Reklama

Reklama

Rituál

  • Česko Proutěný muž (více)
Trailer

VOD (1)

Policejní seržant Howie (Edward Woodward) odjede na odlehlý skotský ostrov vyšetřovat záhadné zmizení mladé dívky. Velmi brzy se ukáže, že místní venkovská komunita, vedená podivínem Lordem Summerislem (Christopher Lee) není tím, čím by se mohla zdát na první pohled. Detektiv, silně věřící křesťan, v ní totiž odhalí tajuplnou společnost prostopášníků a pohanů. Dokáže Howie zabránit podivuhodné sektě v tom, aby přinesla oběť nejvyšší dříve, než se jí stane on sám v rámci hrůzostrašného Rituálu, s nímž je spojena? Britt Ekland, Diane Cilento a Ingrid Pitt jsou hlavními představiteli tohoto provokativního a šokujícího díla scénáristy Anthony Shaffera, které fanoušci i kritici po celém světě považují za skutečnou kultovní klasiku a moderní hororové mistrovské dílo. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (272)

tron 

všechny recenze uživatele

To myslíte vážne, že remake je bizarnejší, ako originál? Mne paradoxne nová verzia s Cageom pripadala normálnejšia a vážnejšia (áno, uvedomujem si závažnosť svojho tvrdenia, ale stojím si za ním). Čakal som, že originál bude mrazivý horor, ale je to totálny wtf cirkus, ktorý na intenzite ako-tak naberie snáď len vo finále. Dovtedy tušíte, že obraz bezstarostnej ostrovnej komunity je falošný a okolo hrdinu sa uťahuje slučka, hoci sa všetci usmievajú, tancujú a sexujú. Ale nestačí to, pretože hlavný hrdina sám osebe vyzerá a správa sa ako nevydarená komická postavička. A veci, ktoré sa okolo neho dejú, sú všelijaké, ale určite sa nedajú brať vážne. Budete krútiť hlavou, nechápavo si ťukať po čele a diviť sa, aký kuriózny a absurdný film (horor ťažko) pozeráte. Zaujala ma (občas) výprava a dve tri chytľavé hudobné scény. K tomu mizerná kamera a miestami ako keby až neherecké výkony. Alibisticky dávam 60% a idem preč. Čaute. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Veľmi znepokojivý film (podobne ako Silent Hill), hlavne v smrteľne beznádejnej záverečnej štvrťhodinke. Bohužiaľ film má asi tak o 20 minút viac ako by bolo dobré a je veľmi nudne nakrútený. Pomalé tempo a slabé budovanie atmosféry kazia dojem. Skvelý koniec už bohužiaľ dostatočne nezakryje nudnú predohru. Každopádne námet je skvelý, Christopher Lee pekelný, hudba pekná (ale nie tak dobrá ako každý hovorí!), konflikt medzi katolíkom a pohanmi zaujímavý (niet kladnej postavy vo filme - katolík je intolerantný, pohania blázniví) a film je aj dobre nekorektný. Horor? Určite nie. Kult? Tiež nie. Preceňovaný? Určite. PS: filmu neprospelo, že sa takmer celý odohráva za jasného dňa. ()

Reklama

Bigrambo 

všechny recenze uživatele

Pro úvod tohoto komentáře bych si vypůjčil slova českého génia Járy Cimrmana: „Jsem zapřísáhlý ateista, (až se bojím, že mne Pán Bůh potrestá).“ I proto se může zdát divné, že mě zaujal film z prostředí pohanských kultur, slavností a rituálů a jeho střetu s křesťanskou vírou. Jednoznačně to bude tím, že snímek disponuje neskutečně tajemnou elektrizující atmosférou, která mě připoutala hned od úvodu k obrazovce a nepustila až do samotného konce. Velkou oporu má snímek v osobě charismatického Christophera Lee v roli hlavy pohanské komunity a třešničkou na dortu je pak rituální tanec budoucí bondgirl Britt Ekland v rouše Evině. Prostě a jednoduše, tento film nabízí celou řadu lákadel a proto mé jednoznačné doporučení zní: Kdo tento film neviděl, ať to co nejdříve napraví! Ne nadarmo se snímek zařadil mezi 1001 filmů, které musíte vidět, než zemřete! ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Holly shit, tak toto je bizár všech bizárů! Jako opravdu hardcore. Poté, co jsem překousl nutkání film z raného začátku vypnout při tehdy ještě "jakýchsi" zpívánkách v domnění, že jde o muzikál nebo co, což bych přes srdce nepřenes, jsem s postupem dalších minut dostával čím dál větší pocit znepokojení z toho, co se začalo odehrávat, no na konci jsem měl pocit jako kdyby mně někdo nandal báchor do svěráku a regulérně zatočil v můj neprospěch. Pěkný hnus na noc, to vám povím. Já nechci prozrazovat, o čem film je, neužili by jste si ho jako já. Bude stačit informace, že single policista přilétá na odlehlý ostrov, kde má vyšetřit zmizení mladé slečny, no když už se hned z počátku setká s minimální ochotou obyvatel ostrova spolupracovat, vycítíte, že ne všechno bude na tomto místě košér. Kdo neviděl, ať hned napraví, protože toto je jeden z nejlepších archivních kousků, který jsem letos stihl sjet. Originální, neobvyklé, bizarní, tíživé, protiproudu plující, prostě sada! Doporučuju! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Come. It is time to keep your appointment with the Wicker Man.“ Devótní křesťan v konfrontaci s pohany s keltskými kořeny, rituální obětování za odříkávání žalmu a zpěvu lidových písní. Snad se ten rok urodilo na Summerisle hodně jablek.. Folková detektivka s hororovým vyústěním je svou žánrovou nezařaditelností vskutku unikum, nicméně ke klanění k starým bohům a uznání statusu kultovnosti bych potřeboval mnohem více filmařského kumštu a herecké neteatrálnosti. Přes všechny výhrady o délku několika falických májek hodnotnější než tragikomický remake s PePo Cagem.. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (26)

  • Rowan Morrisonová se narodila 13. listopadu 1960. (Chatterer)
  • Autor hudby, Paul Giovanni, si ve filmu zahrál i jednoho z muzikantů. V titulcích nebyl uveden. (KM Phoenix)
  • Do roku 2009 film nebyl nikdy oficiálně vydán v Německu. (Chatterer)

Související novinky

Režisér Děsivého dědictví a skandinávský horor

Režisér Děsivého dědictví a skandinávský horor

31.07.2018

Režisér Ari Aster svým hororovým debutem Děsivé dědictví udělal slušnou díru do světa. Distribuční společnost A24 si díky jeho filmu připsala celosvětově nejvýdělečnější snímek vůbec a vzhledem k… (více)

Die Teenage Mutant Ninja Smith

Die Teenage Mutant Ninja Smith

19.01.2007

Dovolím si navázat na svou vůbec první novinku a doplnit informace z ní. Opětovně půjde o nějakou tu drobnou informaci o novém projektu Tarantina a Rodrigueze s názvem Grind House a o Kevina Smithe,… (více)

Mlčenlivý Bob zabijákem?

Mlčenlivý Bob zabijákem?

24.08.2006

Kultovní figurka na filmařské šachovnici, režisér Kevin Smith, poskytl další informace o svém příštím filmu, do něhož se pustí poté, co skončí s propagací aktuálních Clerks 2. Jak už ohlásil dříve,… (více)

Reklama

Reklama