Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Světoznámé hvězdy filmového nebe Michael Caine (Hana a její sestry), Brenda Blethyn (Tajnosti a lži) a Ewan McGregor (Trainspotting, Star Wars: Epizoda I) vás budou bavit ve veselém příběhu o mladé stydlivé dívce, jejíž život výrazně ovlivní geniální hudební talent. Dívka přezdívaná svou matkou L.V. - Little Voice (Jane Horrocks) je introvert a dokáže se vyjádřit pouze pomocí zpěvu Marylin Monroeové, Judy Garlandové a dalších. Aniž si to uvědomuje, umí tento zpěv dokonale napodobit. Toho hodlá využít matčin nový přítel - lovec talentů Ray (Michael Caine). Rozhodne se vtáhnout ji do světel show-byznysu a udělat z ní hvězdu. Film Tichý hlas je chválen a vyzdvihován kritiky po celém světě - nenechte si ujít šanci bavit se při sledování tohoto výjimečného filmu! (Sunfilm)

(více)

Recenze (55)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale velkou část tohoto snímku "dělá" (při vší úctě k výkonům ostatních) Brenda Blethyn. Ta ženská je asi nejlepší herečkou starého kontinentu a skoro každý film, v němž vystupuje, se automaticky řadí mezi kvalitní snímky. Tichý hlas sice neohromí běžného komerčního diváka, ale zbývající publikum si tento film oblíbí, byť možná z jiných příčin, než já. Kromě Brendy Belthyn jsou zde k vidění totiž i další velmi dobré herecké (a pěvecké) výkony a tudíž film doporučím každému, kdo má rád inteligentní psychologicky laděné příběhy s trochou romantiky, ale i s humornými prvky. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Plachá dívka zvaná LV (Jane Horrocks) sedí celé dny zavřená ve svém pokoji, poslouchá staré desky po otci a mlčením udržuje svět v rovnováze. Protože soužití s tak uřvaným a vulgárním stvořením, jakým je její matka Brenda Blethyn, by udělalo hluchoněmého autistu i z největšího extroverta. LV ale není hluchá a jak se ukáže, ani němá. Matčin milenec, upocený agent barových takyumělců Michael Caine náhodou objeví, že LV má schopnost všechny své důkladně naposlouchané zpěvačky skvěle imitovat a rozhodne se toho obchodně využít... Kdybych si o tom nepřečetl, nenapadlo by mě, že film byl natočen podle divadelní hry, ušité na míru skutečným imitátorským schopnostem Horrocksové. Zaprvé ta subtilní osůbka budí dojem trefně obsazené neherečky, zadruhé jsou její imitace maximálně přesvědčivé. Naživo v divadle musely scény se zpěvem působit až magicky. Ve filmu člověk automaticky mylně předpokládá, že jde o playback nahrávek Shirley Bassey, Marilyn Monroe, Judy Garland a dalších a to možná ubírá jeho protagonistce podíl ze zasloužených ovací. Navenek Tichému hlasu dominuje dryáčnická Brenda Blethyn, ale je to hlavně tím, že její postava je silně extrovertní přestárlý diblík. Nepřehlédnete ji a hlavně nepřeslechnete. Horrocksová je stejně skvělá, jen méně viditelným způsobem. Ewan McGregor jako její spřízněná duše, plachý milovník poštovních holubů Billy, je podobný případ. Blethynová, Michael Caine a také Jim Broadbent jako pupkatý provinční kabaretiér mluví šťavnatým a pro mě libozvučným cockney přízvukem, film je napěchovaný hity z mé oblíbené éry bigbandů, plný neokázalého britského humoru a přestože je svým způsobem dojemný, neobsahuje ani stopové prvky citového vydírání. Takže přesně můj šálek čaje. Nenápadný malý skvost. 100% ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

jaxi sa neviem naladit na vlnu, ktora tu vladne - evidentne podla 4 a 5 hviezdicakarov ide o pomaly genialnu komediu. Mozno je to aj preto, ze som sa nedokazal naladit na danu vlnu. Ta holka bola az moc uzavreta, z domu ani nevychadzala, kamaratske a socialne kontaky nemala, coz je obrovsky problem pre mna - proste ostanem u priemerneho hodnotenia . 50 % ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná emocionální záležitost. Malá L.V. je náhle středem všeho. Matka si přes ni chce pomoct k pohodlí a Rayovi, Ray chce nakopnout kariéru a zbavit se dluhů a Billy, ten by byl rád, kdyby se L.V. přišla podívat na jeho holuby. Střet malé osůbky s velkým nadáním a světa, ve kterém se musí zpeněžit všechno, co jde. Jenže lásku k otci zpeněžit nejde. Krásný kousek s vynikající hudbou a úžasnou Jane Horrocks. Fíha... (P.S. Jen bych narozdíl od Oskara řekla, že zúčastnění mluví skotským dialektem, přeci jen Cockney už nepatří do současné angličtiny.) ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Hlavně se nelekejte toho slova "hudební". Je to opravdu výbornej film s Brendou Blethyn, kterou znám už z filmu Tajnosti a lži a tady se opravdu až neskutečně přesvědčivě ztotožnila se svou rolí matky alkoholičky. Tím ale rozhodně nechci upřít velmi kvalitní výkon pro mě zatím neznámé Jane Horrocks, která navíc ty pěvecké party sama nazpívala. Film, který vás v jednu chvíli pohladí, aby vás vzápětí totálně rozhodil, zkrátka plný emocí a já vám ho mohu jen doporučit. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Představitelka hlavní role Jane Horrocks sama nazpívala všechny své pěvecké party. (skudiblik)
  • Mark Herman po obsazení režisérského křesla přepsal scénář, čímž výrazně rozšířil roli Michaela Cainea. (ČSFD)
  • Predloha Jima Cartwrighta The Rise and fall of Little Voice bola niekoľkokrát uvedená i na divadelných doskách - v Čechách Studiem DVA so Zuzanou Bydžovskou v postave matky. Hre paradoxne nepomohlo paralelné uvedenie monodrámy Ľudský hlas od Jeana Cocteaua v pražskej Černé Labuti, opäť so Zuzanou Bydžovskou. Diváci (vrátane mňa) si obe hry zamieňali, i z tohto dovodu Tichý hlas už naďalej nie je v programe Studia DVA. (jhrasko)

Reklama

Reklama