Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rebelové se připravují na bitvu proti nemilosrdné armádě Mateřského světa a přitom mezi nimi vznikají pevná pouta a rodí se noví hrdinové i budoucí legendy. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 5

Recenze (251)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Dovolím si použít svou větu z recenze 300 "Z toho mála, co nám Zack Snyder předvedl, dokázal vykouzlit neuvěřitelné takřka dvě hodiny. Aby také ne, když každá druhá scéna je zpomalená." jak jsem Zacka Snydera posledních 10 let bránil, tak tady se naplno vrátil ke všem těm svým sračkám. Když má párkrát za film vyvolat wow efekt (jako třeba u Supermana), tak jsou zpomalovačky fajn a umí je jako málo kdo. Jenže když je celý film zpomalený, je to k smíchu. Nebýt těch zpomalovaček, tak si možná divák nevšimne tuny kokotin, kterými je druhý díl Rebel Moon prošpikovaný. Sice byli i v prvním díle, ale děj odsejpal a nebylo tolik prostoru ty hovadiny řešit. Tohle bylo fakt něco otřesnýho. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Bohužel....K žádnému zlepšení nedošlo. Druhý díl se nese v podobném duchu. Tedy vizuálně podmanivý film bez jakékoliv snahy, co se týče postav a příběhu. Prostě prázdná skořápka. Film bez duše. O to více mě překvapuje, že za tím stojí Snyder, kterého si coby režiséra dosti vážím...Ale pojďme zpátky k filmu. Ty dialogy jako by vypadly z generátoru náhodných slov. To se místy nedalo poslouchat, pořád rozmluvy o hrdinství, odvaze a překonání strachu. Nic jiného se tam neřešilo. Pak ty zpomalovačky. Ano, může to být efektní, to nepopírám a sám vím, že to Snyder má v malíčku, ale opravdu se rozhodnout pro tento styl během scén se sběrem obilí. Jako vážně? Aspoň akce ujde, ty výbuchy místy doslova kladně překvapí. Ale výsledný dojem to nijak zásadně nezlepší..Suma sumárum...Mohlo se jednat o guilty pleasure akční scifi béčko, ale Snyder to s tím infantilním a naprosto, promiňte mi ten výraz, dementním scénářem pohřbil. Doslova. Za mě dávám 4/10 ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Technický aspekt filmu je v poriadku – skvelé CGI a kinematografia, aj keď spôsob, akým Snyder používa zaostrenie a rozostrenie, je dosť zvláštny. Všetko, čo nie je v strede obrazovky, je často zvláštne rozmazané, asi je to umelecký smer. Akčná stránka filmu je rozporuplná, spomalené zábery ma vôbec nebavili, ale posledných pätnásť minút ich Zack Snyder toľko nepoužíva a hneď sa film zlepší, ale to nestačilo. Príbehovo je to veľmi predvídateľný film bez akýchkoľvek prekvapení. Je to tiež pomerne nudný príbeh, aby som bol úprimný. Ako veľký fanúšik Snydera môžem ľahko povedať, že tieto rebelské filmy boli na hovno. 4,5/10 ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Ne tak ubíjející jako první díl, větší množství lepší akce, víceméně více toho, co Snyderovi jde takřka za každých okolností. Postavy furt prázdný a děj neoriginální, ale s tím člověk dopředu tak nějak počítá. 5/10 je tady max, na co šlo dosáhnout, což je v kontextu předchozí tvorby režiséra smutný, ale holt this is where we are. ()

Fary 

všechny recenze uživatele

Pozor - pár spoilerů... To je fakt blbý a špatný. Ještě blbější a ještě horší než jednička a zjevně tomu ještě není konec. Ten "steampunk" jim tam nějak pokulhává. Úrodu sečou kosama a mlátí cepy, ale sváží ji na vznášedle. Vojáci jsou po zuby ozbrojení, mají celotělová brnění včetně přileb, ale stačí dvě sekyrky a padají jako švestky. O úspěšnosti střelby cvičené armády vs. hrstky farmářů se raděij ani nezmiňuji. Smrt některých postav je zcela neopodstatněná - jako doběhnu si, abych tě zabil osobně, pak se nechám škrtit, pak vytáhnu nůž a pak se s ním nechám zabít. Vím, že mě, coby ženskou hledá celá loď, ale nemůžu si vzít helmu, aby mě nepoznali od jiných vojáků, atd., atd. O psychické labilitě všech hlavních postav ani nemluvím a dlouhé lyrické scény v kombinaci se zpomalenými záběry už vás po deseti minutách neskutečně nudí a jen zbytečně prodlužují délku filmu, který by v pohodě mohl mít hodinu a půl a být co k čemu, místo aby měl tři díly (nebo kolik vlastně) a byl dohromady o ničem. Nevěříte? Tak zkuste shrnout, co se stalo v prvním a co ve druhém díle. ;) ()

Galerie (144)

Zajímavosti (2)

  • O tvorbu vizuálních efektů se postaraly společnosti jako Weta FX, Mammal Studios, Rodeo FX nebo Scanline VFX. (fiLLthe3DD)
  • Natáčelo se od 19. dubna 2022 do prosince téhož roku v americkém státě Kalifornie (Inyo County, Santa Clarita). Filmování probíhalo současně s výrobou první části a společný rozpočet činil 166 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Chystá se Snyderův návrat ke Sparťanům

Chystá se Snyderův návrat ke Sparťanům

včera

Když to s originalitou nevyšlo, je potřeba se vrátit k osvědčeným postupům. Právě tak asi přemýšlí Zack Snyder (Armáda mrtvých), který se po nepříliš vřele přijatých dvou dílech své vysněné sci-fi… (více)

Reklama

Reklama