Reklama

Reklama

Beckham

(seriál)
  • Velká Británie Beckham
Trailer
Velká Británie / USA, 2023, 4 h 45 min (Minutáž: 66–77 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o raketovém vzestupu Davida Beckhama, kluka z chudých poměrů, co to dotáhl až mezi světovou fotbalovou elitu. Uvidíte i zatím nezveřejněné záběry. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

PichyjePan 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle nějak si představuji výborný dokument ze světa fotbalu, ve kterém se podíváme pod pokličku na život a hráčskou kariéru Davida Beckhama, který alespoň pro mě není takový, jaký jsem si ho představoval. Velmi se mi líbí právě zvolený kontrast mezi životními okamžiky z hráčské kariéry, které ovlivňují život hlavního protagonisty, a naopak. První polovina zabývající se hraním na ostrovech má mnohem větší sílu než slabší a příliš nekonzistentní druhá polovina od jeho přesunu do Španělska. Zejména epizoda o nešťastném mistrovství světa a následné šikaně ze strany vlastních fanoušků je velmi emotivní (bohužel se to děje často, a ano, myslím tím především tebe, Anglie). I přesto, že dokument není celé čtyři epizody konzistentní, mu není moc co vytknout, a kéž by všechny dokumenty nejen z fotbalového světa dosahovali takové kvality. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Beckham vždy patřil mezi mé oblíbené fotbalisty a jeho kopy a pasy jsou dodnes pastvou pro oči. To však nemůže změnit nic na tom, že tento dokument přes nepopíratelnou atraktavitu a skvělé tempo je hlavně mozaikou vzpomínek těch, co ho měli a mají rádi. Takže přes snahu o objektivitu pasáží o nevěře, je tento seriál oslavou výborného hráče, nikoli objektivním zhodnocením jedné fotbalové kariéry. ()

Reklama

Alementina 

všechny recenze uživatele

Fotbal nemám ráda, vůbec ho nesleduji a o fotbalistech si nic moc hezkého nemyslím, ale tohle mě bavilo. První dvě epizody jsou hodně podrobné, třetí zrychlí a čtvrtá je jak stíhačka, tam mi hrozně chyběla ta podrobnost prvních epizod, dát tomu o dva díly navíc, tak to tomu vůbec neuškodí. Chyběli mi vztahy s hráči Interu a z francouzského týmu, jak se dostal k tetování, celá jeho aféra je podaná nejdecentněji jak mohla, tam za mě hodně zasáhla Victoria, aby se v tom moc nehrabali na straně Davida, větší prostor jeho projektu Miami by mi taky nevadilo. Jinak story, jak jde hrát do LA je hrozně vtipná, strašně jsem se nasmála. Je mi jasný, že než ten kontrakt podepsal, tak se ani nepodíval na jejich jedinej zápas... a jak tam seděl a koukal na fotbal jak z nejhorší vesnicky ligy...  no a Posh je jen otravná, co na ní vidí opravdu nechápu. Taky chybí, jak zainvestoval do toho jejího modního navrhářství několik desítek milionů a celá ta její značka je dlouhodobě ztrátová, to mi taky přijde, že to bylo jeho vykoupení se z nevěry :) ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Prvně musím přiznat, že Beckhama nemám rád. Nevím proč, ale nemám. I po slhlédnutí tohoto jednostranně natočeného dokumentárního seriálu se to nezmění. Přesto to ale byl zajímavý pohled do života jednoho fotbalisty. Navíc poslední díl minisérie je velmi zajímavý. Nové cíle a život staré hvězdy bylo to nejlepší co mi to dalo. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Moc hezký dokument...ano, je to Netflix, takže je potřeba brát s nadhledem, ale Beckham je pro mne prostě fotbalová doba, kdy jsem koukal každý zápas, znal snad všechny základní sestavy předních týmů, výsledky, postavení v tabulce a o přestupech jsem věděl snad dřív než samotní hráči 😁 Byla to krásná doba... A vidět opět hráče jako Figo, Ronaldo, Cantona nebo Keane...famózní! Určitě se ještě někdy kouknu... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (1)

  • Britský list Sunday Times provedl fact-checking dokumentu a našel několik případů zjevného upravení skutečných událostí. (Olík)

Reklama

Reklama