Reklama

Reklama

VOD (1)

Videa (2)

Trailer 5

Recenze (232)

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Vesmírná flotila, která nutně potřebuje zásoby potravin a vybere si umrněnou vesničku v galaktické prdeli. Antigravitační vozík, na který nakládají obilí. Orchestrální hudba doplněná o nekonečně dlouhé záběry primitivní sklizně obilí, obilí, snopy obilí, trsy obilí, zasraný obilí a jeho následné zpracování, jako náhled do světa Amišů i s pořádnou vesnickou gang bang oslavou ve stodole nakonec. “Mě už nic nemůže překvapit” říkal sem si. A sakra pěvecký sólo od ebenovýho nosního oblouka. "To už je na mě prostě moc" Přemýšlel jsem, že to prostě vypnu. Ale film mě nehodlal ušetřit a zasadil mi další ránu - ukázal mi přípravy na obranu středověké vesnice proti flotile schopné cestovat galaxiemi a ničit města a celé planety z orbity. No jak se proti takové flotile připravit? Vykopat zákopy, obložit domy pytlema s obilím, vytahat z truhly muškety, puškety, pulzátory, vibrátory, srpy, cepy a jednu starou únikovou výsadkovou kocábku….a poslechnout si nekonečný nudný nezajímavý proslov od "sedmi statečných". A tady už končím - nemám na to, takovou sračku dokoukat. Tohle pokračování je mnohem horší, než první díl a opakuji - jakoby to splácala umělá inteligence…P.S. Ještě bych chtěl dodat několik nadávek a trefných přirovnání o tom, jak je film špatný, ale nic mě nenapadá! ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní, sledovat takhle brutálně fádní příběh navlečený v kabátku, který by slušel většině kvalitních sci-fi filmů. Poslouchat ty hloupé fráze...a to už od prvních vteřin... prolog z úst P. Štěpánka zněl, jako kdyby vnoučkům předčítal kosmopohádku. Ale jen u toho nezůstane. Snyderovi hráblo, takže doručí scénu vyvraždění královské rodiny u které fidlají na housle divní hudebníci, kteří tam byli....asi jen aby to neprobíhalo v tichu. A hned poté budete sledovat sklizeň obilí, kterou provází budovatelsko-heroický chorál. Tohle nejsou spoilery...tohle je varování. I když se na to stejně podíváte...zahoďte očekávaní, pusťte z hlavy sliby Snydera, že dvojka už má vše, co divák nenašel v prvním filmu. Nevím sice co přesně hledá průměrně přitroublý Američan, ale dost bych se divil, že to budou patosem oslizlé scény, kterými byl zvlášť úvod řádně proplísněn. A nejspíš neprahne ani ukrutně nezáživném laserovém střílečkování. Samozřejmě je mi jasné, že to byl "rafinovaný" filmařský Zackumak...to aby vytvořil kontrast mezi vesnickou selankou a brrrutální bitvou...která byla nakonec brutální především tím, že tak dlouho trvala. Dětský mozek v hlavě Snydera vyprodukoval nehorázně naivní scénář...spíše leporelo u jehož dabování se snad museli stydět i naši herci. Jenže i když to většina diváků čeká.... stejně se na to (tak jako já) podívá....přestože tím dává signál Netflixu...hrňte to do nás, po tomhle my toužíme. Mohlo by se zdát, že z toho mám radost, že se vyžívám v poplivávání Snyderova díla, ale opak je pravdou. Já dokonce uznám, že dvojka je o ždibec méně bezduchá a trapná než jednička, ale to z ní pořád nedělá víc, než místy pěkně udělanou pitomost...drahou pitomost, místo které mohlo vzniknout několik kvalitních projektů. Je potřeba dát něčím najevo, že i v tomto žánru očekáváme aspoň trochu potravy pro mozek. Možná, že kdybych včera neviděl Druhou Dunu, ale třeba Shark Zombie vs Monsters from Mars, byl bych milosrdnější, ale ... spíš ne. Snyder definitivně zAndersovatěl. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nechtěná odpověď na otázku "Jak by vypadaly filmy od Asylum, kdyby měly opravdu velký rozpočet". Chyby z jedničky opakované do puntíku (mizerné tempo, nedostatečně prokreslené postavy, špatné vyprávění, pramalé využití nového vesmíru), ale jednička měla aspoň pár snaživých kreativních záchvěvů, pokud se bavíme o monstrech a Charlieho Hunnama, který jako jediný (slovy klasika) pochopil, v jaké blbině hraje a patřičně si to užíval. Dvojka je arytmická střílečka s předlouhou (ale nezajímavou) expozicí a sem tam pěkným záběrem. A dál nic. Jsem rád, že mají studia i dnes odvahu dotovat podobné nové drahé projekty. Nejsem rád, když dopadají tahle. 30 % ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Mohl bych opsat můj komentář k jedničce, takže ho zhruba zopakuju: vizuálně pohledné, trikově opulentní, výpravné, epické, tedy divácky mě velmi uspokojující akční scífko, nemám příliš důvodů remcat. Infantilita i patos na snesitelné úrovni, takže výrazně mě opět krkal snad jen onen trapný netflixovský protibělošský rasismus - šest statečných barevných proti armádě bílých hajzlů v čele s nordickým superhajzlem Calverou v ohozu důstojníka SS. Ale na další případné díly se určitě rád mrknu. ()

Fary 

všechny recenze uživatele

Pozor - pár spoilerů... To je fakt blbý a špatný. Ještě blbější a ještě horší než jednička a zjevně tomu ještě není konec. Ten "steampunk" jim tam nějak pokulhává. Úrodu sečou kosama a mlátí cepy, ale sváží ji na vznášedle. Vojáci jsou po zuby ozbrojení, mají celotělová brnění včetně přileb, ale stačí dvě sekyrky a padají jako švestky. O úspěšnosti střelby cvičené armády vs. hrstky farmářů se raděij ani nezmiňuji. Smrt některých postav je zcela neopodstatněná - jako doběhnu si, abych tě zabil osobně, pak se nechám škrtit, pak vytáhnu nůž a pak se s ním nechám zabít. Vím, že mě, coby ženskou hledá celá loď, ale nemůžu si vzít helmu, aby mě nepoznali od jiných vojáků, atd., atd. O psychické labilitě všech hlavních postav ani nemluvím a dlouhé lyrické scény v kombinaci se zpomalenými záběry už vás po deseti minutách neskutečně nudí a jen zbytečně prodlužují délku filmu, který by v pohodě mohl mít hodinu a půl a být co k čemu, místo aby měl tři díly (nebo kolik vlastně) a byl dohromady o ničem. Nevěříte? Tak zkuste shrnout, co se stalo v prvním a co ve druhém díle. ;) ()

Galerie (144)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se od 19. dubna 2022 do prosince téhož roku v americkém státě Kalifornie (Inyo County, Santa Clarita). Filmování probíhalo současně s výrobou první části a společný rozpočet činil 166 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)
  • O tvorbu vizuálních efektů se postaraly společnosti jako Weta FX, Mammal Studios, Rodeo FX nebo Scanline VFX. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama