Reklama

Reklama

Mstitel

Trailer

Obsahy(1)

Hlavní postavou je bývalý policista Frank Castle, jehož manželka a děti se před pěti lety staly obětí atentátu, bomby, kterou pod jejich auto nastražil úlisný mafián Gianni Franco. Protože také on byl úředně prohlášen za mrtvého, zmizel v podzemí města, kde si v systému kanalizačních stok a chodeb vybudoval tajnou základnu. Od té doby se zjevuje s heslem vinní budou potrestáni jako nelítostný soudce, porota i kat zabíjí zločince, kteří unikají spravedlnosti. Za těch pět let jich má na kontě hodně přes stovku a brzy přibudou další. Jedním z těch, kdo tuší pravou totožnost tajemného mstitele je bývalý Castlův parťák Jake Berkowitz. Do tuhého jde v okamžiku, kdy se do města vrátí Franco, aby znovu doplnil prořídlé řady zločinu, zdecimované nelítostným Punisherem. Chce spojit všechny mafiánské rodiny pustit se s nimi do boje proti japonské Yakuze, vedené nelítostnou kráskou Lady Tanakou, která se chce zmocnit nadvlády nad městem. Její tah je krutý a postaví Punishera do nečekané situace. Tanaka totiž unese mafiánům jejich děti, včetně Francova syna Tommyho. A protože Punisher netrestá nevinné, pronikne do sídla Yakuzy a zachrání je. Jediný, kdo shodou okolností zůstane v zajetí japonské mafie je právě Tommy. Punisher se pro něj vrátí, ale je přitom dopaden. Zoufalý ze ztráty svého syna, pomůže Franco Punisherovi uniknout z vězení a přesvědčí ho, aby se společně s ním vydal zachránit jeho syna. Společně pobijí poskoky Lady Tanaky a nakonec i ji samotnou. Zachrání Tommyho, ale nakonec stanou proti sobě. Dva nesmiřitelní rivalové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

genetique 

všechny recenze uživatele

Pri mojom sledovaní sa žiadna nostalgia nedostavila, no aj tak musím podotknúť, že som sa pomerne slušne nenudil. Jednoducho som si stanovil, že pri pohľade na príbeh, režiséra, Lundgrena a plagát :) nemôžem viac očakávať. Dolph premelie len pár slov a na kvalite dialógov je to cítiť. Preto sa mi akcia pozdávala, nelogických scén je tu síce rovnako ako počet mŕtvych, ale no, dajme tomu. 60%. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Opät jeden z dalsich filmov, ktory by som si pred 18-timi rokmi vychutnaval na VHS-kach a pozeral asi 10 x za sebou, avsak dnes je to skor usmevne becko plne akcii, len pocas prvych siedmich minutach vybuchne do luftu cely dom a neskor i auto. Dej je svizny, zabijanie brutalne, hudba na syntakoch mi uz v tychto filmoch trosku lezie na nervy, proste dnes mi to staci na jedno pozretie avsak osobne sa mi omnoho viac pacila novsia verzia s Thomasom Janeom a s J. Travoltom KAT z roku 2004... 12.12.2009 ______ Dolph Lundgren - (Frank Castle) +++ Louis Gossett Jr. - (Jake Berkowitz) +++ Jeroen Krabbé - (Gianni Franco) +++ Kim Miyori - (Lady Tanaka) +++ Bryan Marshall - (Dino Moretti) +++ Nancy Everhard - (Sam Leary) +++ Barry Otto - (Shake) +++ Brian Rooney - (Tommy Franco) +++ Hudba: Dennis Dreith +++ ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Verte alebo nie, že z toho jedného, alebo dvoch výrazov, ktoré dokáže/dokázal Dolph vykúzliť na svojej tvári, som mu uveril, že je fakt nasratý a má sakra motiváciu robiť to, čo robí. A uveril som, že dokáže vystrielať 125 nepriateľov bez jediného škrabanca. Rieši sa tu, či takáto masívna pomsta nie je už trochu cez čiaru, to taký Arnold nikdy neriešil. Páčilo sa mi spojenie v zmysle nepriateľ môjho nepriateľa môže byť na chvíľu môj priateľ, ale ten náhly záverečný návrat k pôvodnému stavu bol skôr iba dôvodom pre ďalšiu akciu face to face. Punishera som nikdy nevidel, čo sa čudujem a pozerať kultové béčko v takomto časovom sklze má svoje guilty pleasure čaro. Opäť platí, že ak sú dobrí záporáci, sú základom kvality akčného filmu a ženská hlava Jakuzy a samozrejme spoľahlivý Jeroen nemali chybu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ak Punisher neexistuje, kto potom posledných päť rokov zabíja vašich ľudí?“ – „Stres.“ POMSTITEĽ je druhý režijný počin (po hororovej komédii s Treatom Williamsom DEAD HEAT z roku 1988) jedného z najslávnejších hollywoodskych strihačov, Marka Goldblatta (PIRAŇA, KVÍLENIE VLKOLAKOV, HALLOWEEN II, TERMINÁTOR 1 - 2, KOMANDO). Celé je to krvavé (prerezané hrdlá, katany v srdciach, odseknuté končatiny, rozmliaždené hlavy) a príjemne jednoduché (čosi ako zápletka začne existovať až po hodine). Ale vďaka dobre zvládnutej akcii a výprave (atmosférická kanalizačná sieť, wow) sa na to nielenže dá pozerať (a zamračený Dolph Lundgren s miernym strniskom vôbec nie je zlý, nevraviac o Louisovi Gossettovi Jr. a Jeroenovi Krabbém), ale dá sa na to pozerať dokonca veľmi dobre. Bavilo ma to o čosi viac, ako neskorší Punisher s Thomasom Janeom, ale stokrát menej, ako seriálové spracovanie tejto drsnej marveláckej postavy v druhej sérii netflixáckeho Daredevila. ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Další - tedy první Punisher. NO - z těch tří má něco nejlepšího a naopka něco nejhoršího. Klasický klaďák s velkým arsenálem v každém provedení provede něco, co ho do nejsvětlejšího světla zrovna nestaví. Buď pije, sejme agenta a Bůj ví, co ještě... Tenhle mi příjde poměrně zamotaný - přítomnost japonských přátel je jenom dobrá a už to není o chlapovi, co chodí do velkých sídel a likviduje mafiány, občas chybuje, ale naskakuje zde motiv jakéhosi rozhodování. Ovšem to Punishera 1989 nezachrání... je to blbina jak řemen... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (15)

  • Punisher nikdy nepoužil rovnakú zbraň dvakrát. (m.a.t.o.)
  • Všetky bojové scény boli improvizáciou samotných hercov, a to kvôli tomu, aby vyzerali čo najreálnejšie. (m.a.t.o.)
  • V záverečnej pasáži v sídle lady Tanaky Frank Castle (Dolph Lundgren) bojuje s jej adoptívnou dcérou a dusí ju. Ona si strhne náušnice a poreže ho a Frank je nútený ju pustiť. Avšak na chvíľku sa znovu objaví scéna, kde ju stále škrtí a ona má náušnice na sebe. (johnsnow)

Reklama

Reklama