Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mistr bojových umění, bývalý příslušník speciálních jednotek a skvělý kuchař Casey Ryback se na nádraží setká se svou neteří Sarah a společně nastoupí do luxusního vlaku Grand Continental. Ten krátce po odjezdu přepadne komando zabijáků, vedených geniálním vynálezcem Travisem. Zavraždí strojvůdce i další personál, cestující vezmou jako rukojmí a zřídí ve vlaku řídicí centrum, s jehož pomocí se zmocní smrtonosné satelitní zbraně, kterou kdysi Travis vymyslel. Hrozí, že srovná Washington se zemí, pokud mu vláda nevyplatí miliardu dolarů. Protože se vlak pohybuje, nedokáže armáda únosce zaměřit, a tak je opět jedinou šancí pro miliony lidí kuchař, kterému se podařilo uniknout ze spárů teroristů. Když Ryback zjistí, co je ve hře, pustí se s pomocí černého kuchaře Bobbyho neohroženě do boje. Jenže pak se štěstí začne obracet. Odpočítávání začalo a Ryback má poslední šanci, jak zabránit krveprolití. (TV Nova)

(více)

Recenze (294)

Terva 

všechny recenze uživatele

..........ŠTĚSTÍ PŘEJE PŘIPRAVENÝM.......... Casey Ryback ( Steven Seagal ) opět v akci. Tentokráte na kolejích. Konkrétně ve vlaku. A opět se dostane do lednice, tentokrát dobrovolně. CITÁT - Tak, jsem zase v tom.......... Nebezpečná zbraň v rukách teroristů je tentokráte družice, která umí vyvolat umělé zemětřesení. Ale Casey Ryback začne zase škodit. Jeho cesta je dlouhá tak jako je dlouhý tento vlak. CITÁT - Kdo je, Casey, kurva Ryback !!!???........... Finální souboj je perfektní. Dopadl..... no jak asi. Je to kurva Ryback, nejlepší je v kuchyni. Hudbu k filmu tentokrát dělal Basil Poledouris a je prostě akční. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Precizní matroš s minimum chyb. Největším plusem je úplná uvolněnost, nic se nebere vážně, ačkoliv napětí divák nepostrádá. Seagal tasí smrtící techniky, trošku se zašpiní, opět schytá střelnou ránu a ani nezapomíná na repertoár sarkastických keců, v tomhle jsem se fakt vyžíval. Samá perla, úplně všechny postavy perfektní, záporáci jedny z nejlepších, které jsem viděl !!! Zkurveně zvrhlej vědec, boss žoldáků, neteř Seagala, bo ten nigga hero boy. Akce skvělá bez debat, ohledně soubojů, během likvidací nebyla úplná spokojenost, spoustu chvatů bych rád viděl, nějakou práci s dlaněma postrádám. Naštěstí aj likvidace, které zde jsou, působí stále dostatečně efektivně, Seagal žoldáky sejme na pár solidních chvatů, pak s nimi švihne o zeď, zem a využívá všecko kolem. A poslední souboj je lahůdka, část s nožema, část se sekáčkem (ta kadence a kombinace Escrimy/Aikida WTF!!!!!!!) nedal nikomu šanci a přesto já se o Caseyho obával. Přestřelky realistické, potěšila výborná spolupráce žoldáků, anebo situace kdy se Seagal kryje s otevíráním dveří zvenčí, průstřely úžasné, plno headshotů, krve je dost! A radost mi udělalo i několik suprových explozí. Pouze trošku urychlený konec a scény z velitelství (asi NASA) považuji za mínusy, jinak precizní po všech stránkách. Jedině Under Siege 3 by Seagala vrátilo do hry. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Návrat do doby, kdy Steven Seagal ještě nepřipomínal pacienta obezitologa a adepta na odtučňovací kůru. Akci se mu dá v téhle životní fázi ještě docela věřit, scénář je ale i v rámci toho, v čem se po celý život pohyboval a na co jsou diváci akčních filmů zvyklí, poněkud plochý a především extrémně nelogický. Pravda, inteligenci, originalitu a uvěřitelnost v akčních spektáklech fanoušci obvykle nehledají, ale i tak je to zřetelný podprůměr. Přepadení v Pacifiku nebyla oslnivá filmařina, ale přece jen se výrazných logických nedodělků a přemětů dokázala vyvarovat. Za mě 20 % celkového dojmu, příznivci akčních filmů si můžou přihodit hvězdičku a Seagalovi fanoušci ještě druhou. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tento film poznam takmer naspamat. Scenar opat ako u Under Siege 1 vykrada Willisovu seriu Die hard, ale ako som uz spominal, pacilo sa mi to vykradanie pred 16 - 17 rokmi a paci sa mi to stale. Nemyslim si totiz, ze to vykradanie je az taky problem. Tentokrat vsak Stevo Seagal nezachranuje lod, ale vlak. Film je natlakovany dostatocnym mnozstvom akcie, vybuchov a prestreliek, Seagal efektivne pouziva svoje aikido na uchu a oku lahodiacu likvidaciu protivnikov /teroristov v tomto pripade ..../. Jeden z najlepsich Seagalovych filmov. 90 % ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Jediným zásadním problémem tohohle vcelku solidního akčňáku je stejně jako v případě prvního dílu (a vlastně víceméně všech 'seagalovek') paradoxně jeho hlavní hrdina. Seagalův Casey "Kurva" Ryback je zkrátka natolik bezchybný a "pohodářský", až je to otravné, protože se kvůli tomu z filmu vytrácí skoro všechno napětí. Když je vám už od začátku jasné, že ani ústřední padoušský drsňák (Everett McGill) proti němu nemá šanci (což je také symptomatické pro Seagalovy filmy), je něco špatně. Je porušen jeden z klíčových bodů úspěchu série SMRTONOSNÝCH PASTÍ - tam je protagonistou řadový policajt, de facto obyčejný chlap (rozhodně žádný elitní voják nebo něco takového), který není přehnaně geniální, nepřemožitelný, zranění ho bolí a jsou na něm vidět (srovnejte takřka neustále poraněného a krvácejícího Willise se Seagalem, který kolikrát utrpí sotva jedno bezvýznamné říznutí), což má za následek to, že je divákovi bližší a zajímá ho, co se (s ním) stane. 60 % ()

Galerie (25)

Zajímavosti (15)

  • Aikido technika, která je ve filmu dvakrát (nejprve Sárou a na konci Bobbym) názorně předvedena, se nazývá Nikkyo. (Lateef)
  • Lokomotíva z filmu patrí spoločnosti Oregon Pacific Railroad. (m.a.t.o.)
  • Matt Reeves napsal scénář se svým kamarádem z vysoké. Chtěl tak financovat vlastní studentský film. (choze)

Reklama

Reklama