Reklama

Reklama

Beckham

(seriál)
  • Velká Británie Beckham
Trailer
Velká Británie / USA, 2023, 4 h 45 min (Minutáž: 66–77 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o raketovém vzestupu Davida Beckhama, kluka z chudých poměrů, co to dotáhl až mezi světovou fotbalovou elitu. Uvidíte i zatím nezveřejněné záběry. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

DoubleJack 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanouškem Backhama a už vůbec ne životopisných dokumentů, ale tohle byla pecka, která ve mě probudila vzpomínky na dobu, kdy jsem měl fotbal ještě rád. Tu vášeň, zanícení i pocit z malých vítězství. Nikdy předtím jsem si neuvědomil, jak velký dopad měl Backham a jeho životní osud na tuto hru. Není špatné si občas připomenout, jak moc vám život dokáže ovlivnit chvíle nedisciplinovanosti a kolik úsilí musíte zaplatit, abyste tuto chybu odčinili a vrátili se na vrchol se zdviženou hlavou. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každý sportovní životopis bude tendenční. Něco se zamlčí, něco vyzvedne a výsledek může být....třeba dokonalý marketingový produkt. Beckham je v tomto naprostý mistr. Všichni víme, kam to v USA dotáhl a tento dokument bude mít stejný účinek, jako angažování Messiho v Miami. Obrovsky zvedne zájem o něj a fotbal v Americe...příběhy totiž táhnou. To načasování je geniální. To ale kvality dokumentu nesnižuje o nic víc, než téměř nekritické image, které díky němu Becks získává. Mnozí si tak zafixují, že to byl superfotbalista, perfekcionalista velmi loajální svým klubům a plně zapálený pro fotbal. A to prostě z větší části pravda je, takže proč ne. Dokonce se mu podařilo postavit do příznivějšího světla i Victorii...která si s ním dost užila. Prostě pan dokonalá značka. ()

Reklama

Alementina 

všechny recenze uživatele

Fotbal nemám ráda, vůbec ho nesleduji a o fotbalistech si nic moc hezkého nemyslím, ale tohle mě bavilo. První dvě epizody jsou hodně podrobné, třetí zrychlí a čtvrtá je jak stíhačka, tam mi hrozně chyběla ta podrobnost prvních epizod, dát tomu o dva díly navíc, tak to tomu vůbec neuškodí. Chyběli mi vztahy s hráči Interu a z francouzského týmu, jak se dostal k tetování, celá jeho aféra je podaná nejdecentněji jak mohla, tam za mě hodně zasáhla Victoria, aby se v tom moc nehrabali na straně Davida, větší prostor jeho projektu Miami by mi taky nevadilo. Jinak story, jak jde hrát do LA je hrozně vtipná, strašně jsem se nasmála. Je mi jasný, že než ten kontrakt podepsal, tak se ani nepodíval na jejich jedinej zápas... a jak tam seděl a koukal na fotbal jak z nejhorší vesnicky ligy...  no a Posh je jen otravná, co na ní vidí opravdu nechápu. Taky chybí, jak zainvestoval do toho jejího modního navrhářství několik desítek milionů a celá ta její značka je dlouhodobě ztrátová, to mi taky přijde, že to bylo jeho vykoupení se z nevěry :) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že Netflix pokračuje v dokumentární tvorbě, ta mu vždycky šla. Nevím čím to je, možná jen nemám tolik nakoukáno, ale co se týče dokumentů, dost často se jedná o pecky, které jsou líbivě sestříhané a velmi příjemně utečou, i když mají 4,5h jako Beckham. Samozřejmě hraje roli to, kolik přinese originálních záběrů, někdy je více žádoucí netočit nové scény pro film (zde jsou a ač můžou působit hraně, mě zasáhly) a sehnat co nejvíce dobových záběrů a upozadit mluvící hlavy. Sportovní žánr je v tomto hodně vděčný, jelikož vždycky bude více záběrů ze zápasů než ze života Pablo Escobara. Nejedná se zas o tak velkou pecku jako Last Dance, kterou už pár let mám chuť si dát znovu, ale rozhodně mě dokument v mnohém obohatil, ačkoliv Beckse více reflektuji až od pozdní éry v Realu Madrid a měl jsem vždy jiné favority, jeho jsem měl vždycky rád a respektoval jej. Trošku mě mrzí, že seriál není ještě o 2 díly delší a nepostihne více anglickou reprezentaci a jednotlivé sezóny v různých klubech, docela by mě ta nepozměněná geneze Davidova sportovního života zajímala. Na seriál jsem koukal se členy rodiny nepolíbené fotbalem, takže můžu potvrdit, že i nefanouška fotbalu může tento dokument zajímat. A já mu rád věnoval svůj třítisící komentář. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych do Netflixu neřekl, že je schopen vyprodukovat tak precizní sportovně založený dokument. A ejhle, on to dokázal. A ještě k tomu o mnou oblíbeném fotbale a jedné z největších ikon tohoto sportu. Fakticky jsem čuměl jako puk, protože nikdy by mě nenapadlo, že se dá o Beckhamovi najít tolik materiálu a videí. Paráda. Jinak technicky samozřejmě špička, na poli dokumentárně laděných počinů to nechává většinu konkurence daleko v prachu za sebou. Velice se mi též zamlouvalo, že se to soustředilo dosti i na život mimo fotbal. Člověk tak mohl pochopit, že býti celosvětovou hvězdou sebou nepřináší jen plusy. A hlavně... Beckham je prostě sympatický chlapík, který si na nic i po těch letech nehraje. To cením :) Jinak jsem ocenil účast tolika person, co ve světe fotbalu něco znamenají. Jo, tohle mi úspěšně zahrálo na strunu nostalgie. Sir Alex Ferguson, dále pak celá nadpozemská esvadra v RM (R9, Zizou, Carlos, Figo). Více takových projektů. Prosím. Za mě si odnáší 9/10 ()

Galerie (41)

Zajímavosti (1)

  • Britský list Sunday Times provedl fact-checking dokumentu a našel několik případů zjevného upravení skutečných událostí. (Olík)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno