Reklama

Reklama

Silvestr – pořád nás to baví

(pořad)

Obsahy(1)

Oslavte s námi poslední den v roce, který je současně už 70. rokem České televize. Ukážeme vám to nejlepšího ze zábavní tvorby uplynulých sedmi dekád. Těšit se můžete na legendární scénky, ale i zapomenuté poklady. Moderátoři Adéla Gondíková a Richard Genzer vás pozvou do obýváku, který se mění v čase tak, jak si to mnozí pamatujeme. “To jsme měli doma taky!” Bude jedna z nejčastějších hlášek českotelevizního Silvestru 2023, když se tedy zrovna nebudete smát! Na návštěvu přijdou známé osobnosti televizní zábavy. Přijměte tedy i Vy naše pozvání, bude to legendární. Protože nás to pořád baví! (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

otík 

všechny recenze uživatele

Pořad sám o sobě není tak strašný, jak by se podle recenzí mohlo zdát. Sestřih starých scének v jednotlivých dekádách je živý, scénky nejsou dlouhé, fičí to docela rychle. Ani druhá polovina není tak zlá, docela to má vtip. Průvodcovské duo Gondíková - Genzer slušné, návštěvy hostů také nejsou nijak zlé. Je to docela milý pořad k 70tým narozeninám České televize. BOHUŽEL jako hlavní silvestrovský pořad v hlavním vysílacím čase mezi 22 - 24 hodinou je to fakt slabota. Neříkám, že novodobé show za poslední roky byly kdoví jaké, ale přeci jen Silvestr si nějakou tu show plnou písniček, povídání a vtipů zaslouží. Tohle se opravdu dramaturgii nepovedlo. Ale jak jsem řekl, pořad sám o sobě jako připomínka toho, co za 70 let vzniklo, není špatný. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Bohužel se tento Silvestr totálně nevyvedl a jednalo se o opravdový úlet, který místy postrádal hlavu a patu. Už volba rádoby moderátorů Adély Gondíkové a Richarda Genzera byla šlápnutím vedle. Oba je mám jako komiky rád, ale jednak se k sobě nehodí a jednak s Čt vlastně nemají mnoho společného, takže volba měla být jiná a rozhodně dělaná jiným stylem než ne moc zábavnými scénkami z domácnosti různých období. Myslím, že kvalitních průvodců 70. lety by mezi zaměstnanci našli na státní televizi víc než dost. Podobně netuším, podle jakého klíče zvolili jako hosty zrovna tyto osobnosti, ale závěrečná scénka s manžely ze seriálu Osada a Michalem Isteníkem z Mostu byla trošku trapná. Ani průřez toho nejlepšího nebyl povedený. Kdo vybíral a jak by mě vskutku zajímalo. Místo, aby vybrali z daného období to tzv. nejlepší ze scének a písniček, vytvořili jakýsi zrychlený přehled všeho přehršel. Takže některé scénky měly jen pár minut, jindy recyklovali naopak ty notoricky známé z jiných podobných pořadů, které se reprízují pořád dokola. Možná by bylo lepší, kdyby z těch 70. let měli ti nejvýznamnější umělci každý pár minut k dispozici a kdyby připomněli ukázky nejpovedenějších pořadů. Objevilo se několik záznamů z Banánových rybiček, ale z Všechnopárty ani jeden. A takových příkladů slavných pořadů, o nichž nepadla ani jediná zmínka, by se dalo vystřihnout víc. Celou oslavu významného životního jubilea bych přirovnal k babičce, k níž jdete na oslavu a ona vypráví notoricky známé a mnohokrát vyprávěné historky z mládí, které už ale díky své postupující demenci plete a míchá je s historkami jinými a někdy i takovými, které sama vůbec neprožila, ale spíš její kamarádky v důchoďáku, jež jsou na tom stejně. ()

Reklama

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Je smutné a zarážející, co dokáže ČT na konci roku v době svého 70 letého výročí vyplodit. Očekávala jsem velkolepou oslavnou show za přítomnosti velkých hvězd české/slovenské populární scény, dostala jsem pouze vybrakované scény z archivu, které ani nebyly celé a byly občas useknuté bez pointy (např. scénka Uhlíř Šíp skládající novou verzi staré písničky, legendární pěvecké číslo Gott Matuška...). Žádná z účinkujících "hvězd" (pardon pane Dvořáku a Zedníčku) mě nenadchla, Genzera s Gondíkovou nemusím poslední dobou vůbec. Jediné pozitivum jsem viděla v tom, že pořad názorně ukázal radikální rozdíl mezi dřívějšími KVALITNÍMI silvestrovskými pořady s celou plejádou KVALITNÍCH a SKVĚLÝCH herců, zpěváků, bavičů a dnešními trapáckými pokusy o zábavu v podání dnešních TRAGICKÝCH herců, zpěváků a rádoby bavičů. Jednu jedinou maličkou hvězdičku dávám za připomenutí časů, kdy se člověk na zábavné pořady v poslední den v roce těšil. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Tak jestli tomuhle v ČT říkají silvestrovská oslava 70. narozenin, tak to tu svojí televizi mají rádi asi hodně málo. Víc zábavy je snad i v kostele. Bylo to něco hroznýho! Pustit archiv, který jsme už tisícekrát viděli a k tomu rádoby vtipný scénky o ničem... To se jedním slovem NEDALO! Je to definitivní - už prostě nikdo neumí nic vtipnýho na silvestra natočit, hlavním heslem dnešních oslav je nikoho nepobouřit, neurazit, nezesměšnit a asi i nepobavit. VLÁDNE NUDA milí přátelé (nejen) z ČT. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Jestli tohle měla být silvestrovská celebrace k 70letům České televize, tak to byla oslava nejenom se smutným koncem, ale i začátkem a hlavně průběhem. Po stopadesátéšesté se podíváme na  Ladislavu Kozderkovou a její Techtle mechtle, Dejdarova Mrazíka nebo Jiřího Wimmra učícího Karla Černocha na housle……a jelikož jste to už stejnak všichni Xkrát viděli, tak už se ani nebudeme obtěžovat s celými scénkami a budeme ledabyle házet jeden útržek přes druhý. Proložíme to až žalostně nevtipnými průvodci a jejich stejně zbytečnými hosty. A jelikož se zábavné pořady typu Možná přijde i kouzelník nebo Televarieté dlouhá léta nenatáčí, poslední dekády na veřejnoprávní televizi odprezentují ukázky z jejích seriálů. Divák, jenž bujaré oslavy konce roku vyměnil za klid před televizní obrazovkou, musí „radostí“ bouchat ohňostroje již před půlnocí a děkovat bohu, že jeho koncesionářské poplatky nebyly vyhozeny z okna. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama