Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pod zdánlivě klidnou hladinou každodenního soužití probíhá v rodině se dvěma dospívajícím dětmi dlouhodobý proces citového strádání. Matka Helena cítí, že rodině ve všem slouží a manžel i děti vyžadují její služby s naprostou samozřejmostí. Narůstá v ní zklamání a jednoho dne konečně promění větu "Jestli jednou odejdu" v čin... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (52)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Vzpoura na Bounty. Vzpoura proti stereotypu, pohodlnosti a lhostejnosti. Vzpoura proti tradičnímu údělu žen ve společnosti. Jenže, jak známo, vzpoury mívají hořké konce... Bohumila Zelenková psávala svého času výborné a lehce provokativní televizní hry, ale to není případ této úsměvné morality, která je nota bene vybavena přemírou žánrových klišé s očekávatelnými zvraty a čitelnými postavami. Buď jak buď, scénář poskytl vhodnou příležitost plejádě zavedených hereckých osobností osmdesátých let a díky tomu je pořád na co se dívat. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Brabec: "Jo, Zuzanko, maminka, než odjela, tak nám v tom dopise napsala, že to maso v lednici máme obracet. Už jsi ho obrátila?" Bydžovská: "No, to já můžu udělat, kolikrát chceš to můžu otočit. I když teda nevim, k čemu je to dobrý?" Tak tuhle scénu s obracením svíčkové si pamatuju 30 let a znovu mě rozesmála. A za skvělé obsazení, dialogy a proto, že si taky občas přijdu nedoceněná, akorát neodcházím, protože by mě nikdo nehledal, tak za 4* :-)))) ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Hele, jakože spíš ne. Taková hříčka o tom, jak utahaná socialistická čtyřicítka odejde od rodiny a rázem zjistí, že je atraktivní pro prakticky jakéhokoli chlapa, na jakého narazí (Císler, Zedníček, Brzobohatý, Kodet). Asi by to fungovalo v nějako zhuštěnější formě, třeba jako dvacetiminutový díl bakalářů. Ale jako film na 93 minut to fakt nefunguje. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Strasti i radosti socialistické, rodinné idylky, je potřeba někdy oprášit, člověk může nakonec zjistit, že svět bez stereotypních návyků, může být mnohem horší, než onen každodenní kolovrátek. Velmi neobvyklá skvadra herců, je základem kvality. Jinak si myslím, že na inscenaci je to až příliš dlouhé, což je na tempu snímku docela znát. Nesmí chybět zamotaný scénář, dobové domácí spotřebiče, které si někteří z nás velmi dobře pamatují, ač v oné době žili jen velmi krátce a samozřejmě konečné, idylické prozření. V rámci svého žánru nadprůměr. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Příjemný televizní film mezi tou velkou záplavou amerických trháků na jedno brdo. Stará dobrá Janžurová, Brzobohatý, Zedníček...je to vtipné, kouká se na to se zájmem i sentimentem (a samo - při těch soudružkách a líčení idylky za totáče, nikdo nepracuje a všichni se náramně baví a mají se rádi - taky trochu s husí kůží). A navíc, je to ze života! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Trio hereček Zázvorková, Janžurová a Bydžovská si záhrála ve stejných rolí babičky, matky a dcery i ve filmu Ten svetr si nesvlíkej (1980). (M.B)
  • V závěrečných titulcích je postava, kterou hraje Vladimír Brabec chybně označena jako Marek a ne Milan. (JohnnyV)

Reklama

Reklama