Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mistr bojových umění, bývalý příslušník speciálních jednotek a skvělý kuchař Casey Ryback se na nádraží setká se svou neteří Sarah a společně nastoupí do luxusního vlaku Grand Continental. Ten krátce po odjezdu přepadne komando zabijáků, vedených geniálním vynálezcem Travisem. Zavraždí strojvůdce i další personál, cestující vezmou jako rukojmí a zřídí ve vlaku řídicí centrum, s jehož pomocí se zmocní smrtonosné satelitní zbraně, kterou kdysi Travis vymyslel. Hrozí, že srovná Washington se zemí, pokud mu vláda nevyplatí miliardu dolarů. Protože se vlak pohybuje, nedokáže armáda únosce zaměřit, a tak je opět jedinou šancí pro miliony lidí kuchař, kterému se podařilo uniknout ze spárů teroristů. Když Ryback zjistí, co je ve hře, pustí se s pomocí černého kuchaře Bobbyho neohroženě do boje. Jenže pak se štěstí začne obracet. Odpočítávání začalo a Ryback má poslední šanci, jak zabránit krveprolití. (TV Nova)

(více)

Recenze (294)

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říci? No to je jednoduché -> „ Hodlám svět fascinovat rozházením hnoje. Ve skutečnosti je to továrna na chemické zbraně maskována jako továrna na hnojiva. My to víme, Číňan ví, že to víme, ale my předstíráme, že to nevíme. A Číňan předstírá že, věří že to nevíme. Ale ví že to víme. Všichni to ví.“ ... Opravdu perfektní film, který je opravdu někdy více komedie než akční :) Nedívejte se na logiku, nebo "kvalitní" Seagalův výkon, dívejte se na komedii > akčnost. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $50,024,083Tržby Celosvetovo $104,324,083║ Po nejakej dobe som to opäť pozrel a ono to nie je až tak špatné(vždy som pri tom vydržal tak 20-30minút), samozrejme na prvý film to nemá ale zas nejaká tak slušná akcia sa tu nájde a dokonca trikovo to je tiež dosť slušne zvládnuté, čomu odpovedá aj ten vysoký rozpočet. /60%/ ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Precizní matroš s minimum chyb. Největším plusem je úplná uvolněnost, nic se nebere vážně, ačkoliv napětí divák nepostrádá. Seagal tasí smrtící techniky, trošku se zašpiní, opět schytá střelnou ránu a ani nezapomíná na repertoár sarkastických keců, v tomhle jsem se fakt vyžíval. Samá perla, úplně všechny postavy perfektní, záporáci jedny z nejlepších, které jsem viděl !!! Zkurveně zvrhlej vědec, boss žoldáků, neteř Seagala, bo ten nigga hero boy. Akce skvělá bez debat, ohledně soubojů, během likvidací nebyla úplná spokojenost, spoustu chvatů bych rád viděl, nějakou práci s dlaněma postrádám. Naštěstí aj likvidace, které zde jsou, působí stále dostatečně efektivně, Seagal žoldáky sejme na pár solidních chvatů, pak s nimi švihne o zeď, zem a využívá všecko kolem. A poslední souboj je lahůdka, část s nožema, část se sekáčkem (ta kadence a kombinace Escrimy/Aikida WTF!!!!!!!) nedal nikomu šanci a přesto já se o Caseyho obával. Přestřelky realistické, potěšila výborná spolupráce žoldáků, anebo situace kdy se Seagal kryje s otevíráním dveří zvenčí, průstřely úžasné, plno headshotů, krve je dost! A radost mi udělalo i několik suprových explozí. Pouze trošku urychlený konec a scény z velitelství (asi NASA) považuji za mínusy, jinak precizní po všech stránkách. Jedině Under Siege 3 by Seagala vrátilo do hry. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Under Siege je samozřejmě o stupínek výš, ale zase ne o tolik. Ve stejném tempu, jako se v tomto filmu řítí nezastavitelný vlak, se na diváka valí jedna akční scéna za druhou a ten si prakticky nemá šanci vydechnout. Kromě hlavní hvězdy, která všechny nakonec úspěšně nakope a zlikviduje, je tady i několik velmi zajímavých a známých herců ve vedlejších rolích (např. Eric Bogosian, Everett McGill, Peter Greene či Kurtwood Smith). Velice slušný akční film na vícero použití. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Filmů s podobným začátkem jsem viděl už dost.Stísněnej prostor,teroristi a osamělej hrdina bojující proti přesile.V tomhle případě je ten film udělanej celkem v pohodě.Jedna věc tam ovšem bije do očí.A to postava E.Bogosiana.Ten vypadá v tý kožený bundě jak přestárlej gay z klubu.A závěrečnou bitku bych snad důstojnějc zvládnul i já.Jinak ale film ve filmografii S.S.znamená lepší průměr.80%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (15)

  • Aikido technika, která je ve filmu dvakrát (nejprve Sárou a na konci Bobbym) názorně předvedena, se nazývá Nikkyo. (Lateef)
  • Matt Reeves napsal scénář se svým kamarádem z vysoké. Chtěl tak financovat vlastní studentský film. (choze)
  • Lokomotíva z filmu patrí spoločnosti Oregon Pacific Railroad. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama