Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Donald Pleasance v roli policejního inspektora Calhouna pátrá v odstavené části londýnského metra po zmizelém kolegovi a několika dalších pohřešovaných. Netuší, že se stali vítaným příspěvkem v jídelníčku kanibalské rodiny, která přežívá ve starých tunelech. (Adaamos21)

Recenze (34)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Strašná sračka. Bez napätia, bez atmosféry, a pár hnilých mrtvol to nezachráni. Pleasence hrá najidiotskejšiu postavu svojej kariéry, detektíva, čo za celý film neurobí jediné správne alebo aspoň inteligentné rozhodnutie, len sa nasilu usmieva a pije čaj. A vlastne ani ten prípad nerieši, len dookola akoby podľa šablony ukazuje, jak papierová, za 10 minút na záchode napísaná, hlúpa postava je. A všetci ostatní, jak keby nestačilo čo za nezmysel hrajú, ani nevedia hrať. A vlastne by tam ani nemuseli byť, aj tak je evidentné, že mal len niekto nápad o hnisavcovi v metre a potom sa nato pokúsil vymyslieť akože príbeh. Hanba. A ten zápas s metlou, to je ako v EdWoodovskom trashi z 50.tych rokov, už som len čakal, kedy za nimi padnú kulisy. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na rok výroby a fakt, že ide o v tej dobe ešte zväčša zdržanlivú britskú filmovú produkciu dosť odvážny a násilný horor s kanibalskou tematikou, neodohrávajúci sa kdesi v bohom zabudnutom ázijskom či juhoamerickom pralese, ale v ponurom podzemí distingvovaného Londýna. Ústredný záporák je kvalitný hnusák a pohľad na neho dáva tušiť, čím sa asi o osem rokov neskôr inšpiroval Joe D'Amato pri profilovaní postavy krutého gréckeho antropofága Nikosa Karamanlisa. ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k roku a místě vzniku, byl pro mě Raw Meat docela překvapení... Ani ve snu by mě nenapadlo, že Angláni na počátku sedmdesátých let natočí kriminální horor o kanibalech přežívajících v odstavených tunelech Londýnského metra... Kamera se ničeho nebojí a před zobrazením několika brutálnějších vražd a pár nechutností neuhýbá, Donaldu Pleasenceovi sedne role trochu protivného detektiva s typickým britským suchým humorem jako ulitá, proto škoda jen dosti pomalého tempa a velkého množství dlouhých záběrů, které film zbytečně natahují a divák se začne nebezpečně nudit... A to je škoda, protože, Raw Meat měl potenciál stát se kultem, třeba jako Hills Have Eyes... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Předchůdce všelijakých Hor co mají oči, texaských masakrů až po rozličná metra a katakomby... Výborný D.Pleasence, kterému role sedne jako ušitá, vyšetřuje podivná zmizení v jedné ze stanic metra. Až když zmizí vysoce postavený ministerský úředník a vyjdou najevo podivné události z historie budování metra, začne film pomalu nabírat rychlost. Do případu střídavě vstupuje dvojice amerických studentů a divák tuší, že jejich role nebude okrajová. Okrajová je za to role Ch.Lee... Prostředí podzemních tunelů je patřičně odporné a temné, kamera se nevyhýbá zbytkům těl, hodujícím krysám, červům a jiným nechutnostem. Jediným minusem pro dnešního diváka mohou být dlouhé záběry, z nichž některé doslova zkoušejí divákovu trpělivost a blíží se artovému rozjímání... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Při stavbě tunelů v roce 1982 se zřítil strop a zůstalo tam uvězněno i pár dělníků. Přesněji 8dělníků a 4ženy. Muži tehdy kopali a ženy vynášely vykopanou hlínu na povrch. Jenže společnost realizující stavbu zbankrotovala a nemohla si dovolit vyprostit těla. Práce byly zastaveny a těla tam zůstaly pohřbeny. Dle některých odborníků je však možný, že nějaký čas mohli přežít díky vzduchovým kapsám. Vody tam byla spousta a bez jídla tam taky úplně nebyli. Pokud by někdo umřel mohli ho ostatní v nejhorším sníst. A jak se zdá odborníci měli pravdu, protože v londýnských zákoutích metra začínají mizet lidé. Zní to možná dobře ale zas až takovej nářez to není. Pochválit lze kanibalskej kutloch, pár hnijících a rozkládajících se mrtvol a hereckej výkon Donalda Pleasence. Jinak mě ale film popravdě až tak nechytil. Asi jsem od něho čekal podstatně víc než jsem nakonec dostal. Přemýšlel jsem dokonce jen o 2hvězdách ale nakonec ty 3slabší hvězdy dám. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama