Reklama

Reklama

Epizody(11)

Země je planetou extrémů od pólu k pólu. Tento seriál detailně zkoumá extrémní prostředí od věčné temnoty antarktické zimy po nejvyšší stromy a nejhlubší jeskyně na Zemi, jejichž obyvatelé nikdy neuvidí denní světlo. Tento program, který vznikal pět let a získal mnohá ocenění, je nejdražším přírodovědným dokumentárním seriálem, který kdy nechala natočit BBC. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (456)

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Planet Earth (Planeta Země) je dokumentární 11dílná série z produkce BBC, která ukazuje jedinečné záběry z nejexotičtějších míst naší planety, záběry které mnohdy nebyly dosud ještě zveřejněny (např. lov slona smečkou lvů). Mezi sériemi "Living Planet", Trials of Life, "Life in the Freezer", "Life of Birds", "The Private Life of Plants", "Blue Planet", "Life of Mammals", "Life in the Undergrowth" a "Life in Cold Blood" představuje Planeta Země asbsolutní špičku mezi přírodopisnými dokumenty, které lze v dnešní době shlédnout. Ani takové televizní kanály jako National Geographic, Discovery Channel, Animal Planet, Spektrum a další se v kvalitě produkovaných dokumentů nevyrovnají televizi BBC. Verdikt: 5* a 100 %. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Příroda jako filmové plátno. Velkolepě pojatá mozaika života na naší planetě, jejímž smyslem není ani tak v úplnosti poznávat, zkoumat a objevovat jako spíš obdivovat, žasnout a fascinovat. U mě to vyhrály Pouště, Jeskyně a sekvence parazitujících hub z Džunglí. Dokument, kterého je pro TV skoro škoda. ()

Reklama

Nethar 

všechny recenze uživatele

Jestli kvůli tomuhle seriálu nemá smysl HD televize, tak už fakt nevím. Není se čemu divit, že Planet Earth je v hodnocení nejlepší seriál na ČSFD. I pro mě je to doposud naprostá špička. Shlédnul jsem na blu-rayi všech jedenáct epizod a té koupě ani trochu nelituji, naopak už se těším na podobné série, momentálně nejvíc na Afriku. Sice mě ještě čekají asi dvě bonusové epizody z extended edition, ale hlavní už mám za sebou a musím říct, že mi to bylo hodně líto, protože už u té úvodní melodie jsem byl vždy vpodvečer natěšený. Jak jsem říkal, HD verze je úžasná, člověk má pocit, že může na ty jednotlivé lístečky a zvířata přímo sáhnout, ale kvalitní obraz není to, co dělá tenhle seriál dokonalým. Je to hlavně poutavé vyprávění o neobyčejných přírodních tajích naší planety podané stylem, který jsem u podobných dokumentů ještě neviděl. Vždy to bylo něco zvláštního, jedinečného, vždy jsem se dozvěděl něco navíc, než jenom "mládě tygra si chce hrát, ale musí se nejdříve nakrmit...". Protože jsem se díval tak nějak střídavě v kombinaci se sérií Putování s..., hodně v podstatě samozřejmých věcí o naší planetě a její historii jsem si přitom urovnal v hlavě a začaly dávat mnohem větší smysl. Nelze než doporučit a před tvůrci a jejich veledílem smeknout, protože tyhle záběry se musely lovit proklatě těžce! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Tržby za predaj DVD v USA $187,498,126 //počet predaných kusov 3,481,741║ __▐ Od pólu k pólu /100%/ __▐ Hory /100%/ __▐ Sladkovodný svet /95%/ __▐ Jaskyne /90%/ __▐ Púšť /90%/ __▐ Kráľovstvo ľadu /90%/ __▐ Travnaté pláne /85%/ __▐ Džungľa /%/ __▐ Plytké more /%/ __▐ Lesy mierneho pásma /%/ __▐ Hlboký oceán /%/ "Dokument čo vyrazí svojou nádherou dych!" ()

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celou dobu nejlépe hodnocený seriál na csfd přehlížím, až teď jsem se odhodlal a musím říct, že zbytečně pozdě. Největší smůlu mám hlavně proto, že se dívám na 11 starý seriál. Veškeré technologie, neskutečně kalibrováné zoomy a záběry, které zabírají krásy přírody jsou na rok 2017 už zastaralé a spoustu jiných dokumentů nabídne stejný nebo i vyšší zážitek. Dokument hodnotím k roku 2017, věřím, že v roce 2006 by mi z tohoto spadla čelist. O to lepší důvod shlédnout čerstvou druhou sérii hned a neodkládat opět 10 let. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (10)

  • Každá epizoda má stopáž přibližně 58 minut, z čehož cca 10 minut připadá na informace o obtížích a zajímavostech při natáčení nejzajímavějších momentů daného dílu. U nás je však vysílána pouze první část bez přídavků. (DaViD´82)
  • Práva na vysílání zakoupily televizní stanice z více než 130 zemí (údaje ke konci roku 2007). (DaViD´82)

Související novinky

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

18.03.2018

Po senzačním úspěchu programu Zázračná planeta - Live in Concert se na jaře 2018 představí pokračování koncertního provedení dokumentárních přírodopisných filmů BBC - Zázračná planeta II. Na programu… (více)

Reklama

Reklama