Reklama

Reklama

Zachraňte Willyho!

  • USA Free Willy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dvanáctiletý Jesse dostává poslední šanci od sociálního pracovníka Mercera. Musí konečně začít spořádaně žít u nových pěstounů Glena a Annie Greenwoodových. Pokud ne, čeká ho za jeho kousky tvrdý postih. Jesse musí také vyčistit chodby v delfináriu, které se svým kamarádem posprejoval při útěku před policií. Tam se seznamuje s údržbářem Randolphem, cvičitelkou Rae a kosatkou jménem Willy. Jesse si všimne, že kosatka reaguje na foukací harmoniku. V noci se tedy tajně vrátí do delfinária, aby si tuto teorii potvrdil. Stane se mu ale nehoda a Willy Jesse zachrání před utonutím. Protože se chlapci v delfináriu líbilo a jeho práce končí, zařídí Randolph, aby tu mohl dál pomáhat. Chlapec se s kosatkou sbližuje a vzniká mezi nimi zvláštní pouto. Majitel delfinária se chce Willyho zbavit, protože nevydělává žádné peníze. To se ale Jessovi nelíbí a rozhodne se kosatku zachránit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

panvasik 

všechny recenze uživatele

Tento film mám rád. Vím, že jsem ho jako malý sledoval,.když hrál v televizi,.ale postupem času, jsem zapomněl na to, že film existuje a nedávno jsem se rozhodl, že je načase dát si maraton všech filmů, protože jedničku jsem si pamatoval matně a ostatní díly, byly pro mě velkou neznámou. Tentokrát jsem se neohlížel na hodnocení a jel jak zaběhnuté hodinky.  A musím říct, že jednička ve mě teď zpětně zanechala lepší pocit z toho filmu, než před těmi 10-ti lety a já si to fakt užil. Někdy je potřeba, aby si člověk od těch akčních a zběsilých blockbusteru dal pohov a zkoukl i něco klidnějšího. 75% ()

Joe16210 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh o problematických dospívajících, pěstounské péči a také o lásce ke zvířatům a poutu, které lze mezi člověkem a zvířetem navázat. Obsazení vévodí tehdejší vycházející hvězda Jason James Richter. Vždy se rád z nostalgie na tenhle film podívám, protože jsem v 90. letech vyrůstal a už tehdy jsem ho viděl několikrát. Vše podporuje také dobrá hudba. Rozhodně můžu doporučit. ()

Reklama

Aurus 

všechny recenze uživatele

Jediný důvod proč jsem se kouknul na tenhle extra nudný film je to protože zde hraje moje oblíbená herečka Danielle Haris. Ale když je ve filmu tak na 5 minut a potom je začnou honit Poldové tak se Danielle Haris vypaří eště z dalšíma 2 kluky. A už je dokonce filmu nevidíme. No co bych tomu mohl ještě říct.... PŘÍBĚH 30% HUDBA 5% HLAVNÍ POSTAVA 2% OSTATNÍ POSTAVY 10% Tento film je tak nudný až jsem u toho málem usnul. Film už nepotřebuji vidět nikdy z nova 2/10 ()

Elin 

všechny recenze uživatele

Filmy se zvířaty o zvířatech můžu, ale bez patosu. Tady je ho tolik, že se z toho jednomu udělá špatně. V průběhu filmu jsem znechuceně obrátil oči v sloup asi tak dvěstěšedesátdevětkrát. Dal bych jednu hvězdičku, ale bez tohoto filmu by nevznikla jedna z mých oblíbených scén v Simpsonových o tom, jak to Willy nedokázal. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Willy, skoč! No, tak skoč. Já vím, že to dokážeš!“ křičel na přístavním molu zoufalý Jesse a diváci seděli se zaťatými pěstmi. Obrovský černobílý krasavec si v prvním díle dokonale získal publikum. Ideální rodinný film, střižený na nedělní odpoledne, ideální porce klišé, ideální happy-end. A navrch suverénní Basil Poledouris a Michael Jackson.. mít děti, určitě bych je vzal na podobně laděnou naivní pohádku, než je vychovávat na dnešní nabídce - to by mi z nich vyrostly pěkní hajzlíci :-) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • Po scéně, kdy Jesse (Jason James Richter) večeří s Greenwoodovími, následuje scéna zobrazující mrak, který vypadá jako kosatka s ploutvemi. Šlo o náhodu při natáčení, nejedná se o tvůrci upravenou scénu. (freelex)
  • Na konci filmu poté, co Willy přeskočil zeď, Jesse (Jason James Richter) promluví nahlas a rozloučí se s Willym. Scéna velmi připomíná konec filmu Rošťáci (1985), kdy Mikey mluví k sobě a rozloučí se s pirátem Jednookým Willim. Oba dokonce znějí podobným tónem hlasu. Oba záběry se odehrávají severozápadním Pacifiku a oba byly natočeny v Astorii v Oregonu. (freelex)

Reklama

Reklama