Varovný signál

Drama / Sci-Fi

USA, 1985, 99 min

Hal Barwood

Craig Safan

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,918,117Tržby Celosvetovo $-(6.5.2010)

• hirnlego

Rutinně přihlouplá oldskůl nakažená (ne)zábava k umaštěnýmu popcornu. Ale závěrečný redneck rampage bylo teda už vážně příliš.(24.11.2011)

Nemohu jinak než souhlasit. Pěkný film - plný baktérií.(29.12.2007)

Slušné. 60%(21.3.2011)

V době, kdy studená válka nepatřila ještě zcela do starého železa, vznikl jeden z mnoha filmů o biologických zbraních. Občas připomene Kmen Andromeda, ale nakonec se přehoupne v jakousi odnož zombie filmů. Kupodivu jako jeden z nejděsivějších momentů mi přijde mučení ženy elektrickým proudem...Jinak příběh se vyvíjí způsobem, jakým je u podobných filmů 80.let zvykem. Padouši, nebohé ženy, kladní hrdinové - zachránci, znovuoživení ztroskotanci, armáda, matení veřejnosti a varovný prst především. Rozhodně se ale jedná o dobrou zábavu, kdy se zapojí i emoce. Znáte Borno? Ne, já znám jen porno...(29.7.2011)

Kvalitní "bakteriální" sci-fi. Zhruba v půli filmu se to rozjede a atmosféra začíná správně houstnout, ale bohužel se Halu Barwoodovi (režie) nepodaří udržet nastolený trend. To nic ale nemění na faktu, že WARNING SIGN si zaslouží, aby mu každý true fanda sci-fi těch 99 minut svého času věnoval.(29.8.2006)

Film první půlkou spadá spíše pod křídla dramatu jemně říznutého sci-fi, které však ničím výrazně neoslní ani nevybočí z normálu, což nadruhou stranu nijak zvláště nezabolí. Hororové atributy najdeme až v té druhé půlce, kdy nastává další fáze onemocnění a zábava tak může začít. V kostce jde o svižnou věcičku se sypatickým obsazením, kde vás nevykolejí ani markantní debilismus elitní armády, kterou vyškolí místní grupa vidloňů, občasná chybička s gumovou sekerou a podobné "drobnosti".(3.1.2011)

VHS vzpomínka u které jsem jako dítě lezl pod gauč.(15.2.2011)

• Kingjiri

Zlatý 80. a 90. léta, to se ještě točily koukatelný a aspoň trochu nápaditý béčka. Důkazem toho je právě i Warning Sign. Příběh nebyl sice nijak objevnej, ale tu hodinku a půl dokázal zabavit vcelku bez problémů. Zábava byla už od začátku a nějaký náznaky napětí se sem tam taky objevovaly. Nižší rozpočet se projevil hlavně na výpravě, protože nikam jinam, než do budovy Bioteku a jejího bezprostředního okolí se nepodiváme. Potěší ale, že je snímek po technický stránce docela solidně natočen a herecký výkony snad nemůžou nikoho urazit. Jednou vidět uplně stačí, ale nudit se určitě nebudete, dvě silnější hvězdy.(24.11.2011)

• Laca1313

Z mého pohledu spíše podprůměrný sci-fi horrůrek. Koukat se na to dalo, ale nějaká velká sláva to nebyla.(24.11.2011)

• FandaF

V době vzniku bych to hodnotil asi lépe. Z dnešního pohledu je to béčko jak vyšité, zralé na hodnocení "odpad", ale z nostalgie dávám 1 *. Množství stupidit, nelogičností a americký konec. Fuj!(24.11.2011)

• Tatizz

Podpriemerné sci-fi béčko, ktoré bolo toľko typické v posledných rokoch studenej vojny. Aj v danom sub-žánri sú oveľa lepšie veci.(17.1.2012)