Reklama

Reklama

Beckham

(seriál)
  • Velká Británie Beckham
Trailer
Velká Británie / USA, 2023, 4 h 45 min (Minutáž: 66–77 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o raketovém vzestupu Davida Beckhama, kluka z chudých poměrů, co to dotáhl až mezi světovou fotbalovou elitu. Uvidíte i zatím nezveřejněné záběry. (Netflix)

Recenze uživatele William_ k tomuto seriálu (5)

Beckham (2023) 

Po příšerném Ronaldovi a ucházejícím Neymarovi jsme se od Netflixu konečně dočkali kvalitnějšího kousku. Oba zmíněné dokumenty lehce strčí do kapsy, neboť už samotná stopáž (4 a 3/4 hodiny) naznačuje, že nám má DB co říct. Ve 4 dílech se objeví jak jeho spoluhráči, rodina či trenéři včetně sira Alexe Fergusona. Je to natočené, sestříhané a odvyprávěné naprosto fenomenálně. Jediná osoba která mi moc nepřirostla k srdci je jeho manželka, ale z komentářů čtu že nebudu sám. Dokument se logicky nemůže vyhnout jak se budovala značka Beckham se všemi úctyhodnými i kontroverzními kroky. Pro fanoušky fotbalu povinnost, ale kouzlo tohoto dokumentu je v tom, že je vhodný a přístupný i pro dívky právě díky účasti Victorie Beckham. ()

Výkop (2023) (E01) 

Tak takový výkop jsem teda nečekal. Hodinu a čtvrt jsem hltal doslova vše, co jsem měl před očima. Ta paralela s Maradonou, kterého všichni milovali a po MS ho (v Itálii) nenáviděli, byla divákovi naservírována vskutku mistrovsky. ()

Červená karta (2023) (E02) 

Je dobré že měl v těžkých časech David rodinu i v podobě Manchesteru United. Venkovní zápasy po Anglii musely být zkouška pro psychiku jako blázen. Urážet vaší rodinu, mít u hospod oběšence s vaším dresem... Krásně to ukazuje, jak někteří Angličané umějí být prasata. Škoda že se na tom dodnes moc nezměnilo. ()

Zlaté míče (2023) (E03) 

Třetí díl se zaměřuje na Davidův přestup do RM a jeho předešlé neshody se sirem AF. "Kauza" s Viktorií o jejím názoru na španělskou kuchyni pobavila a ta soupiska Realu byla božská. O každém hráči by se teoreticky dal natočit dokument. ()

Davidova motivace (2023) (E04) 

Skvělé a vyčerpávající zakončení naprosto skvělého dokumentu. Ta paralela na konci dílu kde David sleduje Messiho v dresu Miami kopat přímák, ze kterého dá nakonec branku, mě dostala do kolen. Jediné co Davidovi asi většina mužů nezávidí, je jeho madam. Ta je nakonec v dokumentu vykreslena docela dobře, a i ona ho několikrát podržela při složitých chvílích v jeho bohaté kariéře, ale z rozhovorů a celkového chování na mě moc dobrý dojem neudělala. (možná to je taky tím, že jsem spíše na blondýnky). ()

Reklama

Reklama