Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie přemluvil svého přítele Herba, aby si spolu vyjeli na luxusní jachtě. Dokonce mu ten zadlužený notorický sázkař věnoval lodní lístek, který ho stál snad celé jmění. Zapomněl mu ale prozradit pár maličkosti. Jejich kajuty jsou hluboko v podpalubí, rozměry připomnají spíš pokojík pro panenky a na ten lístek zdrama si budou muset v průběhu plavby vydělat jako taneční instruktoři. Jejich šéf se až příliš podobá strašlivé noční můře a Charlie tančí jako kus špalku. Heslo dne ale zní: Ulov si nějákou hodně prachatou bábu! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dvojice Jack Lemmon a Walter Matthau i přes svůj požehnaný věk prostě nepřestávají bavit. Jejich poznámky ke všemu a halasné hlášky vždy vykouzlí úsměv na tváři. Divák se už pousměje jenom když je spatří. Zábavné skotačiny, coby stále se ženám dvořícím dědouškům, ani zde neutuchají. Energie a elán je až záviděníhodný. Ani tento snímek se ničím nevymyká a tak kdo hledá skvělou zábavu staré školy, můžu jedině doporučit. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Film, který je živým důkazem pojmu solidní průměr. A zároveň další film s nevyužitým potenciálem. Ono by totiž vůbec nebylo špatné vyslat tuhle dvojku na moře, kdyby byl Walter zase poťouchal Jacka k nepravostem jako v Beanem zmiňovaném Štístku a vznikla z toho komedie o sňatkových podvodnících. Nestalo se a sám se divím, že mě zaujala víc zápletka věnovaná Lemmonovi, než ta s Matthauem. No ale i tak se tu vyskytují dobré vtipy. ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele

Jasně, že to nemá na nejlepší filmy dvoky Matthau/Lemmon, alepřesto mě oba pánové v téhle nenáročné komedii dokázali na sto minut přenést na palubu luxusní lodi a solidně mě zrelaxovat. Matthau v 77 a Lemmon ve 72 letech zažívají milostná dobrodružství a diváka u té podívané trapnost nefackuje. Co mě ale úplné porazilo, byl věk Dyan Cannon - 60, kdo viděl film, neuvěří. Lod je krásná, film je ozářený sluncem, protože lod projíždí kolem pořeží Mexika (Chichenitza, Tulum) a vtipů bylo dost. "Tohle je má třiadvácatá plavba,madam. Někdy dělám i exhibice." ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Dvojice Jack LEMMON a Walter MATTHAU. Už při pohledu na ty dva se musíte smát. Jsou to dva výborní herci, komikové, a tak udělají z průměrného filmu aspoň něco, na co se jednou za čas dá koukat. Na to, že je režisérem žena, to není zase až tak od věcí. Hodnotím průměrem t.j.3*. Škoda, že oba pánové už nejsou mezi námi. Myslíte, že má Hollywood v dnešní době odpovídající náhradu ? Já aspoň o žádné kvalitní nevím. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Ačkoli tento snímek považuji po "Buddy Buddy" za nejslabší v podání jedné z mých nejoblíbenějších komediálních dvojic, výsledek mi nepřijde až tak špatný, jak se zdálo v době premiéry, kdy mimo nepříznivých recenzí si ani snímek na sebe nevydělal. Ničím inovativní zápletka o lodních pasažérech je pro dvojici tohoto kalibru jako stvořená a i když v první hodině spolu nestráví tolik času, jsou to hlavně jejich společné výstupy, které dokáží spolehlivě vytáhnout známku vzhůru. Jediné neduhy, které snímek má, jsou podobné jako u jejich předchozího kasovního trháku "Dej si pohov, kámoši" - tzn. závěr se spíše snaží zvýšit spotřebu kapesníků, než aby dal procvičit bránicím. 70% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Edward Mulhare (Cullen Carswell) zomrel krátko po dokončení prác na filme. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama