Reklama

Reklama

Beckham

(seriál)
  • Velká Británie Beckham
Trailer
Velká Británie / USA, 2023, 4 h 45 min (Minutáž: 66–77 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o raketovém vzestupu Davida Beckhama, kluka z chudých poměrů, co to dotáhl až mezi světovou fotbalovou elitu. Uvidíte i zatím nezveřejněné záběry. (Netflix)

Recenze uživatele Martrix k tomuto seriálu (5)

Beckham (2023) 

Každý sportovní životopis bude tendenční. Něco se zamlčí, něco vyzvedne a výsledek může být....třeba dokonalý marketingový produkt. Beckham je v tomto naprostý mistr. Všichni víme, kam to v USA dotáhl a tento dokument bude mít stejný účinek, jako angažování Messiho v Miami. Obrovsky zvedne zájem o něj a fotbal v Americe...příběhy totiž táhnou. To načasování je geniální. To ale kvality dokumentu nesnižuje o nic víc, než téměř nekritické image, které díky němu Becks získává. Mnozí si tak zafixují, že to byl superfotbalista, perfekcionalista velmi loajální svým klubům a plně zapálený pro fotbal. A to prostě z větší části pravda je, takže proč ne. Dokonce se mu podařilo postavit do příznivějšího světla i Victorii...která si s ním dost užila. Prostě pan dokonalá značka. ()

Výkop (2023) (E01) 

Nikdy jsem nechápal ten humbuk kolem sportovních hvězd. Zvlášť kolem Beckhama. Pořád si o tom myslím svoje, ale díky tomuto dokumentu aspoň chápu, jakým fenoménem v Anglii stále je a asi i proč. Pasáže o MS byly parádní. I díky nim se dá tento dokument považovat za velký příběh o fotbale z perspektivy D. Beckhama. Velmi dobrý příběh. ()

Červená karta (2023) (E02) 

Fanatismus a fanoušci...šikana jednoho kluka celým národem. V tomto kontextu je ta cesta Beckhama víc, než jen sportovní příběh. Ukazuje jak odporní lidé umí být. Možná se dnes Angličani chytí za nos a uvědomí si, že ten trest byl krutý a nesmyslný. Ale spíš ne, protože znáte to...konec dobrý, všechno dobré. Tato epa ukazuje vrtkavost přízně davu. ()

Zlaté míče (2023) (E03) 

Tolik archivních záběrů, které lemovaly výjimečnou cestu Becka a tolik osobností fotbalu...už jen tím je tento dokument extra. ()

Davidova motivace (2023) (E04) 

Každý sportovní životopis bude tendenční. Něco se zamlčí, něco vyzvedne a výsledek může být....třeba dokonalý marketingový produkt. Beckham je v tomto naprostý mistr. Všichni víme, kam to v USA dotáhl a tento dokument bude mít stejný účinek, jako angažování Messiho v Miami. Obrovsky zvedne zájem o něj a fotbal v Americe...příběhy totiž táhnou. To načasování je geniální. To ale kvality dokumentu nesnižuje o nic víc, než téměř nekritické image, které díky němu Beck získává. Díky němu si mnozí zafixují, že to byl superfotbalista, perfekcionalista velmi loajální svým klubům a plně zapálený pro fotbal. Dokonce se mu podařilo postavit do příznivějšího světla i Victorii...která si s ním dost užila. Prostě pan dokonalá značka. ()

Reklama

Reklama