Reklama

Reklama

Melinda a Melinda

  • USA Melinda and Melinda (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zápletka ve filmu MELINDA A MELINDA se objeví v úvodní filmové scéně, ve které si jednoho deštivého večera čtyři sofistikovaní Newyorčané dopřávají večeři v restauraci. Anekdota vyprovokuje diskusi mezi spisovateli Maxem (Larry Pine) a Sy (Wallace Shawn) o dvojí povaze lidského dramatu, symbolizovaného komedií/tragédií. Nakonec se rozvinou dva příběhy - komický a dramatický - oba soustředěné kolem trochu záhadné ženy jménem Melinda. Ve filmu defilují všechna obvyklá Allenova témata - křehkost lásky, manželská nevěra, sofistikovaná romance, neschopnost komunikace. Jak ve filmu říká jedna z postav: "Je malomyslný, zoufalý, má sebevražedné sklony. Všechny komické prvky jsou přítomny."

"Je to něco, co se mi v mých filmech stává často. Často mohou být vyprávěny komicky nebo dramaticky, a já se většinou přikloním ke komickému pojetí," říká Woody Allen. "Ale někdy můžete příběh vyprávět a přitom ho pojmout oběma způsoby."

Podle vlastních slov má scénárista/režisér Woody Allen mnohem víc filmových nápadů než může vůbec natočit. Koncept na MELINDU A MELINDU byl jen jedním z mnoha, o kterých v posledních letech průběžně přemýšlel, ale byl jeden z nejzajímavějších. V tomto filmu jeden z nejslavnějších režisérů posledních třiceti let zkoumá svůj nejoblíbenější terén - osobní boje s morálkou, identitou, intimitou, žárlivostí a rozmary romantické lásky. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

xhc

vzhľadom na tvoje obľúbené filmy, vyznieva tvoj komentár ako vtip. nikdy nepochopím prečo sem púšťajú deti

xhc

xhc (hodnocení, recenze)

prvé dve tretiny filmu sú neskutočné vákuové kecy a kecy, dokonca nemôžem povedať ani len hádzanie hrachu na stenu, pretože v tomto prípade sa ten hrach ani len neodrážal...mal som pocit, že dialógy boli náhodne vygenerované počítačom.....proste čisté trepanie z dvoch na tri... v poslednej tretine sa začne niečo diať a vďaka ferrellovi a jeho hláškam to začalo žiť, ale celkovo je film tak plytký, že jeho myšlienka mi nestačí ani len na jednu hviezdičku .... film mi nedal nič, ba naopak - ešte mi zobral... odpad!

na příspěvěk reagoval dr.horrible

Renton

Renton (hodnocení, recenze)

Zcela souhlasím!! Skvěle/typicky zábavné, pouze z nějakého důvodu nedoceněné dílko Allena...

DoG(R)

DoG(R) (hodnocení, recenze)

Jednym som si isty: nie je to 2-hviezdickovy film. Nie tak dokonale ako Bokovka, ale viac originalne, s prekombinovanymi vztahmi ludi, co mi vobec nevadi, pretoze to len vystihuje realitu. Pacilo sa mi bohate herecke obsadenie. Najhorsi film W.Allena je len jeho prvy:) Davam zasluzene 4 hviezdicky.

Související novinky

Allen mění herce

Allen mění herce

01.09.2015

Co rok to film. Woody Allen nemění svoje návyky už pár desetiletí a zatím to vypadá, že u nich zůstane i do budoucna. Jeho letošní film, Iracionální muž, šel do českých kin 30. července 2015. A… (více)

Reklama

Reklama