Reklama

Reklama

Mstitel

Trailer

Obsahy(1)

Hlavní postavou je bývalý policista Frank Castle, jehož manželka a děti se před pěti lety staly obětí atentátu, bomby, kterou pod jejich auto nastražil úlisný mafián Gianni Franco. Protože také on byl úředně prohlášen za mrtvého, zmizel v podzemí města, kde si v systému kanalizačních stok a chodeb vybudoval tajnou základnu. Od té doby se zjevuje s heslem vinní budou potrestáni jako nelítostný soudce, porota i kat zabíjí zločince, kteří unikají spravedlnosti. Za těch pět let jich má na kontě hodně přes stovku a brzy přibudou další. Jedním z těch, kdo tuší pravou totožnost tajemného mstitele je bývalý Castlův parťák Jake Berkowitz. Do tuhého jde v okamžiku, kdy se do města vrátí Franco, aby znovu doplnil prořídlé řady zločinu, zdecimované nelítostným Punisherem. Chce spojit všechny mafiánské rodiny pustit se s nimi do boje proti japonské Yakuze, vedené nelítostnou kráskou Lady Tanakou, která se chce zmocnit nadvlády nad městem. Její tah je krutý a postaví Punishera do nečekané situace. Tanaka totiž unese mafiánům jejich děti, včetně Francova syna Tommyho. A protože Punisher netrestá nevinné, pronikne do sídla Yakuzy a zachrání je. Jediný, kdo shodou okolností zůstane v zajetí japonské mafie je právě Tommy. Punisher se pro něj vrátí, ale je přitom dopaden. Zoufalý ze ztráty svého syna, pomůže Franco Punisherovi uniknout z vězení a přesvědčí ho, aby se společně s ním vydal zachránit jeho syna. Společně pobijí poskoky Lady Tanaky a nakonec i ji samotnou. Zachrání Tommyho, ale nakonec stanou proti sobě. Dva nesmiřitelní rivalové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelna klasika! a ukazka ze starych casu jak se maji delat filmy podle komiksu asi muj nejoblibenejsi film z Dolphem jiz tradicne krute podhodnoceny na zdejsi skvele databazi ale to je mi fuk Dolph tu je ve sve nejultimatnejsi roli film nema prakticky hlucha mista atmosfera i hudba je skvela a hlavne akce tu je opravdu od zacatku az do konce sice mi chybi nejaka poradna bitka ale to je detail protoze to zase svedci o tom ze hlavni hrdina je naprosto ultimatni a neda nikomu ani cuchnout klasika meho detstvi a u mne jasne plnej pocet neni co resit ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Komiksy s Punisherem mám tak nějak načtený a i přes to že nejsem nějak velký fanda, tak jsem si vždy komiks s ním poměrně užil. Proto musím říct že mi přijde že se Lundgren do té role hodil, jasně to přebarvení vlasů a jeho pastelkama namalovaný strniště mu nežeru, ale jinak? Perfektní volba, jeho bezduchý až místy mrtvolný výraz skvěle sednul k chlapovi co přišel o vše, a tak je už pouze prázdnou schránku kterou pohání pomsta.  Samotná akce je skvělá a poměrnou brutalitu jsem ocenil, jasně nečekejte žádnou gritty, zemitou a realistickou akci. Tohle je pořád akční film z osmdesátek - které tu jsou hodně cítit-. Takže tu čekejte občasný humor či přepálenou akci. Pokud na tu hru přistoupíte tak se podle mě rozhodně nejedná o urážku komiksu. Ba naopak mi přijde že tu Franka vystihli dost dobře a Lundgren si to dal na pána. Takže jako akční jízda skvělý. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dolph pobledlý kvůli nedostatku vitamínu D chodí kanály, ale není to proto, že by se styděl. Se mstí.. Pro milovníky střelných zbrání se tam sice vystřídá hodně kousků do Internet Movie Firearms Database, ale jinak je tam Krabbé za nevýrazného záporáckého korýše, detektiv Gossett Jr. vůbec nereaguje na nahrávky na smeč vtipných hlášek a Lundgren odmítá obléct Punisherovo značkové tričko (možná proto, aby se divák v závěru lépe soustředil na bradavku vyčuhující z díry). Střihač legend jako Lethal Weapon či T2 se jako akční režisér příliš neosvědčil a když není schopen nabídnout ani nadhled, musím nadále preferovat Mydláře s Thomasem Janem.. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Najlepšie filmy, v ktorých si zahral švédsky borec Dolph Lundgren sú tie zo začiatku jeho kariery, z osemdesiatých rokov. Deväťdesiate roky už neboli pre neho až také úspešné, no a v novom miléniu sa prepadol až na úplne dno, medzi odpad. Naposledy trocha oživil jeho zašlú slávu Sylvester Stallone, ktorý ho obsadil do filmu "Expendables". Však v osemdesiatomdeviatom bol Lundgren na vrchole, v najlepšej forme. Svedčí o tom aj akčný snímok "The Punisher". Drsným, suverejným spôsobom tu stvárnil postavu osamoteného pomstiteľa, pred ktorým sa trasú aj najvyšší mafiánsky bossovia. Klasické akčné béčko. *** ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

S Dolphom je to trochu ako so Stevenom Seagalom...na konci 80tych rokov mali ešte elán začiatočníkov a výsledný efekt ich hereckého snaženia nie je taký tragický ako v dnešných dňoch...Punisher je klasické akčné béčko ôsmej dekády, nič viac nič menej. Lungren s tým svojim sfetovaným pohĽadom ako hrdina z kanála, ktorého nezastaví nikto a nič-parádička:))) Som fanúšikom týchto akčných starých "skvostov" najmä keď sa na to človek pozerá v týchto časoch, dobre sa zabaví:) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (15)

  • Natáčalo sa od 16. augusta 1988 do 3. januára 1989 v Austrálii. (m.a.t.o.)
  • Postava Punishera (Dolph Lundgren) pochází ze „stáje“ společnosti Marvel, ze které pochází i SpiderMan, na kterého je ve filmu naráženo ve scéně ve vězení, kdy se v Punisherových flashbacích objevují jeho děti, které si hrají s vodními pistolkami v pyžamu právě s motivem Spidermana. (Lorge)

Reklama

Reklama