foto

Katherine Heigl

  • nar. 24.11.1978 (37 let)
    Washington, District of Columbia, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Katherine Marie Heigl vykoukla na svět 24. listopadu roku 1978. Se svými rodiči a sourozenci (John a Meg) se přestěhovala do Nové Kanady. Když byla malá, ze všeho na světě se nejvíc těšila na Vánoce. Se zápalem vyráběla pro celou rodinu dárky a užívala si vánoční pohodu. Ovšem v 8 letech ji potkala těžká osudová rána. Její patnáctiletý bratr měl autonehodu a zranění mozku nakonec podlehl.

Nebýt její tety, nevěděli bychom o Katherin ani fň. Když jí totiž bylo 9 let, poslala její teta fotografie (na imaginární šampón na vlasy) ve kterém kralovala se svými pózami malá Katherin. A pak už to jelo jak na běžícím pásu. Fotky pro časopis, reklama na cereálie Cheerios, atd. atd. Její první filmová role byla ve filmu THE NIGHT. To bylo v roce 93 a už v devadesátém čtvrtém zářila ve filmu Stevena Soderbergha KING OF THE HILL, ve kterém ztvárnila postavu Christiany Sebastianové. Gerard Depardie byl její otec ve snímku MŮJ TÁTA HRDINA (1994) a o rok později se blýskla ve filmu Under Siege 2: Dark Territory, kde hrál mimo jiné Steven Seagal.

Během několika let si zahrála v různých televizních show a vystrašila nás v hororu BIG BUSTER. Největší role na ni ovšem teprve čekala. V roce 1999 zamířil na televizní obrazovky seriál ROSWELL a Katherine se téměř přes noc stala mediální hvězdou. Nyní pracuje na seriálu CHIRURGOVÉ, kde hraje mladou stážistku „Izzie“ a taky se můžeme těšit na její další filmovou roli. Ve filmu ZBOUCHNUTÁ si zahraje (jak už název napovídá) těhotnou televizní zpravodajku.

Mahalik

Herecká filmografie

2017 Nut Job 2, The
2016 Unforgettable
2015 Doubt (TV film)
Jenny's Wedding
Všude dobře, doma peklo
2014 Jackie & Ryan
Velká oříšková loupež
Ve službách CIA (TV seriál)
2013 Velká svatba
2012 Slečna nebezpečná
2011 Šťastný Nový rok
2010 Pod jednou střechou
Vrahouni
2009 Chceš mě, chci tě
2008 27 šatů
2007 Come Rain or Come Shine: From Grey's Anatomy to Private Practice (TV film)
Grey's Anatomy: Every Moment Counts (TV film)
Zbouchnutá
2006 Caffeine
Zyzzyx Road
2005 Bláznivá olympiáda
Chirurgové (TV seriál)
Romy and Michele: In the Beginning (TV film)
Side Effects
2004 Slib věčné lásky (TV film)
2003 Critical Assembly (TV film)
Descendant
Láska přichází zvolna (TV film)
Nesmrtelné zlo (TV film)
Vegas Dick (TV film)
Vítr v srdci (TV film)
2002 Zóna soumraku (TV seriál)
2001 Valentine
2000 100 sladkých holek
1999 Roswell (TV seriál)
1998 Bouře (TV film)
Bug Buster
Chuckyho nevěsta
1997 Princ Valiant: Boj o Excalibur
Stand-ins
1996 Wish Upon a Star
1995 Přepadení 2: Temné území
1994 Můj táta hrdina
1993 King of the Hill
1992 Této noci
1990 Právo a pořádek (TV seriál)

Dokumentární

2007 Your Mommy Kills Animals
2004 Scream Queens: The E! True Hollywood Story (TV film)

TV pořady

2015 Zlatý Glóbus 2015 (TV pořad)
2014 WWE Tribute to the Troops (TV pořad)
66. Emmy Awards (TV pořad)
2012 AFI Life Achievement Award: A Tribute to Shirley MacLaine (TV pořad)
Gottschalk Live (TV pořad)
2009 35th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
2008 80. Annual Academy Awards (TV pořad)
2006 The 58th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2000 Teen Choice Awards 2000, The (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace