Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mistr bojových umění, bývalý příslušník speciálních jednotek a skvělý kuchař Casey Ryback se na nádraží setká se svou neteří Sarah a společně nastoupí do luxusního vlaku Grand Continental. Ten krátce po odjezdu přepadne komando zabijáků, vedených geniálním vynálezcem Travisem. Zavraždí strojvůdce i další personál, cestující vezmou jako rukojmí a zřídí ve vlaku řídicí centrum, s jehož pomocí se zmocní smrtonosné satelitní zbraně, kterou kdysi Travis vymyslel. Hrozí, že srovná Washington se zemí, pokud mu vláda nevyplatí miliardu dolarů. Protože se vlak pohybuje, nedokáže armáda únosce zaměřit, a tak je opět jedinou šancí pro miliony lidí kuchař, kterému se podařilo uniknout ze spárů teroristů. Když Ryback zjistí, co je ve hře, pustí se s pomocí černého kuchaře Bobbyho neohroženě do boje. Jenže pak se štěstí začne obracet. Odpočítávání začalo a Ryback má poslední šanci, jak zabránit krveprolití. (TV Nova)

(více)

Recenze (294)

claudel 

všechny recenze uživatele

S odstupem času bych řekl, že tohle byl skutečně asi nejlepší Seagalův film, který za něco stál. Jako dvanáctiletému se mi dvojka líbila mnohem víc než jednička a byl jsem nadšený z výkonu Everetta McGilla. O to víc jsem byl překvapen jeho diametrálně odlišnou postavou v seriálu Městečko Twin Peaks. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"V kuchyni mě nikdo neporazí." Nejen v kuchyni, ale ani na lodi, na ulici, v lanovce, v jezeru, na Machu Picchu a v koupelně není bojovnějšího kuchaře. V ložnici jsem trošku lepší já, ale to tady nebudeme rozmazávat. Šéfkuchař Ryback se zkrátka vrátil tam, kde může radostně likvidovat teroristy a evidentně si to užil. A já s ním, i když na lodi jsem byl určitě spokojenější než ve vlaku. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Filmů s podobným začátkem jsem viděl už dost.Stísněnej prostor,teroristi a osamělej hrdina bojující proti přesile.V tomhle případě je ten film udělanej celkem v pohodě.Jedna věc tam ovšem bije do očí.A to postava E.Bogosiana.Ten vypadá v tý kožený bundě jak přestárlej gay z klubu.A závěrečnou bitku bych snad důstojnějc zvládnul i já.Jinak ale film ve filmografii S.S.znamená lepší průměr.80%. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Můj druhej nejmilejší film se Stevenem,podle mě ještě lepší než jednička,záporák skvěle přehrává a Seagalovo putování po vlaku,kdy upaluje,rozsekává a vyhazuje z vlaku všechny sráče,jenž mu zkříží cestu,patřilo a patří k mým mým špatným dnům,kdy se zavrtám do pelechu a vzpomínám na doby,kdy bylo vše,tak jak mělo být... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Umíte si po skončení tohoto filmu představit cestu vlakem bez Seagala ? Já ani omylem ! Strachy z teroristů bych nedojel ani do Berouna. Vynikající, dynamický akční snímek se skvělým Seagalem dává cestování vlakem nový rozměr a spousty nápadů jak si krátit čas v pendolínu na cestě do Ostravy. Blbnutí na střeše, přebíhání z vagonů do vagonů venkem, skákaní do podvozku vlaku, vystoupení z vlaku zkombinované navíc pádem ze skály a následný návrat do kupé pro nekuřáky skokem ze skály. Samozřejmostí je řízení lokotky, házení zápalných láhví do vagonů kde sedí lidi s jiným politickým názorem, střelba do kluků co jsou ve vagonu se svejma holkama a v neposlední řádě instalace satelitů do kupé pro sledování placených kanálů od UPC. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (15)

  • Pri skúškach spôsobili iskry z lokomotívy požiar pozdĺž železničnej trate. Pred natáčaním preto musela byť lokomotíva upravená. (m.a.t.o.)
  • Lokomotíva z filmu patrí spoločnosti Oregon Pacific Railroad. (m.a.t.o.)
  • Zvuk, ktorý vydáva počítač Travisa Danea (Eric Bogosian) pri odpočítavaní, je v skutočnosti pípanie pageru Motorola. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama