Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Kypru zatkne zvláštní jednotka vůdce arabské teroristické organizace Jaffu. Z Atén startuje americký Boeing 747, na jehož palubě je mezi čtyřmi stovkami cestujících Jaffův zástupce Nagi Hassan s osmičlenným komandem, které letadlo krátce po startu obsadí. Únosci žádají Jaffovo propuštění. Analytik CIA David Grant však tvrdí, že je na palubě ukryt ztracený nervový plyn, který chce Hassan použít k útoku. Jeho množství by mohlo zničit celé východní pobřeží USA. Grant, Travis a šestičlenné komando s leteckým inženýrem Cahillem mají proniknout na palubu letícího stroje s pomocí speciálního letounu NASA. Dojde však k havárii, kterou Travis zaplatí životem. Komando na palubě letadla tak zůstane bez velitele i bez spojení s krizovým štábem. Vojáci rozmístí sledovací zařízení, aby zjistili počet a polohu teroristů na palubě, a zatímco Cahill s pomocí raněného pyrotechnika Cappyho zneškodňuje nálož s nervovým plynem, Grant má najít jejího konstruktéra Jean-Paula Demoua, který dokáže bombu odpálit dálkovým ovládáním. Přestože se mu podaří získat na palubě spojence v odvážné letušce Jean, čas se nebezpečně krátí. Velení se totiž domnívá, že komando zahynulo, a přikáže letoun sestřelit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Seagalovský manévr se nakonec ukázal jako velké plus, neboť hrdinství v podání civilního Kurta Russela je o sto procent improvizovanější a tím pádem i zajímavější a napínavější. Seagal tu skutečně moc nenahraje a na staré dobré časy zavzpomínáme jen v úvodní sekvenci, kde stylově vyřídí tři borce nožem, počemž následuje domovní čistka. Akce je překvapivě velice realisticky nasnímaná (žádné dlouhé přestřelky, ale rychle stříhané sekvence) a děj je nabitý již od první minuty. Členové komanda jsou sympatičtí a děj se ubírá relativně logickou cestou. Žádné přehnané hrdinství či patos. David Suchet je fantastický záporák a Halle Berry sympatická palubní průvodčí. Zamrzí snad jen otravně vyšponovaný závěr s databankou. Příjemný přírůstek mezi akční thrillery. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tohle byl svého času pěkný „výmrd“ s nadrženými diváky. Pamatuju si, když to dávali poprvé v televizi a každý ze třídy se těšil na další pecku se Stevenem Seagalem. Jaké bylo pak zděšení, když během několika vteřin skončilo jeho účinkování „vycucnutím“ a bylo po prdeli. Tedy ne doslova. Protože se ukázalo, že i bez něj šlo o docela povedený film. Navíc Kurt Russell patří rovněž mezi moje celkem oblíbené herce a tady si vedl velmi dobře. Ani toho lamače kostí vedle sebe nepotřeboval. Zápletka byla dobrá, jen to občas trošku zavánělo nudou. ()

Reklama

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Boj protiteroristické jednotky uvnitř 747 za záchranu Washingtonu. Kurt Russell v jedné z mých oblíbených rolí a Steven Seagal, který si zde zahrál menší roli, aby nakonec skončil někde v oblacích. A to se jen tak nevidí, a možná proto se na tento snímek dívá uplně z jiného pohledu, než kdyby zase zachránil celou Ameriku sám Steven. A v tomto případě to funguje velmi dobře. Jinak velmi hektický závěr, kdy se Kurt snaží přistát s obřím Boeingem a kde mu všechno pípá, to je paráda. Potěší také Halle Berry. Takže dávám 75%. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Film, jenž mě nakonec vcelku potěšil. Sice opět o letadlech, (tohle téma už je vyčerpaný, pochopí to někdo) ale natočeno svižně, takže nenudí. Velmi lákavě působí na první pohled obsazení, ale třeba Seagal skončí...vy víte jak, to David Suchet je jiná káva - jako odporný vůdce teroristů se vážně překonává a ukazuje, že je víc, než jen Hercule Poirot. Od Russela jsem čekal krapet větší nasazení, ale on už asi na tyhle role není. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Po mnoha letech se mi tenhle film zase dostal do ruky a překvapivě se mi to tentokrát docela líbilo. Sice to člověk musí brát trochu s nadhledem, ale 2 hodinky uplynou jak voda. Na film podobnýho žánru je tu i celkem slušná herecká sestava s Kurtem Russellem a Herculem Poirotem v čele. Závěr je teda jak vystřiženej z nějakýho béčka z 80. let, ale ty 3 hvězdy dám. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (23)

  • Na obale filmu sa nikdy nemala tvár Stevena Seagala objaviť. Tvorcovia ju tam však dali, aby pritiahli čo najviac ľudí do kín. (Seag)
  • Scény z vily v Taliansku sa natáčali v Kalifornii v meste Sierra Madre, scény svadby a únosu v Portoriku a scény pristávania lietadla v mohavskej púšti. Natáčanie prebiehalo od 19.6.1995 do 17.10.1995. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama