mě skoky mezi časovými rovinami a odkrývání historie Monarchu v minulosti s jeho mladší verzí hranou trefně jeho synem, ale té vaty je vážně hrozně moc. A hlavně na to že jde o navázání na výborný Kong: Skull Island tu absolutně chybí nadhled a humor, bez kterého takhle cheesy náměty vůbec nemůžou fungovat. 5/10 ()

Paldiny

všechny recenze uživatele

Seriál sa nebojí ísť navzdory očakávaniam, a teda ak vám nevadí, že sú netvory viac v reči ako na obrazovke, tak smelo do toho. Dej popisuje osudy troch generácií v dvoch časových obdobiach, ktorých spája rodinné puto a Monarch - taký ekvivalent NASA pre výskum prerastených jašterov. Tie si sem-tam vyhodia z kopýtka, a potom šupky-dupky späť do pelechu. Tvorcom sa veľmi šikovne podarilo vtesnať do príbehu neduh dnešnej doby a to silu dezinformácií, kedy sa dokáže zakamuflovať trebárs aj spustošenie mesta o rozlohe 120 km². Priechod fantázii nechali na voľnobeh hlavne v emočne vybičovanom finále, kedy samotný pelech navštívime a kedy možno dôjde aj na nejakú tú epickú bitku. Prepojenie s univerzom je skôr okrajové a nelimituje. A tak by som možno len spravil z prvej série osemdielnu, inak nemám väčších výhrad. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (15)

  • Monstrum z této epizody dostalo název „Frost Vark Titan“ a jde o titána, jehož vzhled byl inspirován luskouny a krtkem hvězdonosým. Jeho unikátní schopností je rapidní snížení teploty za pomoci svých ústních výrůstků, kdy dokáže nechat cokoliv ve vteřině zmrznout na kost. (NiWi)
  • Hlavní natáčení začalo v červenci 2022 a probíhalo převážně v kanadské provincii Britská Kolumbie (město Vancouver). V srpnu téhož roku štáb na dva týdny zavítal i do Japonska. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama